• pora na wzrosty? Autor: ~pg [79.190.247.*]
    skoro nie chce spadac to powinno rosnąć
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~kiedyś [89.79.81.*]
    to byl bardzo mocny papier.Od jakiegoś czasu( czyli od momentu kiedy prezio zrobił akcjopnariuszy w bambuko twierdząc, ze prognoza jest niezagrozona, a poźniej opublikowano znaczną korektę w dól) nie potrafi powstać.Kłopoty wg mnie w samej firmie-czary/mary z rectorem, teraz synergia rectora z elkomtechem i cisza, żadnych wiadomości jak to ta cala wspolpraca wygląda.
    Spolka zakupiona w GB- co dalej?Brexit pomaga czy szkodzi?? Jakie perspektywy.Jaka strategia na najblizszy czas.Dolar mocno poszedł w górę czyli znów trzeba przeplacac za komponenty??Stary prezes stał się nowym prezesem-po co? Chciał chlop wypocząć -uszanować wypadałoby..
    Najbardziej zastanawiającejest to, ze jakiś podmiot chcial wykupic wszystkie akcje Apatora.O co tu chodzi, kurs usuwa się w dól, obrotów praktycznie nie ma, zainteresowanie spólką znikome, czyli czekamy...ale na co? wyniki za II Q/pólrocze ....wielka niewiadoma.I nie zdziwię sie, jak w jakimś z następnych raportów obniżą znowu w dól,bo Brexit, bo dolar, bo rector blabla...
    Bylem optymistą co do Apatora-teraz mam mieszane uczucia, z naciskiem na pesymistyczną wizję-bo utracone zaufanie bardzo trudno odzyskać.Poraz kolejny zaufano Prezesowi, ktory z rectorem nie zrobił porządku (obiecane bylo wyjście na ZERO-ktoryś już raz).Zarząd chyba wie co robi i tego się trzymajmy licząc,ze nie zeszmacą perełki APATORA.
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~Abc [83.20.66.*]
    Chyba akcje nie będą rosnąc
    Przeszkodą jest stary nowy Prezes. Kilkakrotnie zmieniał prognozy, a doskonale wiedział że Rektor z długów szybko nie wyjdzie.
    Pytanie tylko czy świdomie wprowadzał akcjonariuszy w błąd, czy nie był świadomy sytuacji.
    Nie wiem co gorsze, ale ja utraciłam do Zarządu całkowicie zaufanie.

• Re: pora na wzrosty? Autor: ktos666 [85.89.179.*]
    Jak sprawdzą się zapowiedzi i Rectora połączą z Elkomtechem to wyjdzie na zero.;-)
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~inwest-men [31.182.70.*]
    Wyjście na zero to trochę słabo :( . Poza tym jeżeli nie przeszacowali siły Elkomtechu (a nietrafione szacunki już się im niestety zdarzały ) to może i będzie zero ale jeżeli przeszacowali to ..... trzeba się modlić :) o przyzwoity wynik .
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~pestymista [188.146.68.*]
    Potrzeba jeszcze troszkę pesymistycznych informacji
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~loczek [89.65.52.*]
    Apator ma parę atutów o których trzeba pamiętać:

- płaci solidna dywidendę
    - jest łakomym kaskiem pod wezwanie
    - reprezentuje innowacyjny biznes
    - spółka ma dobre relacje z TFI i OFE

buy & hold pod kolejne dywidendy
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~pesymista [89.79.81.*]
    papier popadł w niełaskę, tu nie ma kupna wg mnie.Ciśnie ktoś w dól,wciska "towar".Narazie inteligentnie to wygląda,sprzedający jest cierpliwy i nie wali pkcem,zeby nie sploszyć chętnych, ktorych i tak jest coraz mniej.Sprawdza stoplosy?? Nie wiem, ale wg mnie gość ma mnostwo papiera do opchania .
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~Invest [83.12.118.*]
    W Rectorze porządki mają być zrobione do końca tego roku. Tak prezes obiecywał w maju na konferencji. Trochę tłumaczy go "dobra zmiana" w energetyce. Z nowymi na razie nie sposób pracować, muszą się trochę wciągnąć.
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~takisobie [5.172.237.*]
    To ostatnie spadki przed wezwaniem.
  • Re: pora na wzrosty? Autor: ~Lodzia [37.47.60.*]
    Prezes mówił na majowej konfie, że do rozliczenia są zrobione pracę na ok 25 mln PLN. Czyli jak to rozliczenie, skończą się kłopoty. Ale z tego co było mówione to liczą, że to będzie 2H2016. Czyli czekamy
[x]
APATOR -0,44% 22,85 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.