Witam,jestem nowym graczem. Zakupilem akcje za 11,70 zwabiony tymi wzrostami które były 2 tyg. temu. W tej chwili jestem juz 5000 zl w plecy. Co radzicie sprzedać i płakać czy poczekać i liczyć na odbicie? Bo przez ostanie dwa czerwone tygodnie wpadam pomału w depresje
Moim zdaniem, jeżeli masz już tak dużą stratę to poczekaj do wyników. Jeżeli wyniki będą słabe to wywalisz wtedy. Jeżeli będą dobre to powinieneś odzyskać zainwestowany kapitał a nawet nieźle zarobisz. Następnym razem ustal sobie poziom przy którym wyjdziesz z inwestycji jeżeli się pomyliłeś. Błędy są nieuniknione w procesie zdobywania doświadczenia ale najważniejsze jest żeby płacić za nie jak najmniej i wyciągać wnioski.
przy podziale i przyznaniu akcji spółki robiącej akwizycje w proporcji 1:1 to jasne, że opłaca się tym co spekulują na esotiq, żeby były akcja jak najtańsze - za tą sama kwotę więcej szt. monnari dostanie, czyli do I kw. '17 dołowanie ceny, by się zgadzało co pańcia z CP mówiła, albo jaki KNF niech się za to zabierze
Wiesz ile CP zapłaciło za 243251 akcji rok temu? 9.365.163,5 pln A wiesz ile ten pakiet jest wart teraz? 1.941.142,98 pln Strata 7.424.020,52 pln Więc kto tu ma problem ty czy oni? - wykorzystaj to...
Info od freedoga bardzo konkretne i daje do myślenia - wole tracić (tymczasowo) z grubasem niż zarabiać z leszczami, bo na końcu i tak grubas wygrywa :), poczekamy zobaczymy, ale myślę że zacznie się niedługo odrabiane strat na poważnie, nie po to Pani z CP zrezygnowała z zasiadania w radzie nadzorczej (pewnie po tym jak odwiedziła się że przesunęli o miesiąc raport półroczny) żeby teraz CP nic nie zrobiło z kursem.
chcą ukryć, że wszystko jest ok tak jak ojciec, który ukrywa piękną córkę przed pospolitymi młokosami czekając na dobrego zięcia, ale tak do końca się nie da bo czasami ktoś ją bzyknie - wyobraź sobie, że tobie też się uda bzyknąć, ale jesteś za cienki, żeby liczyć na więcej. Zakumałeś czy mam ci to przełożyć na język matematyki?
@nowy oczywiscie ze chca cos ukryc, tylko co? Musisz obstawic! Czy dobra informacje chca ukryc, czy zla? Jak bedzie dobra to w krotkim czasie podwoisz/potroisz swoja inwestycje jak bedzie zla, no to juz chyba duzo wiecej niz te 5 tysi ktore juz straciles to nie stracisz - decyzja nalezy do Ciebie. Musisz sie nauczyc czytac miedzy wierszami wyciagac wnioski na podstawie strzepkow informacji jakie do nas leszczy docieraja od spolki. Ostatnio miales 3 ciekawe infa 1. Zgloszenie do KNF mozliwosci manipulacj, 2. Rezygnacja czlonka zarzadu z ramienia Capital Partners, 3. Odlozenie o miesiac raportu polrocznego. Wszystkie trzy nie wydaja sie zbyt pozytywne, ale moze komus zalezy zeby tak to wygladalo. Posluze sie przykladem freedoga - ojciec moze ubierac corke w szmaty zeby wydawala sie mniej atrakcyjna i nikt jej nie chcial bzyknac
My nie naganiamy tylko wymieniamy spostrzeżenia - merytorycznie. Jak poczytasz moje posty to zauważysz, że nie wszystkie są pozytywnie nastawione do spółki, bo szukam prawdy i analizuje możliwe scenariusze a nie koloryzuje rzeczywistość, ale nie wierzę w to, że CP dał się wydymać prezesowi rok temu biorąc po 38,5. Po drugie przez ostatnie dwa miesiące przemielił się cały FF czyli można śmiało założyć, że gro starego akcjonariatu - znudzonego i zniecierpliwionego poszło na wymianę. Miałeś jakiś komunikat o zmniejszeniu zaangażowania dużych akcjonariuszy? Nie, a mają na to 7 dni. Po informacji o zmianie daty raportu paniki nie było, a dlaczego? przecież większość odebrała to jako negatywną informację. Sam to odebrałem jako negatywną informację. Mi się po prostu wydaje, że początkowo prezes był zażenowany spadkiem kursu i stąd komunikat do KNF a na pewno było też ciśnienie z zewnątrz od CP i innych akcjonariuszy ale teraz kiedy emocje już opadły dostrzegli w tej "porażce" szansę dla siebie i dlatego przesunięcie raportu/skupu o jeszcze jeden miesiąc...a tak poza tym panie "sprzedaje to gówno" to jesteś cham, prostak, bezmózg i mazgaj więc dla mnie lepiej że już sprzedałeś
Ludzie powiedzcie co sądzicie- jak się skonczy ten zjazd???? Do 0 zl jeszcze troche ale czy to mozliwe ze w ogóle nie zacznie rosnac? Czy z fachowego/analitycznego punktu widzenia jest jakies sw
Pogadamy za miesiąc. Wypatruj informacji dotyczących podziału spółki, a szczególnie fragmentu dotyczącego ustalania ceny pierwszego notowania akcji Femestage.