• nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [46.169.194.*]
    tu jest nadal spadkowy na niewielkich podbitkach i trzeba poczekać- a na mfood wprost przeciwnie właśnie wzrostowy zaczyna się umacniać.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~optymista [109.47.2.*]
    Pewnie chcesz sprzedac ten swoj mfood i tutaj troche wyleszczyc? Mfood spolka ponad 50 milionow akcji ,a kurs podciagany 20 akcjami na zamknieciu? Super! Jak dla mnie to szybciutko zjedzie .Natomiast nick Ci sie udal,szyjesz "ubranka " dla naiwnych?
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [95.40.142.*]
    Masz potwierdzenie-trend spadkowy oczywisty. A ubranka i owszem szyłem za 20gr towar brałem a powyżej 1 zł wam uszyte odsprzedałem. Na Mfood będzie zysk powyżej 7 milionów za 2016 a tu co? Ponizej 30 gr sam spekulacyjnie może się zapakuje ale
    nie w tej chwili przy tak oczywistym trendzie.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~optymista [109.47.3.*]
    Nie zapomnij na zamknieciu kupic z 10 akcji tego Mfood-u. Godzina 12.30 ,a jakos nikt chetny sie nie znalazl za 0.88. Ty wiesz swoje,a ja swoje... .
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [95.40.142.*]
    Przypomnę ci ze rok temu tu był obrót albo 0!!! albo 2-3 tys akcji w cenach 20 gr które długo zbierałem, czyli nawet 1 tys złotych nie przekraczał.Jak nałykaliście sie powyzej zetki to co wam spusciłem i obrocik jakiś minimum się zrobił.
    Miales racje,spada.To wstrzymam sie jeszcze troche z zakupem:-)
    Widze ze kupiles 30 akcji Mfood-a,tam byla przedwczoraj na wykresie filizanka z uszkiem, sprzedali 30 akcji w 2 dni.
    Ktos wywalil tyle akcji! Moze to sygnal do kupna? Jeszcze sie wstrzymam zobacze co bedzie sie dzialo na zamknieciu? A Ty jak myslisz?
    A ja glupi kupilem 5 akcji po 0.60,teraz pewnie ktos sie cieszy ze sprzedal.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [77.115.86.*]
    Dla mnie wychodzi na to że tu powrót do starej ubiegłorocznej bazy ponizej 30 gr-tam może być papierek atrakcyjny a na razie dominuje trend spadkowy, dodatkowo wyniki za II kw też pewnie nie będą należały do odlotowych i podejrzewam że od IV kw coś może zmienić się na lepsze dlatego ze nie ma pewności że ostatnie wydatki były ostatecznymi na remonta nieruchomości nabytej w 2015.
    Nieruchomosc cos tam pociagnie, ale chyba lepiej miec cos wlasnego, niz siedziec na wynajetym? Jakies koszta trzeba poniesc. Ja tak amatorsko na gieldzie, kupilem kilka akcji,myslalem ze cos zarobie,nawet sie cieszylem ze rosnie jak bylo 0.70, wystawilem po 0.72 i ktos kupil tylko 5 akcji. Szkoda wielka. Nic ,jutro tez jest dzien, jak spadnie to kupie cos jeszcze. Chyba ze wiesz kiedy bedzie te 0.20gr?
    Naiwnych nie sieja,ale jakos watpie ze ktos Ci odda za 0.50.Ladnie sie dzisiaj wyrzuciles,a mowia ze gielda do cierpliwych nalezy
    Ja wurzucałem w przedziale 1-2 zł. Średnia jakieś 1,3. Teraz tylko obserwuję kiedy zrealizuje sie scenariusz powrotu do starej bazy.
    Obstawiam po wynikach II kw będzie dalsza obsuwa czyli do zakupów radzę tobie poczekać na wrzesień.
    A jak chcesz bezpiecznie zarobić bo piszesz ze po amatorsku kupiłeś coś na bananowej(oczywiscie jak na warunki giełdy) to pakuj Bumech do szuflady póki tanio- a z bananowego NC IPODS(pod debiut Zortraxa). Zainteresuj sie też Stąporkowem(ZUK)(przeszedł restrukturyzację) wychodzi na prostą a akcje na minimach więc nie jest wydmuchany jak balon. Zrobisz oczywiście jak uważasz .Pozdrawiam
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~optymista [109.47.0.*]
    Dziekuje za porade. Natomiast ja mam swoj plan. Dobrze wiesz jaki jest F.f. , a spolka chyba nie ma zamiaru drukowac nowych akcji?. Ja sie nie przestrasze spadkow 20-30 gr,a wrecz przeciwnie Zapewniam Cie ze Twoj scenariusz w tym roku sie nie sprawdzi. Jesli bedzie taka potrzeba to zabraknie akcji na rynku. Pozdrawiam.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [37.248.39.*]
    Jak pęknie 50 gr to nie będzie trzeba nawet czekać do wyników II kw(z dużym prawdopodobieństwem będą jeszcze za ten okres słabe) aby zleciało w okolice 30groni. Ludzie w tej chwili liczą na odbitki i szybkie sprzedanie bo w takim trendzie nie da się inaczej. Trzeba wyczekać aż zjadą do samej kosteczki,kurs się ustabilizuje i obroty zanikną-wtedy będzie czas na odbiór.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~optymista [109.47.1.*]
    Ja tam na gieldzie sie nie znam. Jest trend spadkowy,obroty na spolce marne. Mysle ze ktos kupil tanio, "pojechal" na 2 zl, "ubral "ulice i jeszcze ja wysmial na forum,cala reszte wyrzucil na spadkach do 1zl,,zostawil sobie pakiet do blokowania i czas na zjazd. Teraz udaje ze sa wzrosty i spadki,na jednych sprzedaje , na drugich kupuje .Zysku prawie nic,poniewaz makler tez chce zarobic,natomiast kurs spadal tak jak sobie zalozyl. Tyle ze tydzien temu zabrali mu akcje i teraz probuje odebrac od ulicy 10 gr taniej,a ulica nie chce sprzedac. Dobrze kombinuje?
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [5.60.118.*]
    Było zarabiać na bumechu -jeszcze 2 dni wstecz można było pakować za psie pieniadze.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~optymista [109.47.1.*]
    Bez obaw ,tutaj tez dam sobie rade. Mysle ze juz i tak za duzo napisalem,jak to amator. Odezwe sie pod koniec roku,poinformowac o stratach i zlozyc zyczenia swiateczne. Powodzenia.
  • Re: nie walczyć z trendem! Autor: ~krawiec [31.1.108.*]
    Dzisiaj zrobiony ząbek w górę idealnie zatrzymany na 50 gr czyli poprzednim wsparciu oznacza zakończenie podbitki i w poniedziałek przejście do kontynuacji trendu spadkowego.
[x]
WOLFSTF 0,00% 0,28 2020-02-17 01:00:00
2019-11-14
Raport za III kwartał 2019
2019-08-14
Raport za II kwartał 2019r.
2019-07-22
Wykaz akcjonariuszy
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać