Lepszy niż się spodziewalem. Choć jeszcze trochę trzeba poczekać zanim wyjdą na prosta.... no to teraz jasne skąd nagle tak mocny popyt w ciągu dnia....
ani nie można raportu nazwać dobrym, ani słabym, kolejny bez większego znaczenia
de facto otoczenie do biznesu vr dopiero się tworzy, trzeba dać im trochę czasu
porobili przez kilka lat zobowiązań bo w sumie kto 2-3 lata temu chciał wykorzystywać vr? niech pomału to redukują i może za jakiś czas coś z tego będzie jak wpadnie porządne zlecenie
ja dalej trzymam akcje, ale dalszych zakupów na razie nie planuje,
Znowu piszą że konkrefniejsze umowy już blisko, oby tak było:) rynek VR nabiera rozpędu, miejmy nadzieję że i I3d to wykorzysta bo to jedyna spółka z branży w ogóle nie zauważona.
a to nie jest tak że do tych wynagrodzeń wlicza się też np. zewnętrzne umowy o dzieło czy zlecenie? Bo zazwyczaj takie firmy często posiłkują się "freelancerami", to trochę by zakłamywało dane o wynagrodzeniach, nie sądzę żeby ludzie tam tak mało zarabiali.... na kasie się więcej wyciągnie przecież...
Mozliwe, ze pozycja "uslugi obce" obejmuje rowniez wynagrodzenia (dla tych, ktorzy nie sa w spolce zatrudnieni a np. poprzez dzialalnosc jednoosobowa)
Mnie osobiscie martwi sytuacja nowych duzych umow, nad ktorymi pracuja. Brzmi ladnie, ale konkretow nie widac. Niestaty poprzez nawis dlugu nie moga sobie pozwolic na taka sytuacje nawet w srednim okresie.
Dla mnie ten raport i ostatni kwartal byl troche na uporzadkowanie spraw. Mam nadzieje, ze faktycznie duzo sie dzialo, a my po prostu o tym nie wiemy. Ale niedlugo bedzie trzeba ruch w jedna albo w druga zrobic....
Wszystko to śmiechu warte !! Jeszcze nie tak dawno temu tłumaczyli , że odchodzą od dużych zleceń na rzecz małych :) Twierdzili , że duże projekty to zamrażanie gotówki skutkujące małą płynnością, duże ryzyko itd. ( patrz projekt Wieliczka )Teraz mamią leszcza , że "Jesteśmy również w przededniu rozstrzygnięć kilku znaczących projektów, nad którymi pracujemy od dłuższego czasu, a które ze względu na swoją skalę oraz innowacyjny charakter mogą stanowić o skokowym rozwoju Spółki. " Śmiechu warte , czy oni myślą , że pamięć leszcza jest taka krótka ? Widać , że uważają swoich inwestorów za kompletnie zidiociałych dawców kapitału . Wystarczy poczytać wcześniejsze raporty i zastanowić się na ich podstawie , czy kłamali wtedy czy może kłamią bezczelnie teraz ? :)))))))))))))))
Uwaga audytora dotyczaca aktualizacji ma sens. Mimo, iż sposób dokonywania wyceny udziałów i akcji posiadanych w innych podmiotach jest ściśle określony w Ustawie o Rachunkowości, to często spotyka się spółki, które nie ujmują odpisów aktualizujących aby nie popsuć swojej sytuacji majątkowo-finansowej oraz wyniku finansowego.