mikrospółki. Zaryzykować kupno to można przy cenie 40-60 groszy i to też nie za dużo akcji bo jak widać normalny obrót to jest dzisiaj a nie przy tych sztucznych podbitkach jakie ostatnio miały miejsce. Teraz jest 7901 akcji, łał i jak z tego wyjść kupując np. 30.000 akcji? Tylko przy podbitce. Taka jest niestety brutalna prawda. Ale życzę wszystkim jak największych zysków choć na tej spółce to chyba raczej jak najmniejszych strat, szczególnie po ostatniej podbitce.
Joanna, mylisz mnie z kim innym, nigdy nie miałem akcji tej mikrospółki i z całą pewnością nie kupię ich po 1,5 zł ani nawet za połowę tej ceny. Jeżeli ktoś chce zainwestować kilka tysięcy złotych i stracić to może teraz kupować, jeżeli ktoś chce zainwestować kilka tysięcy złotych kupując dużo taniej i czekać nie wiadomo ile to też może kupować, ale to pieniądze włożone do zamrażarki.
Joanna zastanów się logicznie dlaczego ze spółki ucieka w desperacji ostatni fundusz? Podpowiem: ponieważ już nawet do ostatniego funduszu (a przecież było ich więcej) dotarło, że drugiego Integera/Inposta to z tego nie będzie.
Zastanów się również, że nawet przy 150 tys. przychodów miesięcznie co daje 1,8 mln zł rocznie, no niech będzie 2 mln to ta spółeczka może wyciągnąć co najwyżej 5% netto czyli oszałamiające 100 tys. zł zysku netto. Zatem przyjmując rozsądnie (powtarzam rozsądnie, a nie życzeniowo) wskaźnik P/E na poziomie 7-8 to masz wycenę na poziomie max. 800 tys. zł co przy 1,45 mln akcji daje ni mniej, ni więcej tylko 55 groszy za akcję. I to jest fair value czyli wartość godziwa, a nie 1,5 zł jak teraz. Widzisz już teraz jak duże masz przewartościowanie? I dlatego fundusz wyrzucał mniej więcej aż do tej ceny i teraz też będzie to robił bo jeszcze nie wyszedł.
No przecież napisałem dokąd kurs będzie zmierzał i jak jest wartość tej mikrofirmy. Ci co się ostatnio ubrali powyżej 1,50 to już tak zostaną na dłuuuugie lata z tą makulaturą.
Ludzie kochani! Jak można oczekiwać, że firma bez zaplecza finansowego wejdzie w zupełnie niedochodowy segment na jakim połamał sobie zęby Integer/InPost? Naprawdę trzeba być niespełna rozumu.
Zresztą widać jak po podbitce kurs leci na łeb, na szyję i o ile dziś jeszcze nie będzie 1 zł to jutro ten poziom już się nie obroni.
Umowa, którą podpisali jest mikroumową, którą podpisała mikrofirma. A Ty bratku się ubrałeś w makulaturę i teraz piszczysz, żeby ktoś odebrał od Ciebie te Twoje "skarby". I dlatego biegasz drogi kolego po innych forach wypisując piramidalne bzdury do n-tej potęgi.
DOPÓKI FUNDUSZ SIĘ NIE WYPRÓŻNI TO BĘDZIE SPADAŁO, SZCZEGÓLNIE, ŻE OBECNA WYCENA JEST CO NAJMNIEJ DWUKROTNIE ZAWYŻONA
Myślę, że to jest możliwe ale zależy głównie od tego w jakim tempie fundusz będzie się wysypywał z akcji. Dodatkowo trzeba pamiętać, że za chwilę może nastąpić podaż od ubranych na ostatniej podbitce, którzy będą chcieli ograniczyć straty i możemy mieć efektu kuli śnieżniej, co spowoduje ustanowienie nowych minimów.
Powiem tak: istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że Szanowny Kolega się myli i fundusz ma te akcje. Niestety nie mogę powiedzieć skąd pochodzi moja wiedza.
kolego apollo, niestety na 100% tego nie wiesz... ponizej 5 %, nie musza raportowac wiec...
moim zdaniem (podkreslam moim zdaniem) tutaj bedzie 2 zł niebawem, zbieranie bylo 1,15-1.64 prawie kazdych ilosci i na S jakos tego nie widze... wiec teraz trwa odbieranie od wystraszonych ostatnich akcji
Kolego mike, z Twojego wpisu wynika, że masz akcje i to jest Twoja decyzja i nie mnie ją oceniać. Ja przedstawiłem swoje zdanie na temat obecnej wyceny spółki oraz swoje przewidywania odnośnie kierunku, w którym będzie podążał kurs. Nic nie poradzę, że tak to wiedzę. Tyle, że ta optyka dzisiaj się znakomicie sprawdziła, niestety dla posiadaczy akcji.
Spójrz proszę Szanowny Kolego, że dzisiaj nawet na koniec sesji nie było komu podbić, ot choćby na 1,25 zł żeby jutro zacząć dystrybucję z troszkę wyższego poziomu. Nawet na to nie było już siły. Zatem jutro będzie … futro :-) i prawdopodobnie pożegnanie złotówki. No może jeszcze na zamknięciu będzie ciut powyżej ale jakiejś wielkiej nadziei to raczej bym sobie nie robił.
Zważ proszę jeszcze jedną kwestię. Mianowicie jak fundusz wychodził to kurs był dużo wyżej, zatem jak piszesz o wyższych poziomach, których jako akcjonariusz oczekujesz, co jest najzupełniej zrozumiałe, to po drodze masz dużo ludzi, którzy - nie wiedząc o tym - odkupili akcje od funduszu i będą przeszczęśliwi, że mogą wyjść z mniejszą startą niż obecnie.
Dnia 2016-08-01 o godz. 17:36 ~devil napisał(a): > fund oddawal w samym dolku po 55-70 groszy > > akcji jak na lekarstwo to trzeba kombinowac zeby zebrac jak najwiecej przed wynikami stad takie wpisy
otóż to nie słuchać appola nie ma akcji a nagania chce kupić dzisja ktoś ładnie zbierał 115-119
Co Ty piszesz drogi Kolego. Jakie zbieranie? Przecież gołym okiem widać wyrzucanie papieru. To wręcz modelowe: Podbitka do 1,8 a wczoraj już było prawie 1 zł. Uważam, że 1 zł padnie i w zasadzie to jest tylko pytanie jak głęboko zejdzie kurs. Może być nawet 30% spadek dzisiaj jeżeli 1 zł padnie.
Jak widzicie pomyliłem się o 1 dzień jeśli chodzi o termin pożegnania złotówki. Niestety, jutro bardzo podobny jest dalszy ciąg mocnych spadków. Myślę, że wkrótce kurs wróci do fundamentalnej wyceny na poziomie wartości godziwej czyli około 50 groszy za akcje. Zatem, jak widać przestrzeń do spadków jest jeszcze bardzo duża bo aż około 50%.