Drop przypomina mumie a nie zywa firme. Nic sie nie dzieje, czekaja na wyroki raczej juz niepolskich sadow,a Strasburga I nie walcza o nowe rynki. Nic. Takie czekanie to chyba juz tylko na jedno, jak starzec a nie firma z GPW. Takiego drugiego marazmu na gieldzie to raczej nie ma. Jesli firma od 3 lat przynosi potezne straty to kto to w koncu sfinansuje?
ciekawe kto to zdołował kurs i kto to go trzyma, przy tych spadkach dużo tego kupiłem i chyba popełniłem duży błąd, wyroki raczej przy tej polityce będą złe i widać że kasę DROP pompuje już swoim czyli skupuje obligacje, wypłacił odsetki jak będzie bach to sobie sprzeda jeszcze akcje. Co sądzicie na ten temat - będzie lepiej czy lecimy na grosze
Powinni zawrzeć ugodę z US. Teraz chyba to możliwe, bo wszędzie wymieniają głównych urzedników. Jeśli będą się sądzić, to firma nie przetrwa. Prezesowi prawdopodobnie idzie piana z gęby.
A co to dywidenda będzie? co się stało? czy już zwijają manatki czyli jak najwięcej wyciągnąć ze spółki? czy szykuje się skok i decyzje z US pozytywne dla DROP?
...a ja jestem dobrej myśli... i bez względu na decyzje US na które zostały "zamrożone" zyski, DROP i tak wyjdzie na prostą oraz zaskoczy akcjonariuszy...
GPW wychodzi na prostą, poszczególne branże które dołowały (od finansów po węgiel) odbijają, DROP też już łapie oddech. Nic w tym dziwnego. Wracamy moim zdaniem w dłuższym terminie na dwu-cyfrówkę. Pytanie czy to jeszcze ten rok, czy w 2017
Przepowiednie i nadmierne oczekiwania się nie sprawdzą. Natomiast dywidenda na razie 0,20. poźniej 0,90. Doczekamy w miarę szybko, gdy dywidenda wyniesie więcej, niż było. Czyli powyżej 2,20/akcje. Tak będzie i proszę się nie denerwować.