• będzie dywidenda Autor: ~egon [193.43.231.*]
    będzie dywidenda? ale numer
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/FTF-Galleon-chce-aby-Synthos-wyplacil-dywidende-opis-3561801.html
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Stef [83.144.110.*]
    Kapitał zapasowy z lat ubiegłych plus zysk za 2015 to ok miliarda zł. Wolna gotówka tez ok. Miliarda zł. Jeżeli by uchwalili tylko 50% z tego na dywidendę to będzie ponad 50 gr. na akcję
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Richard [109.95.27.*]
    Haha! Najpierw zdołowali kurs mówiąc od lipca za pomocą wszystkich możliwych instytucji firmy, że nie będzie dywidendy (przypomnę kurs zanurkował o niemalże 1zł w dół; dywidenda spodziewana o,25zł na akcję), aby obłupić leszczy z akcji i zadecydować, że jednak sobie wypłacą dywidendę. To jest istny Mozambik co czyni główny akcjonariusz!
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~rentier [94.251.212.*]
    wyleszczyli wszystkich amatorów , ci któzy znaja sie na inwestowaniu i widza sile synthosu nadal posiadaja jego akcje i licza na zyski w niedalekiej przyszlosci. A owa dywidenda to dodatkowy bonusik :)
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Investor [178.183.154.*]
    Niezłe zagranie. Wyprowadzili wszystkich.na szczęście nie tych cierpliwych. Zobaczymy jak to rozegrają. Istny cyrk. Będę obserwował każdy krok. Dywidenda nam sie należy.
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~dex [139.149.31.*]
    Zadne zagranie - lowcy teori spiskowych. 

Nie wyplacili kasy bo widocznie byla wizja inwestycji jej przez Synthos, okazalo sie z czasem ze jednak glowny akcjonariusz ma potrzebe inwestycji gdzies indziej wiec zabiera kase ze spolki w sposob zgodny z prawem.
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~piekny_marian [188.95.26.*]
    czemu wstrzymujesz spiskowców, od lat uwielbiam czytać jak to grubas zbiera i wyleszcza drobnice.
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Ewelcia [89.76.210.*]
    Rzeczywiście tez jestem w szoku po informacji, że jednak wypłacą dywidendę. Sama spółka ma spory potencjał do wzrostów a to, e będzie dywidenda jest tylko dodatkowym bonusem tak jak piszesz :) Macie jakieś fajne artykuły na temat inwestowania pod dywidendy? Ja na razie staram się postępować tak jak piszą na : link ale jak wiadomo każda wiedza się przyda! :)
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~inv [212.109.130.*]
    A nie mówiłem, że złoty galeon jednak przypłynie.
  • Re: będzie dywidenda Autor: smok35 [94.251.231.*]
    Osobiście inwestuje w kilka spółek polecam Unima kurs 2,58 dywidenda 0,20 , w tym roku pobrałem ładną dywidendę z wadex kupiłem za 3,95 a dywidenda 1 zł , do tego 3 rok pobieram z aquabb po 1 zł.Z synthosa też pobrałem 2 razy . Pozdrawiam
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~gen [91.239.152.*]
    To oznacza, że dostaniemy więcej niż tylko dywidendę za zyski z 2015. "Zmiany przeznaczenia kapitałów zapasowego i rezerwowych, utworzonych z zysków z lat ubiegłych i przeznaczenie ich na wypłatę dywidendy" Przeglądałem bilans ale nie potrafię znaleźć ile wynosi kapitał zapasowy i rezerwowy. Pytanie do Stefa: ile te kapitały wynoszą?

• Re: będzie dywidenda Autor: ~PelePele [109.95.27.*]
    Stef już wcześniej o tym napisał:
    "Kapitał zapasowy z lat ubiegłych plus zysk za 2015 to ok miliarda zł. Wolna gotówka tez ok. Miliarda zł. Jeżeli by uchwalili tylko 50% z tego na dywidendę to będzie ponad 50 gr. na akcję"
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Stef [83.144.110.*]
    W sumie "na papierze" jest ponad 2,2 mld zł zatrzymanych zysków z lat ubiegłych. Ale kluczowy dla spółki jest "fizyczny" stan środków pieniężnych na koncie - wolnej gotówki - na dziś 1 mld zł (koniec 1 kwartału). Spółka musi mieć z czego tą dywidendę zapłacić. Można też pod dywidendę zaciągnąć kredyt, ale nie sądzę aby w tym przypadku tak było. Ok. 350 mln zł potrzebne będzie na zapłatę za tegoroczną akwizycję plus kasa obrotowa na bieżącą działalność. Pozostała kwota jest w gestii Sołowowa...  Akcji jest 1,323 mln. Gdyby na dywidendę przeznaczyć 500 mln to było by 38 gr na akcję.
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~PelePele [93.105.240.*]
    No i jak myślicie, kiedy będzie zwołane WZA? kurs jeszcze ruszy do góry?
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~psikuss [77.253.191.*]
    hmm ile to czasu jest na zwołanie do 14 dni ? Jak już ktoś zwołuje to ma określone plany co do dywidendy. To, że bedzie to pewne pytanie jak duża. Jak będzie solidna to i kurs na to zareaguje o wartość propozycji.
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~aspend [109.199.7.*]
    wzrost będzie uzależniony od możliwości zebrania z dywidendy...
    im większa niespodzianka , tym bardzie ruszy...
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~prtemack [94.240.33.*]
    moim skromnym zdaniem, patrząc na AT, szacuję Dywidendę na około 50 gr,
    skoro mamy teraz 5 up i małą korektę do 4,8x, a potem
    wzrost do około 4,5x jako kontynuację ORG wzrostowego
    Gdzieś na jesień potem właśnie odcięcie dumping do okolic 3,9x-4,0x,
    i ostatnią falkę up jako falkę 5 do okolic 5 ziko.
    Będzie to komplet do przyszłego roku.
    I po korekcie głębszej z braku dywidendy znowu up jako duże 3. Fibo 1,61
    Itd.
    Mogę się mylić. Mam zajętą pozycję. TP znacznie powyżej.

• Re: będzie dywidenda Autor: ~Waldi [109.95.27.*]
    Rozumiem, że w swoim pierwszym zdaniu miałeś na myśli odpowiednio "4 up" i "małą korektę do 3.8x"?
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~ja [93.105.44.*]
    ile maja czasu na zwołanie WZA??
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~Karol [188.146.101.*]
    14 dni od złożenia wniosku, a więc max. do 2 sierpnia
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~pretmack [94.240.33.*]
    Tak, przepraszam za błąd.
    Ale ktoś pilnuje papieru...
  • Re: będzie dywidenda Autor: ~psikuss [77.253.191.*]
    ja mam wrazenie ze na koncu ladnie dobieraja :)
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.