Wysłałem zapytanie do KNF w sprawie Topmedical co do kwesti mozliwości wykluczenia z obrotu gdzie w odpowiedzi uzyskałem informacje iż od momentu jakby nastąpiło uprawomocnienia sie upadłosci wówczas akcje pozostają w obrocie jeszcze przez 6 miesięcy i spółka nie musi informować czy publikować raportów. według mojej wiedzy nie będzie uprawomocnienia upadłosci w wyniku zapowiedzianego wniosku Syndyka Pana Głodka co do umorzenia postępowania upadłosciowego z przyczyn braku finansowania przez Banki milenium i sgb do których zwrócił się syndyk. W trybie sanacji tez jest prowadzone rozpoznanie przez Marcina Kopacz z ramienia sądu który został kuratorem spółki.
W odpowiedzi na Pańskie zapytanie informujemy, że na podstawie art. 91 ust. 9 Ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych po upływie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości Topmedical S.A., z mocy prawa Spółka ta przestanie podlegać obowiązkom informacyjnym nałożonym na emitentów, których papiery wartościowe dopuszczone są do obrotu na rynku regulowanym. Teresiak Maja Departament Nadzoru Obrotu
Dla mnie wygląda to jednak na ostateczną klapę :( A uzależnianie wszystkiego od widzimisię dwóch banków to jest już przegięcie. Wszystko wisi na włosku po prostu.
Marku nie obrąź się ale po twojej wypowiedzi widze ze juz sprzedałeś i grasz głupa albo jesteś w głębokiej depresji i niczego nie rozumiesz. Ta odpowieź od Knf sugeruje ze nie ma w planach zwieszenia spółki . A jesli chodzi o widzimisie jak to okresliłeś dwóch banków to nie jest tak jak sobie pomyślałeś dwa banki miały wpłacic kwote 600 tys na postępowanie upadłosciowe jak maja hipoteke na nieruchomosciach to maja w dupie zeby ładować dodatkową kase.
Faktycznie Stefan, część udało mi się już dzięki Bogu sprzedać. Teraz utwierdziłem się w przekonaniu, że trzeba pościć szybko resztę, póki jest cokolwiek warta. Ja to widzę jednak trochę inaczej niż Ty, warto czasem Stefan choć na chwilę zdjąć różowe okulary. Co do depresji, może masz rację, ale frustracja całą tą sytuacją daje się we znaki na pewno nie tylko mnie. Swoją drogą zastanawia mnie, jaki masz naprawdę interes żeby dawać ciągłą nadzieję ludziom i pośrednio namawiasz ich żeby nie sprzedawali akcji, tylko trzymali je do samego końca, aż może być za późno? Jednym słowem Stefan, czy jesteś z nami czy z nimi od początku? Szczerze mówiąc, wyszedłbym już dawno i nawet byłbym na niewielkim plusie swego czasu, ale mocno zasugerowałem się Twoimi wpisami. Oczywiście nie mam prawa mieć Ci za złe, bo wiadomo, że każdy sam podejmuje decyzje inwestycyjne.
Kolego Marku moje wpisy są wyłącznie przekazywaniem informacji z sądu i syndyka , sugerujesz ze niepotrzebnie to robię Ja mam inne zdanie czas poświęcony tutaj mogłem spędzic przy butelce piwa przy telewizorze . Dzięki za wdzięcznosc za czas poświęcony. Wiesz dlaczego spada bo tacy jak ty flustraci sprzedają za 17 tys sprzedali a spadło 0 47% .
Kolego Stefanie po co te nerwy? Widzę, że wchodzimy na grunt obrażania się. Pragnę Cię poinformować, że ja się w takie rzeczy nie bawię. A co do, jak to nazwałeś "frustrata", to przepraszam bardzo, ale to Ty z uporem maniaka próbujesz udowodnić, że już za raz, już za chwile będzie dobrze, tym czasem kierunek południe i nieunikniona upadłość likwidacyjna. A ludzie sprzedają bo maja Stefan oczy i widzą co się dzieje, a nie dlatego ze są "frustratami"! Stefan! Pobudka!
heloł Mareczku sprzedałeś to fajno a co do tego czy będzie dobrze czy źle to nie mnie wyrokowac . anie mów ze sprzedają bo ty sprzedałeś za całe 11 tys przelicz sobie ff ile poszło przez tydzień na jaką kwote 40 czy 50 tys zł smiechu warte to co mówisz. Sam patrzyłem zeby zrobić sprzedaż i odkupić grosz niżej zobaczymy czy przebije historyczny dołek na 8 gr i itrajdrer 7 gr.
Stefan, gdzie ja napisałem, że sprzedałem za 11tyś?? Ty się chyba Boga nie boisz? Widzę, że we wszystkim lubisz sobie dopowiadać ;) Mistrzu złoty, ja Ci poradzę, żebyś odpoczął od komputera i od innych stresujących rzeczy, bo straszne głupoty wypisujesz. Tak jak miałem do Ciebie zawsze szacunek, to teraz nie mogę uwierzyć, że to ten sam Stefan?? Ja już w takim razie Panu dziękuję i urywam tę szlachetną konwersację. Skupmy się Stefan na rzeczywistości, a nie na demagogii ;) Pozdrawiam
Stefan, tak cie czytajac mam wrażenie że już cie na molmedica widziałem pod nickiem Majkello. Jednak możliwe że to zbieg okoliczności. Jednak tam byl właśnie taki naganiacz co też zamieszczał jakieś pisma z sądu, emaile od obligow, akta prawne itp. Wszystko raczej prawdziwe dotyczące umorzenia, upadłości likwidacyjnej. Facet wzbudzał naprawdę zaufanie. I dzieki temu po infie ze nie bedzie likwidacji szybko zrobili podbitke z 1-2 gr na 9 gr. Po miesiacu kurs wrócił na 2gr a miał wedle majkello wrocic na 2zl. Notowania zawieszone a wspomniany naganiacz Majkello juz na forum nie ma czasu bo pewnie odpoczywa gdzies na tropikalnych wyspach. Więc ostrzegam wszystkich nie dajcie sie zwieść, jak faktycznie sąd postanowi że likwidacji nie bedzie. BO TO OZNACZA INO TYLKO TYLE ZE NIE MA NA TO KASY. A spółka tak czy siak do piachu pójdzie.
Po długim czasie nieobecności na forum pozwólcie, ze tez sie wypowiem. Stefan- podajesz informacje prawdziwe, chwała Ci za to. Sam jestem w kontakcie z Panem Głodkiem i przynajmniej podajesz prawdziwy stan rzeczy a nie naganiasz. Faktycznie banki odmówiły. Ale jedno ale... Syndyk złoży wniosek o umorzenie likwidacji. Ale zrobi to tylko i wyłącznie dlatego, ze w spółce nie ma NICZEGO. Adres spółki jest fikcyjny- nikogo tam nie ma, spolka nie zatrudnia oficjalnie żadnej osoby, oprócz prezesa Skiby, nawet cała dokumentacja spółki nie istnieje, ponieważ została niby skradziona przy przeprowadzce na nowy adres. Syndyk nie ma skąd wziąć ani jednego grosika na upadłość bo spolka zwyczajnie go nie ma. TOPMEDICA, ktora była bańka upadła. Teraz tylko bedzie przepychanie sie po sadach, od likwidacji i upadłości do jej umorzenia. Potem oskarżenie ze strony nomad partners od poszkodowanych obligatoriuszy. Po COLOMEDICA i MOLMEDICA to kolejny wałek i balon Skiby, który pękł. Pytanie tylko czy w końcu skiba za to beknie bo ludzie są wkur... Tutaj nie liczmy juz na nic, ja wyszedłem z drobna strata i nie wejdę bo w każdej chwili miga zawiesić za brak raportu. Nie mylić z całkowitym wykluczeniem bo na to faktycznie jest pół roku spokoju. Ale zawiesić za brak raportu mogą zawsze i to zrobią prawdopodobnie lada dzień.
Jest jeszcze sanacyjny wniosek. Ruszyłaby sprawa, gdyby nie było dokumentacji itd.? Wcześniej, według info podawanych przez Stefana odrzucili wniosek w sądzie, a teraz nadany jest nowy numer i coś tam się dzieje, wyznaczony kurator np.
Nie wierz w bajki. Nie ma pieniędzy na upadłość wiec skąd miałyby być na sanację?! Wniosek o likwidacje był połączony z wnioskiem o sanację. Sanacja sensu nie ma, likwidacja w ocenie sadu miała. Ale nawet na to nie ma pieniędzy. Skiba musiał sie powołać żeby nie być ciąganym po sadach za oszustwo na instrumentach giełdowych. Ale to go i tak czeka w niedługim czasie. Tutaj klamka zapadła, bedzie ciąganie po sadach latami. Akcjonariusze nie dostaną nic, obligi bedą walczyć ale tez nie bedzie jak odzyskać.
Dziwne to wszystko. Niby taka sytuacja kiepska a obroty takie jak gdyby właściwie jedna osoba dziennie sprzedawała, czyli że zwyczajnie zniecierpliwiona czy tam ciśnienia nie wytrzymuje. Z drugiej ... brak info, jakiejkolwiek, brak raportów. Z jednej strony niby dobrze, że banki nie chcą kasy na likwidację wyłożyć. Z drugiej ... zastanawia mnie dlaczego one mają wykładać kasę, a nie syndyk ją weźmie z majątku Tpm, ale akurat nie znam się na tym, więc może płaci ten kto się o likwidację upomina. Stefan też pisał, że opłacili sobie też jakichś prawników dobrych od postępowań restrukturyzacyjnych. No i znów skąd kasa. Może też można tak robić że na takie rzeczy kasę można przeznaczać mimo wszystko, a na rzeczy typu likwidacja powiedzieć, że się nie ma.