• wyniki "bardzo dobre" Autor: ~mniaki [188.33.198.*]
    jak zwykle
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~arekk [194.181.178.*]
    Prezes za to obiecał ; że będzie zwiększał ekspansje zagraniczną  i  mają aktywnie poszukiwać możliwości akwizycyjnych .
    Tylko , że już z kilka lat bredzą jedno i to samo i nic z tego co obiecują im nie wychodzi .

• Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Enter [188.146.6.*]
    Jutro plusik
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Openerem [217.96.255.*]
    oby plusik bo za zysk mam sie wybrać na go go i małe co nieco do cocomo
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~serek [87.206.51.*]
    Ewidentnie zanizanie przed przejeciem. Wyniki bardzo dobre, przychody utrzymane EBITDA w górę, EBIT w górę, netto gorzej, ale to księgowo.

JAK nic wracamy na 8 PLN
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~darek [89.70.156.*]
    Jakie wy tu widzicie dobre wyniki???!! Za ostatni kwartał strata 2 miliony !!!! To według was jest dobry wynik???!!!
    Przepraszam pomyliłem się. Za ostatni kwartał strata netto Sygnity to ponad 4 miliony zł. Przed dzisiejszym raportem 0d 1 października 2015 do końca marca 2016 byli 3 mln na plusie, a po dzisiejszych wynikach mają ponad 1 mln straty. Rzeczywiście wynik rewelacyjny!!!!! Czy wy czytać raportów nie potraficie?!!! Czy prosta matematyka jest dla was problemem?!!! Jutro mocna czerwień naganiacze!!!!
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Kowal [37.47.253.*]
    Skoro tak źle to daj sobie spokój z tą spółka i nie wprowadzaj zamętu i nieprawdziwych informacji o wynikach. Za to jest paragraf!
    Dnia 2016-08-10 o godz. 22:43 ~Kowal napisał(a):
    > Skoro tak źle to daj sobie spokój z tą spółka i nie wprowadzaj zamętu i nieprawdziwych informacji o wynikach. Za to jest paragraf!

Widzę że kolejny, który się spiera że 2+2 to nie jest 4 :)))) Jaki paragraf, jakie nieprawdziwe informacje???!!! Pierwsze półrocze mieli 3 mln zysku. a to dzisiejszy raport za trzy kwartały gdzie już mają ponad milion straty;

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ESPI/info/844512,sygnity-sa-raport-okresowy-kwartalny-skonsolidowany-3-2016-qsr;jsessionid=7N5SPymd92S2Z+H-DNxepHuH.undefined

• Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~prawda [94.254.147.*]
    Nie denerwuj się. Z pustakami nie ma sensu dyskutować!
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Kowal [37.47.253.*]
    Wyniki są OK. Koszty będą przycięte. Z każdym kwartałem będzie już tylko lepiej. To będzie pewnie powtórka z jesieni 2015 i historii infovide. Będzie nieśmiało rosło i jedna dwie sesje pozamiatane.
    Dnia 2016-08-10 o godz. 22:37 ~Kowal napisał(a):
    > Wyniki są OK. Koszty będą przycięte. Z każdym kwartałem będzie już tylko lepiej. To będzie pewnie powtórka z jesieni 2015 i historii infovide. Będzie nieśmiało rosło i jedna dwie sesje pozamiatane.

No jak strata 4 mln zł to jest dla Ciebie wynik OK to gratulacje. Z jednym się z tobą zgodzę. Pozamiatają w jedną, dwie sesje.

• Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~giga [79.141.160.*]
    Jak dla mnie to te wyniki nie są adekwatne w stosunku do kwartału z roku poprzedniego, dokładnie o te 4mln.
    Dlaczego, gdyż zysk ze sprzedaży był wyższy, niewiele ale był,
    Pozostałe przychody operacyjne były niższe:
    II kwartał 2016 były -1761 tys a II 2015 416 tys, różnica ponad 2200tys.
    Podatek za II 2016 jest 2305 tys a w II 2015 był0 183tys, różnica ponad 2100tys \
    Gdyby nie te pozycje byłby wyższy zysk, a to oznacza, że operacyjnie było lepiej, a księgowe jak wyżej.
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~down [194.93.124.*]
    jaki plusik, popatrzcie na zysk netto. Koszty nie nadążają za przychodami a będa jeszcze wieksze
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~tomasz [194.93.124.*]
    Nie wiem nad czym tu się zastanawiać. Strata jest stratą a nasze/wasze wywody to tylko trzepot małych płotek bo jaką ilością akcji my forumowicze obracamy? Grube ryby nie czytają naszych wypocin i potrafią analizować wyniki bez pomocy "ekspertów" na forach. A wieć jak chcecie to bawcie się dalej w zaklinanie rzeczywistość ale ja wysiadam z tego pociągu. Narka
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~xswxsw [87.206.51.*]
    DZIS plus 10 % będzie.
    wyprzedanie sygnity jest nienaturalne wg mnie....
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~kowal [37.47.253.*]
    zwiększenie aktywności naganiaczy na spadki i "wątpiących" stawia przyszłość w pozytywnym świetle
    oczywiście +10% i to już dziś można jedynie potraktować jako przeciwwagę do komentarzy naganiaczy
    osobiście uważam, że za rok będzie to zupełnie inna dużo bardziej wartościowa spółka 
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Aron [91.192.89.*]
    Dokładnie, wszystkie negatywne informacje są już w cenie. Poziom wyprzedania spółki jest maksymalny i moim zdaniem za kilka miesięcy będzie pod oporami na poziomie 10-11 zł. Kto chce wywalić niech wywala, bo na giełdzie nie ma logiki. Każdy może interpretować na swoje.
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~arekk [194.181.178.*]
    Zgadzam się z tym , że te wyniki są w cenie , ale następne też pewnie nie będą leprze ,
    Jedyny plus ; to to , że kończy się rok , może następny będzie lepszy ?  
    Do tego aby były wzrosty potrzebne są jakieś dobre informację .

ECH !!! przydał by się  PREZES  z odrobiną  SZALEŃSTWA !!! .
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Aron [91.192.89.*]
    Albo Patrowicz z 5% Sygnity :)
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~Adam [194.93.124.*]
    Czekacie jeszcze? Gdzie jest to ostateczne dno?
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: momotaro [94.254.161.*]
    KUPA ludkow którzy kupili papier tylko dlatego bo mocno spadł. Zero z czytania raportów. Kompletne pomijanie tego co jest istotą tegoż raportu. Nie wynik który jest już historią jest ważny ale bakanie prezia o możliwości renegocjacji kontraktów które już mają i z tego co widzę w dół. ODPISY się szykują i to dość pokaźne. Skąd was jeszcze biorą na GPW?
  • Re: wyniki "bardzo dobre" Autor: ~darek [37.47.149.*]
    I co naganiacze?! Gdzie te wasze bardzo dobre wyniki?! Pisałem wyzej ze pozamiataja po wynikach w dziedzinie sesje,ale chyba się myliłem. Tu będą zamiatac po "dobrych wynikach" troszkę dluzej niż dwie sesje.
[x]
SYGNITY -1,15% 69,00 2026-03-12 17:00:00
2026-03-12
Nabycie akcji własnych
2026-03-05
Nabycie akcji własnych
2026-02-26
Nabycie akcji własnych
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać