Raport 2'Q 2016. Ponownie kpina. Prezes w dobrym nastroju zaprasza na pożal się Boże stronę po aktualności (sic!) Nadal testują i patrzą jak im rośnie. Nadal realizują program zgodnie z harmonogramem. Właściciel obiecuje informacje na bieżąco i znika na pół roku. Błazenada. No ale nareszcie jest kotłownia i zaczynamy sprzedaż ciepła od 2'Q 2017! Wszyscy niecierpliwie czekali na tą informację!
Projekt fajny ale jakby martwy. Jak widzisz to czasowo? słabo z informacją ze spółki, ale zakładam, że ktoś mógł wziąć udział w WZA, albo pojechac do siedziby i td..? masz jakąś wiedzę, przemyślenia ?
Dłużej niż 2 lata nie mogą zwlekać (nie wiem od jakiej daty mają obowiązek to liczyć. Czy od ostatniego raportu, czy od otrzymania środków z UE... nie wiem). Ale na pewno ktoś ich kontroluje w związku z pieniędzmi z dotacji. Jeśli nie dotrzymają terminów uruchomienia produkcji przemysłowej, to pewnie im się oberwie a nie wiem czy są aż tak bezmyślni, żeby w ten sposób dopuścić do zaniedbania...bo to, że olewają inwestorów to widać jak na dłoni.
W takim razie mają jeszcze rok :) Trzeba byłoby być niespełna rozumu, żeby się nie dostosować do terminu, mając - jak ktoś to wcześniej napisał - "maszynkę do robienia pieniędzy" w posiadaniu.
Ja to widzę tak: teraz jest czas na dopracowanie składu mieszanek, potwierdzenie w warunkach laboratoryjnych przydatności tych podkładów i przedstawienie oferty kontrahentom oraz przygotowanie fabryki pod produkcję. Jeśli to będzie zrobione, to od września 2017 r. musi być rakieta i nagłe wzrosty. Zacznie się produkcja a rynek zbytu praktycznie nie ma dna.