• prezes się pozbył akcji Autor: ~prezes [188.146.78.*]
    ... i co teraz , jak to rozumieć?
  • Re: prezes się pozbył akcji Autor: ~1982 [89.77.250.*]
    Ok zejdzie do 20 gr to ich wykupię serio. Już swoje na giełdzie zarobiłem. Zrobię to z czystej przyjemności. Sprzedawać własne akcje jako sternik ?? Myślisz człowieku ?? Widać jak ci zależy na akcjonariuszach.
  • Re: prezes się pozbył akcji Autor: ~D24 [217.172.248.*]
    do kolegi @1982

tak sobie pomyślałem że Wożniak ma zarówno swoje akcje jak też jest wiceprezesem Polfinance (p. Dera jest prezesem), więc tak czy inaczej mają w garści Doradców poprzez Polfinance

ze źródeł bankowych wiem że pośrednicy trzepią kredyty gotówkowe aż furczy znaczy prowizje są, ten strzał w małą deweloperkę też jest dobry przy wzrastającym rynku - no ale na efekty trzeba czekać kwartały

pożyjemy zobaczymy, jak tu ktoś napisał "emocje są złym DORADCĄ" co za zbieżność!
    :-)
    Pożyjemy zobaczymy D24. Są 2 drogi albo wystrzał na kilka zł albo na kilka gr. To drugie chyba nikomu nie jest na rękę. Stagnacji tu na pewno nie będzie. Czekamy więc .
    tak, dzwoniłem do niego mówił że ma remont i trochę grosza się przyda :-)

przede wszystkim to nie pozbył się akcji bo sprzedał w dniach 6-8.07. około 64 000 a ma ich 336 000 - 8,98%
    potencjalnie może wysypywać się dalej aż do 5,01% bo chyba chce zostawić sobie prawo głosu do zwołania walnego czy zgłaszania uchwał

poza tym wolumeny były większe
    06.07. - 66 388
    07.07. - 195 467
    08.07. - 21 327
    tak że jego udział w tych dniach to tylko około 20%
    zwłaszcza w czwartek ktoś ładnie zbierał

obecnie 5% akcji to jest 186 992 akcji a tyle to się właśnie w czwartek przemieliło

generalnie wyjścia masz 2
    - albo przeczekać
    - albo sprzedać (tylko ostrożnie z tym PKC bo będzie wisiało)
    twoja sprawa, ale jak masz się denerwować to lepiej sprzedać to będziesz miał spokój, ja przykładowo jestem długodystansowiec

ja za parę stówek uśredniłem, a nóż widelec, skoro nie przegłosowali nominału na 0,10 i nadal jest 1,00 a także emisji nie przegłosowali no to kupiłem za mniej niż połowę ceny
    no nic, to mnie zaszczyt kopnął kupowałem od samego prezesa, może rękę mi uściśnie :-)

pozdrówki!
    Chociaż kto wie.....może coś z tego będzie. No nie męczyliby się tyle na darmo. Zobaczymy. To wolny rynek prezesi KGHMU też sprzedawali swoje akcje.
  • Re: prezes się pozbył akcji Autor: ~Momo [37.47.158.*]
    Naiwniacy.Scalenie bylo po to zeby z zarzadu mogli sie pozbywac papieru z zyskiem.Maja go za ulamek grosza.Macie przyklad prezia.Dostal pewnie pierwszenstwo zeby pozbyc sie papiero i zarobic.Potem pojada dalej.Sztuczne obroty niska cena ulica kupi.
    chyba ci się coś pomyliło, nie mają za ułamek grosza tylko sprzedają za ułamek grosza bo było scalenie

przed 1 gr - 1 zł
    po 0,004 gr - 0,40 zł

to gdzie tu logika?
  • Re: prezes się pozbył akcji Autor: ~Momo [37.47.158.*]
    Nic mi sie nie pomylilo.Jak bys mial choc troche oleju w glowie to bys znalazl info po ile zarzad kupil akcje.Po scaleniu ich wartosc to 30 gr za akcje.Wiec sprzedajac powyzej maja czysty zysk.A Ty mogles najnizej kupic po 1gr czyli obecnie 1zl?Wiesz juz o co chodzi?
    Dla mnie to już bez znaczenia. Kurs tej spółki jest na poziomie śmieciowym. Nie wierzę, że będzie tu 30 gr czy 20 gr. Bo jak tak to ich sam chyba wykupię wtedy. Za mało akcji i za duża strata tych tanich co brali poza rynkiem. Tyle w temacie. A brali po 30 do 50 groszy. Czekamy czekamy. Kasy nikt im nie da na emisję, bo nawet biura maklerskie nie chciały jej przeprowadzić, więc muszą inaczej kombinować. Szkoda tylko że w tak głupi sposób sprzedają akcje. Ale to nie moje akcje. Ja poczekam. Niżej nie będzie.
    jak ja nie lubię takich gości, jak nie mogą przedstawić obliczeń, dowodów czy cytatów to robią wycieczki osobiste

wiem tyle że przed scaleniem kupowali/sprzedawali przez giełdę po 1-2 grosze czyli na teraz po 1-2 zł
    a z tego https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/DORADCY24/akcjonariat 
    nie jestem w stanie rozkminić o której emisji mowa
  • Re: prezes się pozbył akcji Autor: ~seba [178.159.171.*]
    sprzedał bo na wczasy pewno potrzebował parę tysi, bida z nędzą   :)
[x]
DRFINANCE -2,29% 3,42 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.