Uważam, ze jest to bardzo prawdopodobne. Jest to pewna spółka co rok wypłacająca dywidendę, a przy obecnej wycenie wskaźnik div/p jest bardzo atrakcyjny.
Inna sprawa, ze piwa dywidenda rośnie praktycznie rok w rok.
Mnie cieszyla cena kolo 7 pln jak sie krecila bo moglem dokupic kilka akcji uwazam ze zysk grupy za ten rok bedzie ok. 1.1 pln a dywidenda bedzie na podobnym poziomie do poprzedniego co przy tej wycenie dalo by dobry jak dla mnie wynik.
Zaczynamy 34 miesiąc, licząc od szczytu z pażdziernika 2013. Eliotowcy również mogą się dopatrzeć ciekawych struktur, zarówno fal jak i czasu. Czy analizując wykres miesięczny można założyć różowe okulary?
No niech leci do 7 Ja chetnie jeszcze dokupie przy cenie 7 i ponizej. Mylse ze to by bylo dobra okazja. Poczekaj na publikacje wynikow moze wtedy przebije twoje upragnione 8 pln i bedziesz mogl sprzedac :)
Zwróć uwagę, że dynamika tych wzrostów jest bardzo specyficzna, to są raczej "skoki" z dość długotrwałymi korektami (nawet do 2 tyg. po skoku); czasami spada poniżej poziomu, z którego nastąpił skok, by potem znowu "skoczyć".
Ogólnie, to nie jest bardzo łatwy papier, ale zachęcam do trzymania, najlepiej nastawiając się na sprzedaż w 3-4 miesiące po kupnie; ja w ten sposób zrobiłem +4 na każdej, co jest w sumie niezłym wynikiem jak na takiego leszcza jak ja :- ))
Skoki wskazują na: 1) ostrożny skup (ze względu na mały obrót) lub na 2) podbitkę - nagle znajdują się pakiety za setki tysięcy i przychodzą z worka do worka. Bez względu na powód Ambra pozostaje dobrą rozwijającą się spółką dywidendową którą warto trzymać przez lata.
Sorki, że tak głupio pytam, ale... czy możesz wyjaśnić, jakie są dokładnie zależności pomiędzy ostrożnością skupu a niskimi obrotami? Ja dotąd sądziłem, że te skoki są efektem publikacji raportów, ale w sumie to nie znam się na tym aż tak dobrze. Dopiero zaczynam swoją przygodę z giełdą :- )
Ogólnie, Ambra porusza się bardzo powoli, ale jednak idzie do góry, co bardzo mnie cieszy :- ))))))))
Spróbuj kupić dzisiaj pakiecik za np. 200k PLN płacąc PKC a zobaczysz jak kurs skoczy (o ile nie ma ukrytych zleceń) o kilkanaście % do około 16PLN. Lista zleceń nie jest długa: http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=3068&zl=V . Kupując cierpliwie małymi pakietami kupisz to samo tyle, że w dłuższym okresie) płacąc mniej.
Dnia 2019-01-05 o godz. 16:34 ~Jabol napisał(a): > Po wynikach będziecie na wyścigi sprzedawać, tutaj dobrze już było. Dywidenda na obecnym rynku tez bez szału.
Zaraz będzie aktywacja ludzi zakochanych w spółce. Szacuje 30% gorsze wyniki r/r w najważniejszym dla spółki kwartale. Na niektórych spółkach się zapowiada prawie 2x większa dywidenda wiec szału tu nie ma.