• INteger 14.07.2016 Autor: ~marsik [87.99.28.*]
    Zapamietajcie te date inwestorzy moi drodzy. Dzisiaj zakupilem pierwsze pakeity integera narazie na rozgrzewke 2000 akcji, codziennie jesli cena bedzie sie utrzymywac ponizej 30zl dokupuje po 250 udzialow czyli 1000 miesiecznie. nie jestem wrozbita i nie wiem na jakim poziomie skonczy sie to abstrakcyjne sypanie ale wiem jedno lubie kupowac jak krew sie leje. nie spekuluje tylko inwestuje wiec spadki dalsze w goole na mnie nie zrobia wrazenie wiecej kupie i tyle. moja technika to 70% AF, 25% AT, 5% psychologia tlumu, 0% rekomendacje , artykuly w prasie fora internetowe! pozdrawiam wszystkich :)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~outsider [46.229.159.*]
    przemyśl te strategie. ja ich produkt lubię, ale ile razy cena spadała przed opublikowaniem raportu tyle razy po opublikowaniu nurkowała zdecydowanie głębiej. teraz tez im bliżej publikacji za q2 tym niżej
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~marsik [87.99.28.*]
    spokojnie bez nerwow, docelowo chce zwiekszyc do 5k akcj iwiec mi jeszcze sporo brakuje ale 2 k dobiore dopiero przy pierwszych sygnalach technicznych na odwrocenie trendu. i tak sie ciesze , ze tak pozno zaczalem akumulowac bo juz przy 40zl cena wydawala sie robic atrakcyjna a przedsiebiorstwo po prostu tanie. termin to przynajmniej 3lata wiec mnie sie nigdzie nie spieszy. konsolidacja po takich spadkach zapewne tez potrwa dlugo. aha i co wazne nie myslcie , ze wchodze w to all in, maksymalnie wejde w to za 25-30% calego portfela. reszty portfela nie zmieniam od 2 lat mam arcitc, 11bit, nowagale i juz zdjetego duona
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Swojak [31.2.33.*]
    Taka strategia kupna przez uśrednianie to droga do pozbycia sie kapitalu, absolutny brak zarzadzania ryzykiem. Stosujac taka strategie przy wielu spolkach ktorych juz nie ma na gpw mozna stracic caly wlozony kapital w spolke. Jest prosta zasada, jezeli spolka nie rosnie gdy rynek jest silny bez istotnych komunikatow ze spolki, to cos musi byc nie tak i powinno byc ostrzezeniem lub powode do ciecia strat. Jedynym momentem na wejscie w spolke jest moment gdy spolka zacznie przynosic zyski, lepiej stracic 20% ze wzrostu po odwroceniu trendu i miec pewnosc ze spolka zaczyna juz zarabiac, a co to jest 20% skoro spolka spadla z 350 zl, wiec i tak spozniony ale pewny monet da i tak sporo zarobic. Kupno teraz gdy spółka nie zarabia, to istny hazard.
    czlowieku chyba nie czytasz tego ze zrozumieniem co napsialem wyzej. nie wejde w te spolke za wiecej niz 25-30% mojego portfela teraz nie mam nawet 10% wiec spokojna glowa na rynku jestem od 7 lat i jakos sobie radze(zyje z tego). tak samo mi psiali jak kupowalem duona w 2013 przy 80gr ze kupuje spadajacy noz, tak samo mi pisali o 11bit ze nie otrafia robic gier . niech kazdy robi jak uwaza . wedlog mnie na chwile obecna to przedsiebiorstwo jest tanie i tyle
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Swojak [31.2.33.*]
    30% portfela w spolke ktora ma straty i niewiadomo gdzie bedzie za rok to zdecydowanie za duzo i moment niewlasciwy. Ale ile inwestorow tyle strategii, piszesz ze o samych trafionych inwestycjach, kiedys w ten sposob trafisz w bankruta. Mimo wszystko zycze powodzenia:)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~yti [83.6.59.*]
    ILE masz strat na tych spółkach przez te dwa lata
    no policz sobie ile mam strat:) 11bit zakupione ponizej 10zl dwa lata temu przed premiera this war of mine, duon w 2013 po ok 80gr srednia zdjeli z gieldy po 3,70, arctic kupiony po sredniej 3,3 obeecnie wacha w granicach 5zl (czekam znacznie wyzej ) jedyne na czy mmam strate to nowagala ale wszystko w swoim czasie. do tego mam czesc gotowki ktorej nie ruszam i czekam na besse w neimczech i usa jak widac narazie chca nowe szczyty wiec im nie zabronie:) bywaly tez spolki ktore ucialem na stracie w tym czasie zeby nie bylo tak kolorowo , byla to boruta zachem i interbud
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~yti [83.6.59.*]
    Powodzenia
    dzieki przyda sie przy takim rynku jaki mamy w polsce i zeby nie byl otak wszystko kolorowo utrzymuje sie z gieldy dopiero dzieki wystrzalowi na 11bit studio o 800% tak by to bylo nierealne. oczywiscie najpierw 6 lat temu gdy sie uczylem rynkow zaplacilem swoje frycowe kilka razy i na forex i na gieldzie
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Marsik

A dlaczego kupujesz właśnie Integer , nierentownego gniota
    skoro tyle jest dobrych spółek na giełdzie ?

To że coś dużo spadło to nie znaczy że jest do kupna.
    Mnie tu zalatuje bankructwem.
    W samym tylko I kw 2016 r stracili 22 mln zł

• Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~marsik [212.96.247.*]
    przeciez pisalem ze mm tezinne spolki ktore juz sa w trendzie wzrostowym i ich nie wyprzedaje tylko czekam az mi sie zakup zwroci w dywidendach za kilka lat szkoda m itylko , ze duona zdjeli ale trudno i tak sowiciem izaplacili za swoj pakiet. nigdy nie kpuje w po integer i paczkomaty to swietny pomsl na skale swiatowa. wiem ze jest ciezko, ae wlasnie wtedy kupuje kawalek firmy po zanizonej wartosci i czekam na przeszacowanie. tak bylo z 11bit tak bylo z duon arctic i mam nadzieje ze z nowogala i integerem bedzie podobnie. po prostu wiere w ten biznes a to, ze cena jest jaka jest, coz gielda to nie koncert zyczen panowie, dlamnie to promocja i niech trwa jak najdluzej;)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~kio [195.26.22.*]
    marsik in post i integerbza 2-3 lata znokna z rynku a paczkoamty licebcje ktoś kupi

niech brzóska sam rozni na śmeiciwoece za 5 zsta

pis go wykończy i dobrze oszustom
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~GOSC [31.0.34.*]
    Nie łapie się spadające noża to pierwsza zasada giełdowa..Jak spółka jest w trendzie spadkowy..
    Po drugie to już jest bankrut pisze o tym przynajmniej od cenny 100zl i tylko cud może ta firmę przed tym uratować ale cuda się zdarzają w życiu więc trzeba wierzyć..Wyniki za drugi kwartał myślę że już wszystko wyjaśnia..Ktoś ma wiedzę i wychodzi żeby uratować choć troszeczkę gotówki. A że ktoś kupuje po spadku z 300zl wydaje mu się że cena bardzo atrakcyjna...Ale czy napewno...
    Tu będzie firma grosza.
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Yo [89.79.58.*]
    Uciales Borute? To zle zrobiles :) a itg jest spoko, mozna powoli kupowac
    co tam chlopcy radarowcy ? :) ja tam spokojnie patrze na co co sie dzieje mam obecnie 3500 akcji srednia juz ponizej 30zl zwieksze do 5k tak jak psialem po potwierdzeniu na at. moim zdaniem to ciagle duza promocja a kazdy robi jak chce. jak widac im wiecej minusow pod wplywem tym lepiej :) pozdrawiam
    a teksty typu nie lapie sie spadajacego noza, ucinaj strate itp mozecie sobie pisac ile chcecie mnie sie geba cieszy gdy kupuje czesc przedsiebiorstwa za 1/4 ceny :) hhaa
    jak tam otwarcie zadowoleni? bo ja tak :)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~MK [91.206.26.*]
    marsik gratulacje :) pytanie tylko, czy to podbitka pod wywalanko, czy będzie rosło - spółka przecież znajduje się w trendzie spadkowym, chociaż ten wolumen przemawia za jego odwróceniem. Do wyników raczej będę się przyglądać. Ale zarobek ładny jak na kilka sesji ;) gratuluje zarobionym :)
    dzieki ale nie o slawe mi tutaj chodzi. jeszcze zmiany trendu nie ma ale ja nie sprzedaje ani jednej akcji srednia ponizej 30zl na chwile obecna i juz nic mnie nie obchodzi tylko sobie patrze. przebija to to taj jak psialem poczekam na korekte i dokupuje drugie tyle:) pozdro
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~o_jaaaa [212.96.247.*]
    marsik gratuluje ! miales mega wyczucie na wejscie w ta spolke . ciekawe co teraz mysla ci goscie to daja tysiac minusow :) buahha chyba ich troszeczke przytkalo tlyko widze jednego ktory ci pogratulowal a reszta tylko krzyczy :)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~gg [94.251.205.*]
    Marsik, a jakiej ceny docelowej oczekujesz na ITG? Bo chyba kupuje się akcje, żeby je kiedyś odsprzedać? Ja oczekuję w średnim terminie (2-3 lata) poziomów 110-130 zł.
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~gosc [81.219.96.*]
    odbicie sie nalezalo .. nafaszerowali na odbiciu. caly czas papier w trendzie spadkowym... jeszce duzo spadnie bo to juz praktycznie bankrut.. wyniki za drugi kwartal wyjasnia duzo.. paczkomaty fajnie wygladaja od strony klienta tylko czy przynosza zyski niestety nie i tu jest pies pogrzebany..
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Gewitter [37.47.24.*]
    link
    InPost 24/7 Parcel Lockers
    Collect your parcel from over 1,000 InPost Parcel Locker nationwide for FREE on ALL orders.

All of InPost’s 1,000 lockers are accessible 24/7, meaning no more queues or waiting in, enabling you to collect your parcel at your earliest convenience in as little as 7 seconds!

All of InPost’s Parcel Lockers are located in well lit, safe and secure areas with ample parking. Locations include Morrisons supermarkets, ESSO petrol stations and Transport for London sites, as well as outside retailers such as Toys R Us.

Orders placed before 7pm will be ready for collection the very next day (Monday to Friday only). Just place your order online choosing your preferred InPost locker location. On the day of collection you will receive a text and email with a unique code. Use the code at the locker to access your items.

Please note: you will have 72 hours from confirmation to collect your items before they are returned to us.

To find your nearest locker click here.

• Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~edek [94.254.226.*]
    Listy w plecy ale naa paczkach spolka zarabia... naucz sie cZytać raporty!
    co do mnie nic sie nie zmienilo obecnie 5k akcji tak jak pisalem zwiekszalem na korekcie przy 33-34 wiec sobie troche srednia popsulem obecnie ponizej 31zl i obecne wachania nie specjalnie na mnie robia wrazenie. pozdrawiam
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: tutaj [31.2.42.*]
    Minimalna wiedza o spółce nie pozwoli dokonać oceny. Może warto poszerzyć swą wiedzę, o fakty. Można oceniać, że firma to tak naprawdę zaawansowany start-up. W chwili obecnej jest na etapie rozwijania swojej sieci, w tym sieci paczkomatów w kilkunastu jak nie kilkudziesięciu krajach równocześnie. Inwestycje kosztują. Potężną nauczkę firma dostała przy próbie wejścia w nierentowne przesyłki listowewPolsce. Próba była uzasadniona, ktoś musi kiedyś spróbowac stworzyć konkurencję dla państwowej poczty polskiej...Ale już się z tego wycofała. Przegrupownie sił w tym roku kosztuje, ale obniżka ceny akcji była potężna. Fundamentalnie stan spółki porównywalny do stanu z II kw 2015 r., ale wtedy kurs akcji wynosił około 120 zł obecnie ok. 36 zł.. i wszystko jasne...
    Mówienie, że to bankrut to oczywiście naganianie na spadki...tych co chcą kupić...lub dokupić...
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~lenon [84.112.19.*]
    Start up masz racje jednak ci co piszą że nadchodzi widmo bankructwa też maja racje, dlatego że zauwaz co sie dzieje wokoło firmy niech chcą korzystac juz z zaplecza zewnętrznego tylko same inwestuja w logistyke nastepuje konsolidacja allegro tez bedzie sprzedane czy jesli wchłonie je inny moloch dalej in post zostanie partnerem raczej nie amazon ma swoja ligistyke ebay tez rozwija teraz własną ,alibaba podobnie. w każdym kraju jest wiodąca poczta i to one teraz sie w zawrotnzm tempie modernizują, w wiekszości krajów oddziały pocztowe same inwestuja w boxy aby bezproblemowo odbierac przesyłki tak jest juz w Niemczech, anglii, włoszech....więc widzisz że integer sie wali to jak domino nie ma na to żadnych szans aby spełnił swoje obietnice o rentowności , rozwinął swoja działalnośc za pożyczaną kase trzeba to oddać a tu tylko straty i ciągle więcej, nie widzisz że sprzedaja co sie da..ja mysle że tylko kwestią czasu jest upadłość układowa, nie zycze tego spółce ale tak mysle niestety
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Colombo [95.40.169.*]
    Ja zacznę o 10 zł niżej... :-)
    zobaczymy, nie zycze ci tego specjalnie ale nie mowie ze tak nie bedzie bo w krotkim terminie nikt nie wie :) dla mnie byly pierwsze sygnaly ,ze dolek jest blisko . mowi o tym olbrzymi wolumen przy wzrostach teraz opadanie na malych obrotach. ja okolice 30 i nizej znowu dobieram i nic sie nie zmienia. pozdrawiam
  • do leon Autor: ~bufecik [159.205.208.*]
    kolego odpal sobie historyczne newsy i strach gdy amazon w 2001 był wyceniany 5-10 $ za akcję

bankrut,przeinwestowany,brak zysków i zysków raczej nie bedzie ,przegra z konkurencją itp. przy 5-10$ dzisiaj 768 $

od tamtej pory ok. + 12 000 % ! ....tak,tak teraz amazon to wspaniała firma ,a Integer bez zysków prawie bankrut
    ukłony i Powodzenia
  • Re: do leon Autor: ~leon [84.112.19.*]
    odsyłam panie bufecik do dzisiejszej rekomendacji a raczej rezygnacji z rekomendacji to wiele mówi firma sie sypie za dużo napozyczała i za daleko poszła i tego teraz nie może ogarnąć, straty straty . Pewnie sprzedaja ten interes w poszczególnych krajach bo z kąd kasa na spłaty. Widzisz juz wyprzedali wszystko co było zostały tylko same paczkomaty i za to sie wiezmą zostanie tylko biynes w PL i Anglii
  • Re: do leon Autor: ~bufecik [159.205.208.*]
    na gpw jestem od '93 i powiem Ci nauczyłem się jednego - nie interesują mnie aktualne newsy/rekomendacje/i ogólny bełkot a szczególnie na dołkach ,albo górkach

Po:
    1.
    gdzie było szanowne BM BOŚ gdy Integer był po 100 ,200 ,300 ,czy pow.300 - wtedy wydawał KUPUJ - ale tak jest zawsze
    2.
    jeżeli stawiasz paczkomaty jak szalony ,z każdej zarobionej złotówki to jak TERAZ mają byc zyski ?
    3.
    właśnie paczkomat podnosi ceny ,na allegro z 7,99 na 8,60
    4.
    sam prowadzę 2 sklepy internetowe ,kiedyś 100% wysyłaem PocztaP i kurierem ,teraz 60% paczkomaty i polecone Inpost i 40% kurier ,a własnie przechodzimy na kuriera Inpostu ,więc 100% Inpostem ,mamy często telefony ,że klient zamówi pod warunkiem,że wyślę tylko i wyłącznie na paczkomat
    5.najgorszy handel internetowy ( o ile nie masz sezonowego towaru) jest w lipcu i sierpniu ,a Inpost w lipcu i sierpniu nie wyrabia sie z paczkami ,mają więcej niz w grudniu 2015,zapytaj kuriera Inpost
    6.sam jeżeli cos zamawiam to wybieram tylko i wyłącznie paczkomat
    7.na firmę chrapkę ma wiele firm i przy tej wycenie na gpw sam bym ich chciał kupić w całości ,niestety nie stac mnie ;(
    ,a nie wierzę aby poszła taniej niż 1mld PLN

może sie myle ,może nie -czas oczywiście zweryfikuje
    ukłony

• Re: do leon Autor: ~LEW [193.104.239.*]
    najpierw zaliczmy 27 zl. powtórkę. nizej raczej nie bedzie.
  • Re: do leon Autor: ~marsik [87.99.28.*]
    Najpierw chcialbym powitac bufecika , kojarze ciebie z duona i actica. co do intgera nie powiem , nie spodziewalem sie powolnego osuwania kursu po tym silnym wybiciu do gorgy ale jak dla mnie super, udalo sie z innych spolek poskracac pozycje na rzecz integera. mialem dokupywac ponizej 30 i robie to dzisiaj intensywnie. chyba wiecej zlych informacji ze spolki nie moze plynac , przesunecie teminu publikacji raportu wczesniej pracownicy inpostu no generalnie dramat( powiem szczerze , ze srednio m isie podoba zachwoanie brzoski w tej kwestii ). mialem dojsc do 5 k ale juz dawno nie trzymam sie tego planu wiadomo plany to sobie mozna na gieldzie wlozyc miedzy ksiazki :) obecnie mam 10k akcji srednia 29,7 i lepiej nawet teraz nie zagladac tylko czekac na raporty. pozdrawiam
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~luki [188.146.134.*]
    jak bedzie... a jak bedzie tylko jeden dzien albo dwa ponizj 30 zl to 250 sztuk dokupisz?? bzdura
    kupowac mozna bo wyniki z kwartalu na kwartal lepsze ale po co komu twoja strategia??
    nie dzisiaj dokupilem ponad 2k i dobilem wlasnie do 10k akcji i to jest moj pakiet nie do ruszenia . bronia tych poziomow jak czestochowy
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~marsik [89.64.32.*]
    na watku sami eksperci a kurs swoje. tyle w temacie z uklonami marsik
    przypominam post. tak jak pisalem czas zweryfikuje wszystko. jak mawia buffet czas jest sprzymierzencem dobrego i wrogiem zlego przedsiebiorstwa:)
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Broken [188.122.27.*]
    jestesmy w przededniu powaznych przetasowan w przedmiotowej branzy - a w szczegolnosci dotyczy to spolki integer,

a ostatnie tygodnie to potwierdzaja - co zreszta mozna wyczytac z wykresu notowan (polecam Wam tygodniowy acz bardziej jednak miesieczny) gdzie wyraznie widac - ale o tym poopowiadam moze potem

wszystkie informacje sa wlasciwie dostepne w sieci

tylko pozostaje poskladanie klockow w calosc - ale dla wiekszosci z Was jest to najwyrazniej zbyt trudne

albo tez zwyczajnie sie nie chce

...wsio ryba

majac spora - jak sadze - znajomosc tej branzy obserwuje te spolke od dluzszego czasu tak jak i Wasze tu pisanie,

oprocz kilku osob ktore rzeczywiscie maja tu cos rzeczowo do powiedzenia, reszta to - nie obrazajac nikogo - zwyczajny belkot
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~nemo [37.47.43.*]
    Rzadko kiedy tworzą się tak czytelne formacje jak na ITG. To wprost niebywale. Najciekawsze, że na takie formacje nakładają się często fundamentalne wydarzenia, więc do spełnienia formacji czeka nas zapewne info. Ciekaw jestem jakie, bo wzrosty wynikające z ORGR powinny być ogromne.
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~cezar [77.255.32.*]
    - to info to wejscie funduszu Ad... i tyle
    -i jeszcze coś na terenie Niemiec

• Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Broken [188.122.27.*]
    Cezar - czy moglbys rozwinac swoja wypowiedz ??

Ad....??

Niemcy ..??
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~nemo [37.47.43.*]
    Jakbym ja miał rozwikłać zagadkę to widzę tu fundusz Advent jeden z największych 10 na Świecie. Ostatnio zbierali kasę ok.13mld euro na zakupy. A w Niemczech wpuszcza w końcu paczkomaty klasyczne, wiec kontrakt się szykuje. 100zl chyba wróci wcześniej niż myślimy.
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~cezar [77.255.32.*]
    widzę ,że kolega 'nemo' już wie to o czym i ja słyszałem
    aby tylko prezes przygasił swoje rozbudowane ego bo chętni do wejscia w integera mogą sie zniechęcić
    ale w temacie paczkomatów integer jest jedyny na rynku a to b.dużo
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Tomasz [212.96.247.*]
    Brawo marsik od Twojego wpisu ponad 50% !!!
    Ale to i tak dopiero początek , jak zwykle większość sprzeda po 10,20 czy nawet 100% zysku i fajnie , my czekamy na więcej
    dzięki, ja też czekam na zncznie więcej i wciąż uważam że wycena atrakcyjna ale czy ebdzie korekta czy nie to sie zobaczymy
    idzie zgodnie z planem kto mnie posluchal to od tego zalozenia watku (cena 27-28zl) poslzo na chwile obecna o 65%
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Mat [46.215.88.*]
    Marsik jak obstawiasz dzisiaj zamknięcie?
  • Re: INteger 14.07.2016 Autor: ~Franek [83.24.218.*]
    pewnie dzisiaj na tyle, jutro drobne ruchy a wybicie górą pojutrze
[x]
INTEGERPL 0,04% 48,47 2017-05-24 16:49:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.