Chyba wczoraj był pogrzeb. Szczerze mówiać nie wiem co teraz, 100% straty. Chyba jedyna opcja to jakiś zbiorowy wniosek sądowy.
ARCADIA AVIATION HOLDINGS (Komunikat) 2016.07.01
Komunikat Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 1 lipca 2016 roku (NewConnect)
Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że zgodnie z postanowieniami Uchwały Nr 608/2016 Zarządu Giełdy z dnia 16 czerwca 2016 roku, w związku z nieopublikowaniem przez ARCADIA AVIATION HOLDINGS S.A. raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2015 oraz raportu kwartalnego za I kwartał roku 2016, akcje spółki ARCADIA AVIATION HOLDINGS S.A., oznaczone kodem „PLWEEDO00019”, zostają wykluczone z obrotu na rynku NewConnect z dniem 5 lipca 2016 r.
Upadek i strata naszych pieniędzy to nie wszystko. Problemem jest też to że tej straty nie będziemy mogli odliczyć sobie od podatków. W ubiegłym roku zapłaciłem podatek od zysków z giełdy , choć tak na prawdę straciłem. Mam inną perłę polskiego NC Baumal który został wyrzucony z notowań a ja razem z nim. Skandal jest moim zdaniem typowym traktowaniem ludzi w naszym kraju . Wstyd mi gdy rozmawiam ze znajomymi z za granicy . Po prostu nie wierzą mi że tak można ''walić '' inwestorów . pozdrawiam i współczuję jednocześnie .... ja mam tego już dość , gdyż w tym roku znowu będzie podobnie zapłacę podatek pomimo straty spowodowanej pseudo bankructwem Seamastera
sam mam tego smiecia choć nie dużo-1300 akcji w sumie za 5 kola a pamiętam tu jaka była radość i wypisywanie kto przejmuje wedo i jaki to guru od samolotow a ja mowilem ze to zydy a z zydem roznie bywa no i wyszedł zyd z worka--on zarobi taka to ich natura inni nie koniecznie
Generalnie jest sposób by nie płacić podatku o którym Panowie wspominają, należy wykonać pewien manewr, w głownej mierze czysto techniczny. Poniżej tak w skrócie, dokładniejsze informacje sa dostępne w Internecie. Opcja 1 - Zapytać się biuro maklerskie, czy nie prowadzą skupu takich akcji, podobno niektórzy maklerzy chętnie odkupią od nas takie udziały za symboliczną kwotę. Wtedy możemy wykazać stratę w zeznaniu podatkowym. Opcja 2 - Jeśli mamy kogoś zaufanego kto by od nas odkupił czysto technicznie te akcje. Należy od biura maklerskiego otrzymać kwit udziałowy na piśmie i zawrzeć umowę sprzedaży z naszym kolegą, również za symboliczną kwotę. W obydwu przypadkach dopóki spółka nie jest bankrutem powinniśmy jednak wycenić udziały wg ceny z ostatniego dnia notować. O ile się nie mylę w obydwu przypadkach także będzie naliczone PCC.
Podeślę potem artykuł z opisem jak to się robi.
Póki co ja jeszcze nie będę robił takiego manewru, zobaczymy co wyjdzie z tego KNF.
Dla jasności, wykorzystałem póki co jedynie formularz na stronie KNF służący do zgłaszania nieprawidłowości w działaniu spółek publicznych. Pismo okazało się zbyteczne.