"- Usługi - Dodatkowe informacje - Procedura otwarta Polska-Warszawa: Usługi w zakresie transportu drogowego 2016/S 017-026651 Poczta Polska S.A., ul. Stawki 2, Poczta Polska S.A., Pion Infrastruktury, Wydział Zakupów, 31-045 Kraków, ul. Wersterplatte 20, Osoba do kontaktów: Wiesław Matoga, Warszawa 00-940, Polska. Tel.: +48 124285018. Faks: +48 124222153. E-mail: zakupy.pi@krakow.poczta-polska.pl Nazwa: Zawarcie umów ramowych na usługi doręczania i odbioru paczek i przesyłek kurierskich, transport przesyłek pocztowych do skrzynek kontaktowych, opróżnianie nadawczych skrzynek pocztowych oraz realizację usługi „Poczta Firmowa” 2) Liczba otrzymanych ofert: 21 3) Firma Kreator Joanna Wnęk ul. 3 – Maja 59/4, 41-800 Zabrze Sklep Zoologiczno Wędkarski TANGANIKA ul. M. Konopnickiej 11, 32-050 Skawina Eksport Import Handel Marketing i Usługi Andrzej Wizner, ul. Litewska 1a, 97-300 Piotrków Trybunalski WER-POST Sebastian Wizner ul. Litewska 4/24, 97-300 Piotrków Trybunalski Forposta S.A. ul. Misjonarzy Oblatów 11, 40-129 Katowice 4)Początkowa szacunkowa całkowita wartość zamówienia: Wartość: 32 099 927,50 PLN Bez VAT Całkowita końcowa wartość zamówienia: Wartość: 32 099 927,50 PLN Bez VAT."
A nie sa to klienci Poczty Polskiej ? Chyba ze "Sklep Zoologiczno Wędkarski TANGANIKA ul. M. Konopnickiej 11, 32-050 Skawina" tez ma swiadczyc uslugi pocztowe
Dnia 2016-07-27 o godz. 19:12 ~Xxxx napisał(a): > A nie sa to klienci Poczty Polskiej ? > Chyba ze > "Sklep Zoologiczno Wędkarski TANGANIKA ul. M. Konopnickiej 11, 32-050 Skawina" > tez ma swiadczyc uslugi pocztowe
Poniżej masz dokładnie wyjaśnione czego tyczy się umowa ramowa
Tomek zrozum wreszcie, że kolejne umowy to wyższe przychody, a wyższe przychody to większe straty. Przecież to jest oczywiste. Zresztą widać, że rynek to właśnie zweryfikował. Wcale się nie zdziwię jak dziś zamknie się na -40% albo i więcej. Jutro pewnie będzie kolejny spadek ale to jak głęboki będzie zależało od tego czy popyt cofnie się całkowicie.
Jest takie powiedzenie o łapaniu spadających noży...
Dnia 2016-08-16 o godz. 12:09 ~Apollo napisał(a): > Tomek zrozum wreszcie, że kolejne umowy to wyższe przychody, a wyższe przychody to większe straty. Przecież to jest oczywiste. Zresztą widać, że rynek to właśnie zweryfikował. Wcale się nie zdziwię jak dziś zamknie się na -40% albo i więcej. Jutro pewnie będzie kolejny spadek ale to jak głęboki będzie zależało od tego czy popyt cofnie się całkowicie. > > Jest takie powiedzenie o łapaniu spadających noży...
miałem hetan po 19-20gr nikt nie tykał przez kilka tyg a teraz zabijają się po 2zł a nwet po 4zł zarobek mój prawie 1000%
Dnia 2016-08-16 o godz. 12:09 ~Apollo napisał(a): > Tomek zrozum wreszcie, że kolejne umowy to wyższe przychody, a wyższe przychody to większe straty. Przecież to jest oczywiste. Zresztą widać, że rynek to właśnie zweryfikował. Wcale się nie zdziwię jak dziś zamknie się na -40% albo i więcej. Jutro pewnie będzie kolejny spadek ale to jak głęboki będzie zależało od tego czy popyt cofnie się całkowicie. > > Jest takie powiedzenie o łapaniu spadających noży...
wystarczy że przejmą albo ktoś ich przejmie i zaczną paczki rozprowadzać
Najwięcej zarobią Ci co kupią teraz w dołku, ja dobiorę jeszcze trochę akcji, większość kupowałem około 1 zł także teraz przy odbiciu będzie spory zysk.
Dnia 2016-08-16 o godz. 12:31 ~Robert napisał(a): > Najwięcej zarobią Ci co kupią teraz w dołku, ja dobiorę jeszcze trochę akcji, większość kupowałem około 1 zł także teraz przy odbiciu będzie spory zysk.
rozkręcają się niech przyjdą umowy kontrakty przy kilku mln zł przyochdów rocznie niech wyciągną z kilkaset tyś zł zysku a teraz kapitalizacja to śmiech na sali
Infra-czego? Jakiej infrastruktury? Nie chcesz chyba powiedzieć, że placówki z okienkami otwierają. Oni mają prosty model biznesowy jak konstrukcja cepa. Zatrudnienia nie ma tylko jak złapią zlecenie to podzlecają (tzn. biorą ludzi z łapanki) i tyle. Zwiększają przychody, owszem ale kosztem rentowności czyli zdobywają zlecenia (naj)niższą ceną za usługi, jak to na przetargach. Spółka naprawdę może ostro popłynąć bo nie ma zasobów na to aby zdobywać rynek. A najgorsze jest to, że jak wygrywają przetarg to jest on na rok a potem znowu muszą walczyć, żeby nie stracić przychodów więc ... cena idzie niżej a straty są jeszcze większe.