to ja już nic z tego nie rozumiem, kurs leci na pysk tak jak by na 10 groszy coraz bliżej
główni akcjonariusze którzy zgłosili / przygotowali te uchwały na walne nie przegłosowali je ??? wszyscy oprócz Bakowskiego się wstrzymali a on był przeciw na emisji głosowali tak samo
nie sądze choć jest nadzieja że ci co mieli wywalić już wywalili
według mnie nie ma siły, muszą obniżyć kapitał i tym samym nominał akcji strata z lat ubiegłych 12 milionów zł za rok do wykupu obligacje za 300 tysięcy zysk za 2015 ok 300 tysięcy zł to z 10 lat musiało by być mega tłustych żeby zarobili
"Celem obniżenia kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1, jest wyrównanie strat Spółki z lat ubiegłych w kwocie 12’056’600,39 PLN (dwanaście milionów pięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset złotych 39/100)."
racja, to jeszcze 5 mln zł do pokrycia to podtrzymuję nadal że przy zyskach 300k w 10 lat się odkują :-)
a co ten Bąkowski wszystkiemu protestuje? jak rozumiem skoro zgłosił sprzeciw do uchwały że 6,9 mln sobie wzięli z kapitału zapasowego na pokrycie strat, to gość może zaskarżyć tą uchwałę, czyli zostawił sobie furtkę
i teraz niech mi ktoś mądry powie - jakimi kapitałami ta spółka dysponuje po tym jak zjedli z zapasowego?