• KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ TRZECI Autor: ostry- [83.30.50.*]
    Nie mam dobrych wieści
    za kolegą merritem podaję

Pieniądze z OFE mogą być podstawą nowych, ważnych przedsięwzięć - KaczyńskiPAP - Biznes

2.07.2016, Warszawa (PAP) - Pieniądze, które pozostały w OFE mogą być podstawą nowych, ważnych przedsięwzięć, które będą budowały siłę polityki gospodarczej i będą wspierały polskie gospodarstwa domowe - ocenił w sobotę prezes PiS Jarosław Kaczyński."Musimy z wiarą iść do przodu i formułować nowe propozycje dla społeczeństwa. One już są. Choćby taka propozycja jak ta, która odnosi się do pytania: co zrobić z tymi pieniędzmi, które pozostały w OFE? Które dzisiaj w gruncie rzeczy tracą na wartości. A które mogą być podstawą nowych, ważnych przedsięwzięć, które będą budowały siłę naszej polityki gospodarczej, ale także będą wspierały miliony polskich gospodarstw domowych. Musimy to zrobić. Takie propozycje są" - powiedział w sobotę Kaczyński na kongresie PiS.(PAP)

To po pierwsze

A po drugie - Z żalem informuję że to prawdopodobnie ostatni tydzień w którym zakładam wątek . Prowadzenie inwestycji budowlanej kosztuje mnie tyle czasu i stresu że oddaliłem się na tyle daleko od rynku że nie mam właściwie nic sensownego do powiedzenia i napisania ( o ile w ogóle kiedykolwiek miałem)
    Mam nadzieję że przyjmiecie to ze zrozumieniem i znajdzie się ktoś kto przejmie po mnie pałeczkę.
  • Jarek jest na krotkich Autor: ~amiki [95.215.78.*]
    Dziwnym trafem Prezio oglasza ,ze OFE do likwidacji jak GPW ma wolne.Drugi znak zapytania to ubiegly tydzien,wszystkie rynki odbily a my stalismy w miejscu i ktos dobrze poinformowany otworzyl 8 tys koni.Bylo to widac jak na dloni w piatek jak ladowal 100kami konikow na potege.Nie chce myslec co bedzie w poniedzialek,jak wszyscy rzuca sie do zamykania longow,moim zdaniem to czysta manipulacja i powinien sie zajac tym KNF.
  • Re: Jarek jest na krotkich Autor: ~ii [31.0.47.*]
    Ale po co sie maja rzucic do zamykania longow?
  • Re: Jarek jest na krotkich Autor: ~amiki [95.215.78.*]
    A chcesz je trzymac zaciskajac zeby,jak beda spadac pionowo na 1500?
    Oj zebys sie nie zdziwil - OFE to nic nieoczekiwanego i zadnych konkretow nie ma
    Najbardziej wkurzaja mnie ci pseudoanalitycy,co pisali na portalach finansowych,ze wig20 zbiera sily przed atakiem na 18oo pkt,a ktos sprytnie wychodzil na obrotach Z PKN<PKO>PKO BP,Przypomnialo mi sie ,jak tak samo pisali przy 3950 pkt na wig20,wtedy tez pisali,ze wig zbiera sily przed atakiem na 4000 pkt,a to byl poczatek wielkiej zwaly,ze jaja chcialo pourywac.
    Wracajac do historii,wtedy przy 4000 pkt,tez spadalismy i wracalismy do tego poziomu,to mi przypomina wlasnie analogie do indeksow amerykanskich,narazie nie chca spadac pokazuja relatywna sile ale jak gruchna to jak wybuch w Czarnybylu po cichu z opoznionym zaplonem ha,ha
    Teraz wieczorem pojawiaja sie komentarze politykow PIS ze nie chodzi o zabieranie pieniedzy z OFE - przedwczesne straszenie
  • Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: zosia3005 [87.205.141.*]
    Rozumiem , że jestes bardzo zajęty , ale przecież .....
    w tym czasie nawału obowiązków nie musisz pisać komentarzy ,
    .... wystarczy założyc wątek i napisac jedno słowo np. Powodzenia .

Bedziesz miał czas - napiszesz więcej , ale ..
    .. w tych niepewnych czasach zamętu i chaosu .. wolałabym
    aby przynajmniej ten wątek - podobnie jak Wigometr - się nie zmieniał
    i prowadzili go ci sami ... sprawdzeni od lat ludzie .

Sprawdziłam przez lata wiele różnych forów i dyskusji , ale ..
    .. uważam , że ten wątek jest zdecydowanie najlepszy i to pod wieloma względami.
    To zasługa obecnych tu ludzi .. no a zwłaszcza szefa czyli Twoja
    bo jaki Pan - taki Kram ..... nie zostawiaj naszego kramiku ....
    ... plizzzzzz ..... :-))
  • Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: ostry- [95.160.157.*]
    Droga Zosiu
    Oczywiście że mógłbym w ten sposób otwierać wątek ale nie chcę się zachowywać jak pies ogrodnika.
    Ja sam nie angażuję się w tej chwili w rynek i niewiele mam do powiedzenia , może więc ktoś inny robić to lepiej niż ja to robię w tej chwili.
    Z drugiej strony zależy mi na tym forum więc dopóki nie znajdzie się nikt godny do przejęcia schedy będę nadal ja go prowadził mając świadomość że robię to w tej chwili kiepsko.
  • Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: zosia3005 [87.205.141.*]
    Robisz to bardzo dobrze , na dowód mogę powiedzieć , że
    .. wątek za Twojej " kadencji " został przypięty do Forum na 1 miejscu .
    Choć Bankier nas może i lubi , to ...
    .. raczej nie wynika to z sympatii .... a .... z ilości odsłon ... :-)))
    To świadczy o popularości , która z kolei świadczy o tym , że
    .. jest grupa osób , chyba nie mała ......która to czyta ..
    Więc - TAK TRZYMAJ !!
  • Ostry - nie opuszczaj nas !! - Jak i kiedy zakończyć WIGOMETR!! Autor: emeryt_giełdowy [79.191.16.*]
    Zacytowany przez ciebie komunikat PAP nie był dla mnie zaskoczeniem. Spodziewałem się takiej decyzji.
    Można wymieniać co zostało już uchwalone i jakie decyzje są przygotowywane, aby wiedzieć do czego to wszystko zmierza.
    Np. ostatnie ZWZ PZU, na którym nie udzielono absolutorium dla Członków Zarządu Spółki oraz większości członków Rady Nadzorczej uchylając się od odpowiedzialności za podejmowane decyzje poprzez wstrzymanie się od głosu w głosowaniach tajnych nad tymi punktami porządku obrad. Tak postępują tylko osoby zabezpieczające sobie tzw. "tyły". 

Po tym komunikacie zastanawiałem się, czy, jak i kiedy zakończyć prowadzenie WIGOMETRU. 
    Czy odejść z dniem 31.12.2016 r., czy może 2017 r. A może prowadzić go do końca GPW i jeden dzień dłużej. 
    Pomyślałem o wszystkich uczestnikach WIGOMETRU tych starszych, którzy już odeszli i tych, którzy są obecnie. 
    Postanowiłem, że zostaję. 

https://www.bankier.pl/forum/temat_spadek-4-07-8-06-2016r-poniewaz-do-konca-2017r-decyzja,21084577.html 

W nawiązaniu do dyskusji jak zachowa się moja "szmata" po likwidacji OFE powiem tak:
    Mój grubas mając 1-2 członków Rady Nadzorczej reprezentujących Skarb Państwa spokornieje i będzie się zachowywał tak jak zachowywał się, gdy SP miał prawie 50% w kapitale zakładowym spółki, przestanie stosować prymitywne metody inżynierii finansowej takie jak skup akcji własnych za pieniądze spółki, tworzenie holdingu i ukrywanie zysków w podmiotach zależnych lub tworzenie np. FIZ-ów. A na koniec zawsze można mieć nadzieję, że SP zechce odkupić akcje "szmaty" za godziwą cenę.  
    A jak będzie faktycznie - zobaczymy. Byle do emerytury. Zainwestowanego kapitał nie mamy szans stracić. Co najwyżej nie zoptymalizujemy go.
  • Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! - Jak i kiedy zakończyć WIGOMETR!! Autor: ~jutro [83.5.247.*]
    jutro wzrosty bez obaw
  • Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! - Jak i kiedy zakończyć WIGOMETR!! Autor: ~alan [217.70.49.*]
    "Prezes PiS zaraz po wyborze na stanowiska szefa partii jeszcze raz powiedział, że można dobrze wykorzystać pieniądze, które jeszcze są w OFE, dla budowy trzeciego filaru, "w ten sposób, żeby każdy z tej sumy, każda rodzina, każde gospodarstwo domowe, 16 milionów ludzi, dostało jakąś sumę". 

Kaczyński podkreślił, że "te pieniądze będą dla nich nie do wyjęcia, (ale) do oszczędzania". - Musi być wielka zachęta do oszczędzania, polska gospodarka, polski mechanizm gospodarczy musi zacząć działać inaczej, niż dotąd, nie na zasadzie - pożyczamy, konsumujemy, tylko na zasadzie - oszczędzamy, inwestujemy, idziemy do przodu - podkreślił. 

- To będzie taki wielki prezent dla społeczeństwa, a jednocześnie to będzie zachęta - dodał prezes PiS. 

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/prezes-kaczynski-wie-co-zrobic-z-naszymi,5,0,2116613.html?src01=6a4c8&src02=facebook_money
  • Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Alan 
    podkresliłes ( pogrubiłeś ) niewłaściwy fragment , istotny jest ten :
    " .. w ten sposób, żeby każdy z tej sumy, każda rodzina, każde gospodarstwo domowe, 16 milionów ludzi, dostało jakąś sumę". 

PO przynajmniej przeniosło srodki z OFE do ZUS na konto tego samego ubiezpieczonego , natomiast Prezes Kaczyński .... zamierza rozdać je wszystkim ( czy składali czy nie ) jak leci .

Nie da sie ukryc , że :
    " To będzie taki wielki prezent dla społeczeństwa"

Pytanko ( retoryczne rzecz jasna ) ... od kogo bedzie ten prezent ??

• Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Wypowiedz nie jest jasna.
    Jak 16 mln osób dostanie jakąś sumę ?
    Nie wiem.
    Może kasa zostanie przelana do III filaru.
    Może Morawiecki coś w przyszłym tygodniu wyjaśni - będzie wystąpienie 
    na temat III filara i długoterminowych oszczędności.

A co do tego że PO jakieś środki przeniosło do ZUS to jest po prostu śmieszne.
    Żadnych środków do ZUS nie przenieśli.
    W ZUS nie ma żadnych środków jest za to potężny dług.
    Te środki zostały przejedzone - wypłacone na bieżące emerytury i w ten sposób zmniejszona dotacja
    do ZUS z budżetu państwa a co za tym idzie zmniejszony udział długo publicznego do PKB.

• Re: Ostry - nie opuszczaj nas !! Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Czepiasz się ..
    .. przeniesione i zapisane zostały na koncie ubezpieczonych
    odpowiednie sumy .. 
    To jest jasne i obecni emeryci , którzy byli w OFE  w tym ci , którzy 2 lata temu przeniesli sie do ZUS , 
    dostają juz emeryturę wypłacana z postaci 2 składników ..
    .. z części ZUS i części kapitałowej

Co do długów - to nie tylko ZUS ale cały krraj 
    i cały swiat ma poteżne długi .. sprawdź jakie długi maja USA

Nie o to tutaj chodzi .
    Chodzi o to , ze zobowiazania ZUS to zobowiazania Państwa .
    Jesli PIS wrzuci kase z OFE pod zarząd jednej firmy XXX
    .. którą oczywiście będzie mniej lub bardziej wprost zarzadzał
    ale nie będzie to organ państwowy jak ZUS .... a nie będzie bo po co dwa ZUS-y
    XXX będzie raczej jakąś firma inwestycyjną ( wstępnie ma to być chyba PZU )
    i te pieniadze przepadną .. nazwijmy to elegancko , że
    zostana " nietrafnie zainwestowane" ( np. w górnictwo węgla kamiennego ) .... 
    to ....
    .. możesz sie z nimi praktycznie pożegnac ..

To moje zdanie .. ale nie mam nic w OFE , więc prawdę mówiąc ... 
    nie będę protestować jeśli pan Prezes też coś mi z tej puli dorzuci
    bo - jak wszystkim to wszystkim .. :-))

• Ostry, nie odchodź! Autor: augurka [5.60.184.*]
    Dzień dobry!
    Jestem tego samego zdania, co Zosia. Czytam to forum od kilku dobrych lat, czasem regularnie, czasem mniej i też uważam, że jest to najlepsze forum w internetach. Rzeczywiście można stąd wynieść coś wartościowego, a przede wszystkim jest tu porządek, a nie bałagan i groch z kapustą. A to właśnie zasługa tych, którzy regularnie otwierają wątki.
    Ja to taki mały, biedny ogóreczek. Nie piszę, bo i co mam pisać, jak tu mądrzejsi ode mnie, ale czytam. I może dzięki temu jeszcze żadne rekiny ani makrele mnie nie zjadły. :P

Pozdrawiam, Ostry :)
  • Re: Ostry, nie odchodź! Autor: mruczek1969 [188.146.66.*]
    Ostry jak ktokolwiek poprowadzi wątek to nie będzie TO.
    Jeśli tylko mozesz to prowadż nadal "wodzu". ;-)
    Pozd.
  • Re: Ostry, nie odchodź! Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Jak dla mnie to w ZUS-e nie ma żadnych środków tylko wirtualne zapisy,
    które jednym pociągnięciem pióra mogą być zlikwidowane lub zmniejszone
    np z powodu "trudnej sytuacji budżetu".
    Środki to są w OFE w postaci akcji które można sprzedać i mieć gotówkę.
    Wirtualnego zapisu nie sprzedasz bo za nim nic nie stoi.
    Za akcją stoi kawałek firmy a za zapisem wirtualnym nie stoi nic.
    Tak że pozostaję przy swoim zdaniu jeżeli pozwolisz.

• Re: Ostry, nie odchodź! Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Alan
    Oczywiscie , że pozwolę .
    Na koniec jedna uwaga - masz zupełną rację , że
    " Środki to są w OFE w postaci akcji które można sprzedać i mieć gotówkę."
    tyle tylko , że to PIS zdecyduje komu i kiedy sprzeda i co zrobi z gotówką ..
    .. Ty nie będziesz miał nic do powiedzenia .. nie masz żadnego dostępu
    ani mozliwości dysponowania tymi akcjami

W najblizszych dniach się przekonasz na W20
    jak swoja wypowiedzią Prezes Kaczynski "pomnozył"
    wartośc Twoich akcji ( emerytury ) .. a to tylko "interwencja słowna"
    która jutro na specjalnej konferencji o godz. 8.00
    Minister Morawiecki bedzie tłumaczył " z polskiego na nasze"
    w nadziei , że powstrzyma wodospad , który Pan Prezes był uprzejmy
    zorganizowac w piątek .
    Jak słowa zmienią sie w czyny ... dobiorę S .. :-))

Zawsze mówiłam , że PIS gra po stronie Miśka ..

• Re: Ostry, nie odchodź! Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Przyłączam się: OSTRY ZOSTAŃ....a jak będzie potrzebna pomoc na budowie to z chęcią się dołączymy...do parapetówki !!!
  • OSTRY... Autor: pijok [188.123.192.*]
    ...Nawet nie próbuj , zamieńmy się. Ja Ci dopilnuję budowy a Ty tu ciągnij ten wózek.
    Mój brat ma taką myśl życiową , cyt.: Trzymaj się mnie a z bidy nie wyjdziesz...
  • Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: amiki [194.29.163.*]
    Na WIGometrze ktoś pyta retorycznie - czy jestem już w PRLu ?
    Wynik wyborów prezesa 99.3% jest typowym wynikiem wyborczym z okresu Gomułki - młodzież zapewne o tym nie wie
    a gwoli wyjaśnienia podróbka ~amiki pisze bez polskich znaków i popełnia błędy ortograficzne
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Dobry wieczór Państwu.

Ostry, dla mnie nawet nie ma takiej opcji, żebyś stąd sobie poszedł. Żadna kandydatura się nie pojawi na Twoje stanowisko, tak zresztą jak na wyborach szefa PiS - Prezes jest tylko jeden, więc proszę zostań.
    Mam teraz wakacje i praktyki, ale po praktykach to ja Ci mogę pomóc przy budowie!

W tym tygodniu, tak na dobrą sprawę, rozstrzygnie się, co rzeczywiście ma gruby.
    Te informacje o OFE i zapewne jakieś nowe informacje, które spłyną na rynek "całkiem przypadkiem" pozwolą grubemu albo pozamykać resztę L - i zostawi sobie S, co oznacza że lecimy na 1500, albo te informacje pomogą pozamykać grubemu resztę S, co oznacza, że idziemy na 1900.

Jak zwykle wyszło dłużej niż zwykle, hehe.

Powodzenia!
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: ostry- [83.22.73.*]
    Nie ma w planach nacjonalizacji OFE, ale jest plan jak zbudować polski kapitał - MorawieckiPAP - Biznes
    4 Lip 2016, 8:59

4.07.2016, Warszawa (PAP) - Nie było i nie ma w planach nacjonalizacji OFE, ale mamy bardzo dobry plan jak zbudować polski kapitał - poinformował podczas konferencji wicepremier i minister rozwoju Mateusz Morawiecki."Ze względu na niepewność wiążącą się z tematem OFE w związku z pewnymi koncepcjami zaprezentowanymi podczas kongresu PiS chciałbym tę kwestię poruszyć. Nie było i nie ma w planach nacjonalizacji OFE, ale mamy bardzo dobry plan, jak zbudować polski kapitał" - powiedział Morawiecki."Plan jest taki, by pieniądze z OFE przekazać Polakom. Dziś są szczątkową formą zanikania filara kapitałowego, nie ma już praktycznie filara kapitałowego, został wcześniej zdemontowany przez poprzednią ekipę rządową" - dodał.Wyjaśnił, że celem jest stworzenie dobrych warunków do oszczędzania i wzmocnienia rozwoju gospodarczego. Od dłuższego czasu jedną ze słabości rozwoju gospodarczego w Polsce jest brak oszczędności."OFE to były środki publiczne, ale ten system nie sprawdził się. Nie służy nikomu - ani nie zapewnia emerytur, ani nie finansuje rozwoju gospodarczego" - powiedział."Główne cele realizacji programu to bezpieczeństwo Polaków, rozwój gospodarczy, stabilność finansów publicznych i zbudowanie efektywnego systemu emerytalnego" - dodał.Morawiecki powiedział, że celem jest zmniejszenie różnicy między ostatnim wynagrodzeniem a emeryturą."Po 16 czy 17 latach funkcjonowania OFE stopa zastąpienia wynosi ok. 30 proc. (...) Program, który pokazujemy dziś, ma na celu wzmocnienie tej stopy" - poinformował. (PAP)
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Na co jak na co, ale na PIS przy  S-kach na akcje a L-kach na walutach zawsze mogą liczyć .....
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    rozumiem cie ostry i popieram, ja jakis czas wycofałem sie i dobrze na tym wyszedlem ale i tak poplynalem na Orange.
    Wyglada na to ze z gielda trzeba sobie dać spokój przynajmniej na kilka lat,
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: ostry- [83.22.73.*]
    Z największych spółek jedynie KGHM nie poddaje się przecenie.
    No , zobaczymy na koniec jakie będzie zamknięcie po takich wieściach.
    Zupełnie przypadkiem dziś święto w USA . Może Gruby zażera teraz hamburgery.
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: mielonka [194.28.40.*]
    ostry, nie wiem, jak było kiedyś, dziś jesteś dla tego wątku jak Kaczyński dla PiS, masz 99,3% poparcia i nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie chaosu jaki przyjdzie po Tobie :) . Przemyśl proszę choć to co pisze Zosia - nie musisz pisać, czytać pewnie i tak czasem będziesz - zacznij chociaż wątek - toż to parę minut... Wiem jak jest, ja sam ostatnio ograniczyłem forum, bo na głowie sporo spraw, a i z kapitałem jak z dzieckiem - im większy i niby bardziej samodzielny, tym bardziej wymaga opieki i troski :)
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    KGHM nie spada tak mocno, bo miedź i srebro się dobrze trzymają.
    Czaję się na S na TPE, jakbyście mogli, to prosiłbym podbicie pod 2,9 i wtedy biorę.
    PKO znowu uwalają na maksa, ile się da, i oczywiście PKN-em.

Gruby ma S czy L, czy jeszcze się nie zdecydował?
  • Re: Pytanie z Wigometru czy jestem już w PRLu Autor: ~dokurdego [83.22.198.*]
    jak tam twoje dlugie na pko bp po sygnale kupna
  • do niewiadomokogo Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    A dzięki, dobrze. Jakbyś się nauczył czytać to byś wiedział, że już ich dawno nie mam:

koniec Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]2016-07-01 10:54 Zamknąłem PKO z małą stratą. Dopóki się nie zdecydują w którą stronę iść to niech grają sami...

Znajdź sobie jakieś inne zajęcie, o pieniądze innych się nie martw.
  • Re: do niewiadomokogo Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Wziąłem S na TPE.
    Może od razu pokażę dlaczego:

link

Uważam że trend wzrostowy został zakończony,
    zatem poczekałem na dojście ceny od dołu do spadających średnich.
    Siła byka, ten wskaźnik, pokazuje kiedy byki są mocne.
    Sprzedaję siłę w trendzie spadkowym,
    a kupuję słabość w trendzie wzrostowym.

Dzięki temu mam dość małą potencjalną stratę do wysokiego zysku.

Zobaczymy co wyjdzie z tego zagrania.
  • Re: do niewiadomokogo Autor: ~tyle [83.22.198.*]
    przewioza cie do 3,12
  • Re: do niewiadomokogo Autor: ~vater [217.99.57.*]
    A mnie do ilu przewiozą,
    bo dobrałem S na KGHM po 68,12 ???
  • esy floresy Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    @vater
    Jedziemy na jednym wózku ,
    i myślę , że nas przewiozą ... gdzieś do ....
    62-58 .. a kto wie czy nie znacznie niżej ... :-))

S na FW20 zamknięte z rana czeka na odświeżenie 
    S na PKO też się zamknęło z rana , ale ..
    .. już chyba odpuszczę , bo będzie to trudno wysoko odświeżyć
  • Re: esy floresy Autor: ~dziwne [83.22.198.*]
    mowilem wam,ze przewioza wasna kghmie po 7 z przodu, nie wiem z czego sie cieszycie,ze macie juz strate 5 zl na kontrakcie
  • Re: esy floresy Autor: ~vater [217.99.57.*]
    Hmm, nie lubię jak ktoś liczy moje pieniądze,
    a do tego nie umie liczyć, no ale "znafców"
    to u nas w Polsce na pęczki.
  • Re: esy floresy Autor: ~wlasnie [83.22.198.*]
    uwielbiam liczyc cudza strate, szczegolnie pyszalkow i takich co po fakcie pisza co zrobili

np pani zofia napisala , ze zamknela S ki na FW 20 jak zobaczyla ze kontrakty wyszly praktycznie na zero

niezle, komu do imponuje to tez dobre pytanie
  • Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: emeryt_giełdowy [79.191.22.*]
    i jego plan.
    Dawid Olejniczak rozpoczął profesjonalnie komentowanie pojedynku.
    Poczekamy co będzie dalej.
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~tami [80.50.233.*]
    No ja tez sie przejechałem na KGHM i mam niezla stratę ale niech sobie rośnie ja tam jestem cierpliwy a i depo mam wystarczajace
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~tami [80.50.233.*]
    część S na KGHM pozamykałem aby minimalizować stratę i pewnie na górce ale co zrobić - resztę zamknę po 44zł
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~Kowal [178.36.228.*]
    Przy tak niskim otwarciu i porannym na dzisiaj brałem L-ki  na FW20 po 1692 i 1697 już opchnięte po 1725 kasy nie liczę przelew przyjdzie około 20,00 
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Wydawało się że wystapienie PJK sporo namiesza, pewnie dlatego Morawiecki rano pofatygował się na giełdę - nic specjalnie nie wyjaśnil ale sytuacja wróciła do normy. Pośrednim powodem powrotu jest to że świat "szczytuje" i emerging markets już odrobiły zwałkę z Brexitu, surowce też nie straszą. Kiedyś jednak ktoś powie sprawdzam, ... w moim przypadku rano chciałem sprzedać się po 1729 ale zrezygnowałe i oczekuje na poziomie 1739 - 1754 ....powyżej niewątpliwie stop, alle czy L-ki to jeszcze "zarząd" nie podjął decyzji :)
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    A co sądzicie o dzisiejszym wyciągu KGHu? Do ilu tak pociągną?
  • Re: Już jestem .... wieczorem Morawiecki Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Nie wiem do ilu , ale ..
    .. spodziewam się do kiedy  
    do powrotu USA , lub do odwrotu sytuacji na miedzi
    spodziewam się tez , 
    że odwrót na KGHM będzie gwałtowny 
    ten papier tak ma , że robi duże swingi
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Dnia 2016-07-04 o godz. 14:00 ~zaza napisał(a):
    > A co sądzicie o dzisiejszym wyciągu KGHu? Do ilu tak pociągną?

wygląda że poziomy z 21 kwietnia są w zasięgu
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~brawo [83.22.198.*]
    zofia pobije rekord, pocisna ja na koniu 10 zl
  • Re: Już jestem. Na razie Cibulkova : Radwańska, a wieczorem Morawiecki Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    @Zosia --> Dzięki!
    U mnie FW pozamykane praktycznie na otwarciu. Jak tak dalej będą ciągnąć to znowu załaduję S-ki.
    A moje S-ki na KGHMie jeszcze przed uśrednieniem ...
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.