• Prognoza Autor: ~doradca [188.146.136.*]
    Nie ma się co czarowac zarząd wycenił spółkę na 20 groszy to jest w miarę rozsądne biorąc pod uwagę stratę gigantyczną przekraczającą wartość firmy.
    Uważam że i tak to lepsze niż emisja po 10 groszy.
    Myslę że wybrali 20 groszy żeby nie rozjuszyć nadto akcjonariuszy i po tyle będą emisje bo nie jedna oczywiście nie czarujmy się.

Spółka pod względem finansowym upadła.
    Ale ma zdoblność zarabiania markę i zostanie przejęta ale nikt nie odkupi od nas akcji po złotówce przynajmmniej nie w najbliższych 2-3 latach.

Ten schemat powtarza się na wielu spółkach
    Teraz jest ciekawy moment ci co mają akcje boją się wyjść boją się tak naprawdę spojrzeć prawdzie w oczy i zmierzyć się z rzeczywitoscią.

Przy podbitce do 40 groszy i wyżej sypnie trochę zarząd.
    Na razie będzie tak trwalo do pierwszych dni sierpnia potem do pierwszego NWZA będzie zjazd na 20 groszy żeby uzasadnić denominację do 20 groszy.

Tego się nie da zaskarżyć i wygrać sprawy w sądzie. Nie udało się skutecznie zablokować 100:1 nie da się tym bardziej zmniejszenia kapitału przy tak dużej stracie.

Jedyną niewiadomą jest Pan B i ewentualnie bunt drobnicy ,,, datego tylko kurs trzymany jest jeszcze żeby mieć przewagę w dniu zgłoszenia udziału w NWZA ... potem zrzucą kurs do 20 groszy dokładnie sam spadnie. Wystarczy że kilka osób będzie chciało odkupić taniej 2-3 sesje może krócej.

Panowie to jest stan zawieszenia.
    Zastanówce się czy sami mając kasę i wartość (Polfinance) chcielibyście emisję po 10 20 50 czy 100 groszy.... odpowiednio 10 mln 5 mln 2 mln lub 1 mln akcji za to samo...

• Re: Prognoza Autor: ~denis [83.17.248.*]
    Więcej optymizmu i wiary w Zarząd.

• Re: Prognoza Autor: ~doradca [188.146.69.*]
    To fakt mogą zrobić emisję po.30 groszy ale sam przyznasz ze wyżej mało prawdopodobne

20 do 30 to mój przedział jest bardzo prawdopodobny
  • Re: Prognoza Autor: ~1982 [89.77.250.*]
    Doradco. Jak to bankrut to po co tracisz swój cenny czas na wypociny i teorie. Tu się zarabia. Nikt ci nie karze siedzieć na tej spółce są setki innych asów na NC z ujemną WK. Tu nie ma logiki na giełdzie. To jest NC.
  • Re: Prognoza Autor: ~kc [178.217.249.*]
    doradca doradza jak sp. Doradcy 24 , cwaniaczek ,pazerniaczek , po 0,20 sobie wyliczył.
  • Re: Prognoza Autor: ~denis [83.17.248.*]
    Spadki się zatrzymały. Trend się powinien odwrócić.

• Re: Prognoza Autor: ~xxx [217.172.248.*]
    tak nawet już prezes zaczął sam od siebie nie tylko akcje kupować a le też i działki

"... spółka zależna PolDevelopment24 Sp. z o.o. podpisała z Woźniak Paweł i Katarzyna przedwstępną umowę nabycia nieruchomości gruntowej niezabudowanej,"
  • Re: Prognoza Autor: ~inwestor_giełdowy [176.221.123.*]
    jak to czytam to tak jak bym czytał scenariusz spółki nemex
    ściema i tyle, podpijanie wartości akcji pod infa, tu na Doradcy24 już nic dobrego się nie zadzieje
    taki tam
    life is brutal
  • Re: Prognoza Autor: ~1982 [89.77.250.*]
    Nemex ?? Akcji 1 miliard !! Brak raportów. Wykluczenie. Co ty porównujesz ? Wycofania z umów, odwołania, upadłości spółek zależnych. Tu masz stabilną grupę finansową z 4 milionami akcji. A tam ? 1 miliard. Ja uważam, że tu będzie niezły wyskok za jakiś czas.
  • Re: Prognoza Autor: ~stolcmistrzsztabowy [109.173.145.*]
    Dnia 2016-07-31 o godz. 08:51 ~1982 napisał(a):
    > Nemex ?? Akcji 1 miliard !! Brak raportów. Wykluczenie. Co ty porównujesz ? Wycofania z umów, odwołania, upadłości spółek zależnych. Tu masz stabilną grupę finansową z 4 milionami akcji. A tam ? 1 miliard. Ja uważam, że tu będzie niezły wyskok za jakiś czas.
    Powiem więcej ,tu będzie taki wyskok,że z d>>>>,nam laczki pospadają.

• Re: Prognoza Autor: ~kc [178.217.249.*]
    myślisz że to doradca zbiera?
  • Re: Prognoza Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Na pewno trend się odwrócie ale nie w Twoim kierunku
    To myslenie 99% bankrutów " niżej przecież juz nie spadmnie"
    to nie odwrócenie trendu zwykła korekta
  • Re: Prognoza Autor: ~Doradca [83.30.245.*]
    Ja się zastanowię nad kupnem przy kursie realnym tj 25 groszy
    I to za jakiś czas na razie będzie sztuczne trzymanie kursu.

Dowodem na to że kurs nie jest realny są obroty.

Bardzo łatwo policzyć ile spółka jest warta.
    Chyba zresztą to już ktoś pisał

Dywidenda x 10-20 to by dawało zakładając że część zysku spółka mimo zadłużenia przeznaczy na dywidendę (ok 100 000 rocznie) to by było 1,0 mln złotych to jest ok 27 groszy. Przy założeniu że rzeczywiście będzie ciągle zarabiać 400 000 rocznie.
    Generalnie ryzyko duże.
  • Re: Prognoza Autor: ~poldek [83.238.78.*]
    Mnie przekonuje marka Polfinance.

• Re: Prognoza Autor: ~Doradca [188.146.65.*]
    Mnie też.
    Nie będą głupi i wezmą emisję po 20 groszy
    A nie po 40

Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do spółki ale teraz za drogo
    Nie ma żadnych przesłanek ze ktos bedzie chciał to brać teraz po 50 groszy
    A do emisji kurs sam opadnie trzeba tylko poczekać

Przy emisji 20 mln akcji oo 20 groszy wszyscy zrozumieją że trzeba było sprzedawać

Teraz każdy sparaliżowany strata myśli co mi tam
    Ale wymiana 1 akcja za dwie oplaca się

Trzeba poczekać emisja wyrówna kurs
    A co tu ma przemawiać
    przecież to są spółki zależne od Jerzego Dery i Pawła Woźniaka, akcjonariuszy Doradcy24,pl tu nie mam nic nowego to stary partner i czytaj między wierszami polecam zakładkę akcjonariat
    Prezesiku wierzyć to my wierzymy w siebie i w Boga.
    na tej giełdzie już nie jeden zarząd sprzedawał ściemę, trzeba wam bacznie patrzeć na ręce
[x]
DRFINANCE 2,41% 3,40 2025-10-16 17:01:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.