• KNF... Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Tyle słów tu padło i skarg na zarząd Redana.Że MANIPULEJE I ŻE ZANIŻA KURS.Padały słowa by sie KNF sie ty zajął...I co mamy . mizerie i słowa rzucane na wiatr.Po rozmowie z panią z Departamentu Nadzoru Obrotu ,postanowiłem napisać pare słów Redanie..Nie potrzeba tu wielkiej wiedzy...Można napisać na maila do nich dno@knf.gov.pll i opisać tą sytuacje...Jest też pewien formularz,Troche dziwnie jest sformuowany , ale też mozna napisać tak swe uwagi do działań spółki https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_spolke_prowadzaca_gielde.jsp
    Co nas to kosztuje.pare minut na pisanie.Jeżeli zarząd jest ok .To jest ok.A jeżeli nas dymają , może sie to skończy.
  • Re: KNF... Autor: ~Martines [77.254.151.*]
    JAcko. Wraz ze znajomymi z forum już działamy. Wniosek pisemny zostanie do knf-u złożony do kilku dni.
    pozdrawiam
  • Re: KNF... Autor: ~qwert [213.216.121.*]
    @martines
    Zacna inicjatywa. Papier to papier.

Ja ze swojej strony również poświęcę swoje 5 minut i napiszę do końca tygodnia własne spostrzeżenia do KNF drogą elektroniczną - na podane przez jaco adresy.
  • Re: KNF... Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Super, działajcie też..I tu apel do innych, nawet do Aleksa ..Piszcie do KFN jeśli macie zastrzeżenia wobec Redana..Nie trzeba pisac wyszukanych słów.Po prostu piszcie co zauważacie..I tu od razu mówie , nikt z nas się nie dowie , jakim sprawa toczy sie torem.Oni działają nie informująć nas o tym..Tak sie tam dowiedziałem.Macie zastrzeżenia piszcie pod podany link lub mail.
    haha aleks być może będzie miał okazję nawet rozmawiać z nimi osobiście :DD
    Ktos kursem mieli//Kto???????My mali tego nie wiemy..Zarząd?Wcale bym sie nie zdziwił jakby tak było..Moze to mielenie pod przyszłe wezwanie i mogą tak robić .By kurs był niski.. ..Dlatego kto ma ochote niech pisza do KNF o tym ze mu sie to nie podoba i podejrzewa przerzucanie akcji z wora do wora..O tym gdzie pisac , podałem w powyższych pisaniach na tej stronie pod tytułem KFN..To tylko me przypuszczenia....My tak naprwade nie wiemy co grubasy kombinują..
    Ktokolwiek sprzedaje poniżej 2,07 zł zachowuje się co najmniej.... dziwnie, żeby nie powiedzieć idiotycznie. To budzi podejrzenia. Wiśniewski gdyby chciał ogłosić kolejne wezwanie albo kupić od kogokolwiek jakikolwiek pakiet akcji, zgodnie z Ustawą NIE może dać już mniej niż 2,07 zł.
    Teraz średnia kursu za 3 miesiące jest 2,23 .Ale tak wątpie by ktoś mu dał za tą cene akcje.......
  • Re: KNF... Autor: ~Sterw [178.36.51.*]
    4 lata budowalem pozycje na mieszku,litwini wywalili spolke wezwaniem po mojej sredniej cenie nabycia 4 zl.Stracone 4 lata.Wywalisz te akcyjki szybciutko gwarantuje CI.A KNf moze podmuchac sobie,takich przekretow sa 10 tki nikt z tym nic nie robi a obecna pani prezes zna sie moze na bieliznie na pewno nie nagieldzie.Polska gielda to parow napchany krowimi plackami wystarczy nieostrozny krok.
    Byłem wtedy na Mieszko..Ale wtedy nikt sie zarządowi nie sprzeciwstawił..Teraz już swiadomość akcjonariuszy jest wieksza,,,,
  • Do Sterwa Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Tu nikt nikomu nie zabrania sprzedawać akcji...Zadawala Cię kurs sprzedawaj.Rózne są sytuacje ludzi....Ktoś potrzebuje kasy wywala akcje....
  • Re: Do Sterwa Autor: ~Jarek [193.109.244.*]
    Kibicuję Wam od samego początku wezwania, moim zdaniem cena Redana z wezwania nie odzwierciedlała wartości godziwej . O ile dobrze pamiętam, to pierwsze głosowanie na NWZA wygraliście o włos. Pan Andrzejewski sugerował dokupywanie akcji. Przyznam, że nie śledzę na bieżąco notowań w ciągu dnia, dlatego też nie wiem czy dokupujecie akcji.
    Jaco pisze powyżej, że to być może grubasy manipulują kursem. Nie sądzicie, że powinniście dokupować akcje? Z tego co przejrzałem w niektórych dniach obrót był mizerny, ale kurs ciągle spadał. Tak jakby nie było chętnych do obrony kursu i kupna paru sztuk akcji. Chyba, że jest tak, że wszystko to jest ustawione i zlecenia pojawiają się jak komety i trudno je złapać. Wtedy powinna się tym zająć KNF. Jednakże w kontekście zmiany w KNF i rozgrywki o stołki wydaje mi się, że nikt palcem na razie nie kiwnie. Oby nie było tak, że Wiśniewski zbije kurs, aby mieć lepszą średnią na przyszłość. Z drugiej strony, w kontekście debiutu Textila, czasu za dużo nie ma...
  • Re: Do Sterwa Autor: ~qwert [213.216.121.*]
    cyt. ,,Chyba, że jest tak, że wszystko to jest ustawione i zlecenia pojawiają się jak komety i trudno je złapać. Wtedy powinna się tym zająć KNF"

Dokładnie z tym mamy do czynienia. Na dzisiejszej sesji utwierdzam się już niemal na 100% :) Dynamiczna analiza arkusza zleceń vs zawierane transakcje ewidentnie na to wskazuje.
  • Re: Do Sterwa Autor: ~aa [178.36.51.*]
    mama tego gówna nie wile, muszę jednak pozbyć się tego syfu na wieki wieków.Pozdrawiam wytrwałych i umoczonych na kilka lat do odrobnienia strat oby nie na tym gównie.
  • Re: Do Sterwa Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Dostałem pismo z KNF ,,że przyjrzą sie działaniom Redana....Sukces...Nie traktuje tego tak....jezeli Redan jest czysty, nicmu nie zrobią..A teraz znów czekamy na wyniki...
[x]
REDAN 0,00% 0,05 2025-05-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.