to byl bardzo mocny papier.Od jakiegoś czasu( czyli od momentu kiedy prezio zrobił akcjopnariuszy w bambuko twierdząc, ze prognoza jest niezagrozona, a poźniej opublikowano znaczną korektę w dól) nie potrafi powstać.Kłopoty wg mnie w samej firmie-czary/mary z rectorem, teraz synergia rectora z elkomtechem i cisza, żadnych wiadomości jak to ta cala wspolpraca wygląda. Spolka zakupiona w GB- co dalej?Brexit pomaga czy szkodzi?? Jakie perspektywy.Jaka strategia na najblizszy czas.Dolar mocno poszedł w górę czyli znów trzeba przeplacac za komponenty??Stary prezes stał się nowym prezesem-po co? Chciał chlop wypocząć -uszanować wypadałoby.. Najbardziej zastanawiającejest to, ze jakiś podmiot chcial wykupic wszystkie akcje Apatora.O co tu chodzi, kurs usuwa się w dól, obrotów praktycznie nie ma, zainteresowanie spólką znikome, czyli czekamy...ale na co? wyniki za II Q/pólrocze ....wielka niewiadoma.I nie zdziwię sie, jak w jakimś z następnych raportów obniżą znowu w dól,bo Brexit, bo dolar, bo rector blabla... Bylem optymistą co do Apatora-teraz mam mieszane uczucia, z naciskiem na pesymistyczną wizję-bo utracone zaufanie bardzo trudno odzyskać.Poraz kolejny zaufano Prezesowi, ktory z rectorem nie zrobił porządku (obiecane bylo wyjście na ZERO-ktoryś już raz).Zarząd chyba wie co robi i tego się trzymajmy licząc,ze nie zeszmacą perełki APATORA.
Chyba akcje nie będą rosnąc Przeszkodą jest stary nowy Prezes. Kilkakrotnie zmieniał prognozy, a doskonale wiedział że Rektor z długów szybko nie wyjdzie. Pytanie tylko czy świdomie wprowadzał akcjonariuszy w błąd, czy nie był świadomy sytuacji. Nie wiem co gorsze, ale ja utraciłam do Zarządu całkowicie zaufanie.
Wyjście na zero to trochę słabo :( . Poza tym jeżeli nie przeszacowali siły Elkomtechu (a nietrafione szacunki już się im niestety zdarzały ) to może i będzie zero ale jeżeli przeszacowali to ..... trzeba się modlić :) o przyzwoity wynik .
papier popadł w niełaskę, tu nie ma kupna wg mnie.Ciśnie ktoś w dól,wciska "towar".Narazie inteligentnie to wygląda,sprzedający jest cierpliwy i nie wali pkcem,zeby nie sploszyć chętnych, ktorych i tak jest coraz mniej.Sprawdza stoplosy?? Nie wiem, ale wg mnie gość ma mnostwo papiera do opchania .
W Rectorze porządki mają być zrobione do końca tego roku. Tak prezes obiecywał w maju na konferencji. Trochę tłumaczy go "dobra zmiana" w energetyce. Z nowymi na razie nie sposób pracować, muszą się trochę wciągnąć.
Prezes mówił na majowej konfie, że do rozliczenia są zrobione pracę na ok 25 mln PLN. Czyli jak to rozliczenie, skończą się kłopoty. Ale z tego co było mówione to liczą, że to będzie 2H2016. Czyli czekamy