Istnieje 4 414 609 akcji spółki Kupiec. Według ostatnich informacji prezes jest w posiadaniu akcji tej spółki w liczbie 3 771 600, co stanowi około 85% wszystkich walorów. Wszelkie informacje, wskaźniki i wyniki sugerują, że spółka rzeczywiście jest w stanie osiągać ciekawe zyski. To w takim razie w jakim celu dołowanie kursu? Czy to nie jest tak, że prezes wiedząc więcej od nas chce ściągnąć na swoje konto jak najwięcej akcji, a następnie ogłosić wezwanie na pozostałe akcje po to, żeby posiadać 100%? No bo jak inaczej uzasadnić posiadanie tak wysokiego udziału procentowego? Przecież dla bezpiecznego blokowania wszelkich innych większych akcjonariuszy wystarczy nieco powyżej 2/3?
Z drugiej strony ten poziom 1,60 wynika z AT, tylko że trudno wierzyć w AT, jeżeli dzienny obrót na spółce jest mniejszy, niż miesięczna pensja zwykłego szarego pracownika ...
Do ogłoszenia przymusowego wykupu potrzeba 95% akcji. Cena wykupu to średnia z ostatnich 3 miesięcy. Coś mi się wydaje, że jeżeli nie będzie popytu, który podniesie cenę, to pod koniec roku my mniejszościowi dostaniemy w piz...
Kamil ta spółka widzę ma gdzieś akcjonariat.Wróblewski nie robi nic aby ich przyciągnąć.Śmieszą mnie takie posty jak piszą co niektórzy że widzą że Kupiec odpali 7zł.Zmiencie lekarza.
Nie mam akcji i nie zamierzam ich mieć ale piszę w dobrej wierze, nie piszcie że firma ma dobre wskaźniki czy wyniki finansowe bo tak nie jest, 95% ubiegłorocznego zysku to przeszacowanie wartości BVT które jednorazowo podniosło zyski, popatrzcie że Kupiec na swojej głównej działalności w zasadzie nie zarabia bo 350 tysięcy zysku ze sprzedaży za ostatnie 12 miesięcy to tyle co kot napłakał. Dlatego słabo to wszystko wygląda i jak dodamy że będą musieli zrobić przeszacowanie na koniec roku wartości BVT to wyjdzie super strata i kurs spokojnie do 1 zł spadnie - jest szansa że 1 zł spadki powstrzyma tak to z wykresu wygląda.
No widzisz jak jest.Niżej jak 1zł nie spadnie bo to jest dawne 10gr przed scaleniem. Współczuje tylko tym co brali w ofercie piewotnej przed debiutem po 30gr czyli obecne 3zł!!!!Zaraz po debiucie było tylko sypanko i zjazd na 10gr a nawet lizneło 8gr.No ale jak się ma akcje po 10gr ton każda cena sprzedaży powyżej tej ceny jest zyskiem.Nie ufam Wróblewskiemu i tyle.
No to nie jesteś na bieżąco. Raport nr 9/2016 z dnia 12 lipca 2016 roku zawierający listę akcjonariuszy posiadających powyżej 5 procent. Prezes ma 3.771.600 akcji. W porównaniu do stanu z lutego jest to wzrost zaangażowania o około jeden milion złotych.
Nie mam akcji tej firmy więc mnie ruchy Prezesa nie interesują ale myślę że to Ty się mylisz, 3.771.600 głosów z posiadanych akcji a pamiętaj że akcje jego są uprzywilejowane dlatego ma on obecnie około 1.970.000 akcji - prezes firmy ma obowiązek każdy zakup lub sprzedaż podawać w komunikatach ebi więc nie mógł więcej dokupić bez informowania rynku.
Dzięki za zwrócenie uwagi. Faktycznie przeczytałem jako akcje, a nie głosy. Niemniej na Interii podają, że ma on liczbę akcji 3.192.259 (w zakładce akcje), czyli i tak włożył kilkaset tysięcy złotych. Ja zostaję przy tym, co mam. Skłamałbym mówiąc, że nie jestem w plecy, ale to jest świadome ryzyko. Teraz składam pieniądze na okolice 26-30 sierpnia, kiedy na głównym parkiecie będą okazje do zakupów ;-)
wszystko cacy tylko nie można mówić że na "głównej" dzialalności zarbaiają tylko 350 tys a reszta to przeszacowania BVT - w domyśle - funta kłaków warte.
Tak by było gdyby BVT było jakąś wydmuchą, ale tak nie jest, bo ta spółka realnie zarabia i płaci dywidendy, które wpływają też do Kupca. Ponadto rozwija się bardzo ładnie...
same dywdndy z BVT to kasa porównywalna z zyskiem z przewozów
Reasumując to raczej tylko formalnie przewozy to działalnośc podstawowa
palany tez mają ciekawe...a cena niska
aha i płacą drugi rok dywidendę...to dobry znak a nie zły
Mamy okres wakacyjny gdzie dobre spółki wypłacają swoim akcjonariuszom dywidendy, w linku powyżej można sobie przesledzic jakie spółki wypłacą najwiecej. Takie spółki są dobrą lokatą i nie parzą na swoim rachunku maklerskim, każda spółka powinna tak postepowac a w rzeczywistosci tak naprawde jest ich niewiele...
Najciekawiej wygląda spółka Acartus, jej stopa dywidendy wynosi 10% a kurs oscyluje bardzo nisko. Możliwe odbice jak i kasa z dywidendy, wystarczy posiadac akcje 1 sierpnia wtedy załapiemy sie na dodatkową kase.
BVT równiez dobra spółka z branzy windykacyjnej oferuje nieco mniej ale tez ok 7%
Zainteresujcie się Danksem, on ma szanse wzrosnąć 100-200% w krótkim okresie i to nie jest żart, przeczytajcie poniższy link https://www.bankier.pl/forum/temat_danks-przypomne-pod-co-tu-inwestujemy,21230159.html
Ma szanse ? Tak jak każda inna spółka ma szanse wzrostów kiedyś siedziałem na Danksie i wiem że może wrócić do poziomów 1,2 zł co daje 25% do przodu . jest tylko pytanie czy wróci?Jeżeli chodzi o Kupiec to nie wiem , jest zatwierdzona dywidenda 0,06 gr ja osobiście sledzę rynek nc jednak nie ma możliwości zainwestowania dużych pieniędzy mój portfel to 6 spółek dywidendowych i na tym się skupiam . Pewnie fajnie by było zainwestować i zarobić 20% tylko trzeba mieć kapitał , ja wolę mało a co roku . Pozdrawiam