w koncu sierpnia wadex oglosi wyniki za pierwsze polrocze. na gieldzie mozna obserwowac jak od lipca cena akcji pada. czyzby juz ktos posiada informacje dotyczaca wynikow?
Być może wyprzedają się ci co ubrali się przed dywidendą i widzieli 10zł na horyzoncie, a poza tym jak dla mnie ta spółka jest za droga. C/Z w okolicach 18 to za dużo.
a do nadrobienia przynajmniej +50%.Szkoda ,że nie ma tu płotki bo można było by więcej akcji zakumulować a tak gorzej jest niż w YOLO ,4 akcje na godzinę zbierania to żadna satysfakcja.
jak myślałem ale w tym roku może tu być dużo wyższa dywidenda bo YOLO jest przykładem.Jeszcze trochę czasu zostało ale widzę ,że spokój i cisza tutaj jest naprawdę przygotowaniem pod porządne wzrosty.
No i powolutku jeszcze na małych obrotach ale to tak powinno wyglądać:) zanim tłumy sie zorientują tu bedzie 8.xx i pózniej sru jsk podadzą dywidendę na poziomie 1,5 złotych:)))
Słuchaj jeśli około 1 złotego to tak jsk w ostatnim roku a wydaje mi due ze wotum bedzie wyższa i to znacznie
10 złotych tu sie należy choćby za dywidendę 1 złotego a co dopiero powyżej :)))
Ok, dywidenda 2016 byla 1zl i co uroslo do 10, kto kupil po 5 zl dobra inwestycja na lata, zakladajac ze firma bedzie wyplacac dywidede w granicsch 1zl
Jezeli chcewsz inwestowac na lata to warto, przy dzisiejszej cenie I stabilnosci dywidendy, zwrot kosztow inwestycyjnych po 5-6 latach. Jezeli chcesz sprzedac po wyplacie dywidendy to mozesz sie zdziwic, spolka zazwyczj notuje duzy "drop" I odrabia to przed comunikatem nastepnej dywidendy. Cena/WK spolki na poziomie 1,7 uwazam za bezpieczna, cena/Zysk 29,7 juz nie tak bardzo. Nie sugeruj sie wyplata dywidendy w 2016 gdyz 16% tej dywidendy zostalo wyplacone z zysku a 84% z kapitalu zapasowego. Powodzenia