• czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~bolo [178.219.113.*]
    czy ktoś ma akcje tej spółki? czy ma ktoś jakieś wiadomości dotyczące tej spółki?
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~k-wamac [89.74.12.*]
    ja mam widać do piachu lecimy ...... k wa mac
    proponuje zebrac siły i wspólnie odzyskać kase................
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~bolo [80.55.37.*]
    jestem za, więc trzeba się organizować
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~koalicjant [31.11.146.*]
    ale jak ???
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~mart [82.115.74.*]
    Chyba juz za pozno. Zero kontaktu ze spolka.Prawdopodobnie juz zwineli sie z Polski .
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~koalicjant [31.11.146.*]
    No to mamy  Amber Gold 2, a gdzie jest KNF ?
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~zakiszony [217.96.178.*]
    Chyba wczoraj był pogrzeb. Szczerze mówiać nie wiem co teraz, 100% straty. Chyba jedyna opcja to jakiś zbiorowy wniosek sądowy.

ARCADIA AVIATION HOLDINGS (Komunikat)
    2016.07.01

Komunikat
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    z dnia 1 lipca 2016 roku
    (NewConnect)

Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że zgodnie z postanowieniami Uchwały Nr 608/2016 Zarządu Giełdy z dnia 16 czerwca 2016 roku, w związku z nieopublikowaniem przez ARCADIA AVIATION HOLDINGS S.A. raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2015 oraz raportu kwartalnego za I kwartał roku 2016, akcje spółki ARCADIA AVIATION HOLDINGS S.A., oznaczone kodem „PLWEEDO00019”, zostają wykluczone z obrotu na rynku NewConnect z dniem 5 lipca 2016 r.
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~zakiszony [217.96.178.*]
    Może wniosek o upadłość spółki? jakiś kapitał zakładowy teoretycznie jest...
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~bolo [178.219.113.*]
    dobre to rozwiązanie z wnioskim o upadłość
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~zakiszony [91.208.250.*]
    Zawiadomienie do KNF wysłane, zobaczymy jaka będzie odpowiedź. Dam znać.
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~paragraf [31.11.144.*]
    ekstra kolego, nie darujcie sq...ną. pozdro
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~rower [87.206.193.*]
    Upadek i strata naszych pieniędzy to nie wszystko.
    Problemem jest też to że tej straty nie będziemy mogli odliczyć sobie od podatków.
    W ubiegłym roku zapłaciłem podatek od zysków z giełdy , choć tak na prawdę straciłem.
    Mam inną perłę polskiego NC Baumal który został wyrzucony z notowań a ja razem z nim.
    Skandal jest moim zdaniem typowym traktowaniem ludzi w naszym kraju .
    Wstyd mi gdy rozmawiam ze znajomymi z za granicy . Po prostu nie wierzą mi
    że tak można ''walić '' inwestorów .
    pozdrawiam i współczuję jednocześnie ....
    ja mam tego już dość , gdyż w tym roku znowu będzie podobnie zapłacę podatek pomimo
    straty spowodowanej pseudo bankructwem Seamastera
  • Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~tralala [89.66.225.*]
    sam mam tego smiecia choć nie dużo-1300 akcji w sumie za 5 kola a pamiętam tu jaka była radość i wypisywanie kto przejmuje wedo i jaki to guru od samolotow a ja mowilem ze to zydy a z zydem roznie bywa no i wyszedł zyd z worka--on zarobi taka to ich natura inni nie koniecznie
    Generalnie jest sposób by nie płacić podatku o którym Panowie wspominają, należy wykonać pewien manewr, w głownej mierze czysto techniczny. Poniżej tak w skrócie, dokładniejsze informacje sa dostępne w Internecie.
    Opcja 1 - Zapytać się biuro maklerskie, czy nie prowadzą skupu takich akcji, podobno niektórzy maklerzy chętnie odkupią od nas takie udziały za symboliczną kwotę. Wtedy możemy wykazać stratę w zeznaniu podatkowym.
    Opcja 2 - Jeśli mamy kogoś zaufanego kto by od nas odkupił czysto technicznie te akcje. Należy od biura maklerskiego otrzymać kwit udziałowy na piśmie i zawrzeć umowę sprzedaży z naszym kolegą, również za symboliczną kwotę. W obydwu przypadkach dopóki spółka nie jest bankrutem powinniśmy jednak wycenić udziały wg ceny z ostatniego dnia notować. O ile się nie mylę w obydwu przypadkach także będzie naliczone PCC.

Podeślę potem artykuł z opisem jak to się robi.

Póki co ja jeszcze nie będę robił takiego manewru, zobaczymy co wyjdzie z tego KNF.

• Re: czy ktoś ma akcje tej spółki? Autor: ~mietek [80.55.37.*]
    Jestem z wami Panowie,

dzięki ~zakiszony za pismo do KNF.

Jeżeli cos trzeba bedzie to dajcie znać, możne coś nam się uda wywalczyć.

Pozdrawiam
    Dla jasności, wykorzystałem póki co jedynie formularz na stronie KNF służący do zgłaszania nieprawidłowości w działaniu spółek publicznych. Pismo okazało się zbyteczne.

• TAK to bezwartościowa WYDMUSZKA,zapewne szuka pieniędzy na Autor: ~xxx [178.37.16.*]
    ogłoszenie UPADŁOŚCI ? :-)
  • do zakiszony Autor: ~rower [87.206.193.*]
    Dzięki za radę , pozdrawiam
    ps ale to dziwne że z tak niskim FF spółka zawiesza notowania .
  • Re: do zakiszony Autor: ~zakiszony [91.208.250.*]
    KNF do tej pory nic nie odpowiedziało, myślę że skoro spółka już się zwinęła z giełdy to ich to już nie obchodzi specjalnie

Wydaje mi się, że można się pożegnać z pieniążkami niestety

Droga nauczka na przyszłość, niestety.
[x]
SEAMASTER 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.