• Chińczycy Autor: ~bob-budowniczy [94.246.150.*]
    ....ciekawe ciekawe....
    http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/829532,abm-solid-sa-podpisanie-umowy-wspolpracy-strategicznej-z-china-harbor-engineering-company-

....jak się to wszystko poukłada...trzeba będzie do prezesa z jakimś prezentem w ramach podziękowań podjechać :)
  • Re: Chińczycy Autor: ~KasanovaXXL [213.241.1.*]
    Jeszcze tylko info o układzie z PKO i dobrze można będzie tu zarobić :)
  • Re: Chińczycy Autor: ~Inwestor [217.153.90.*]
    To jest konkret !!!

ABM Solid będzie współpracować z chińskim partnerem w Polsce, Ukrainie i GruzjiISBnews - Biznes
    21 Cze 2016, 13:03

Warszawa, 21.06.2016 (ISBnews) - ABM Solid podpisał umowę współpracy strategicznej z China Harbor Engineering Company (CHEC) na terenie Polski, Ukrainy i Gruzji, podała spółka. CHEC może rozważyć możliwości kapitałowego zaangażowania w ABM Solid."Strony w przedmiotowej umowie ustaliły zasady możliwej współpracy przy realizacji na terenie Polski, Ukrainy i Gruzji kontraktów w sektorze budownictwa ogólnego, przemysłowego, wodnego i infrastruktury jak również w energetyce. Współpraca ta obejmować będzie fazę ofertowania, jak również realizacji. Szczegółowe zasady współpracy będą określane za każdym razem osobno dla konkretnego projektu" - czytamy w komunikacie.Zgodnie z umową, w przypadku pozyskania stosownych kontraktów i umów na terenie Polski, CHEC rozważy możliwość kapitałowego zaangażowania się w ABM Solid, po pomyślnym zakończeniu obecnie prowadzonego procesu restrukturyzacyjnego i zawarcia układu z wierzycielami."Współpraca pomiędzy stronami zakładana jest na 2 lata i może zostać przedłużona o kolejne lata po pisemnym potwierdzeniu przez obie strony" - podano także.ABM Solid w upadłości układowej to grupa spółek budowlanych, które działają we wszystkich podstawowych segmentach branży. Jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie od 2007 r.
  • Re: Chińczycy Autor: ~nolke [77.252.104.*]
    Piszemy kto ile ma akcji:
    ja- 1,39 kilo zamrożone od 2010 (pamiętam te skoki co 25% dziennie i podjazd do 4,3 z 1,9-2,1) jezu jaki ja wtedy bylem młody:)

• Re: Chińczycy Autor: ~ostatnimohikanin [94.40.23.*]
    PKO już niedługo, a potem do układu bliziutko :)
  • Re: Chińczycy Autor: ~KasanovaXXL [213.241.1.*]
    Myślę, że z PKO to finalne ustalenia warunków i to kwestia dni jak ogłoszą się za układem, inaczej zawieranie jakiś umów 2 letnich na realizacje projektów nie miałoby dla Chińczyków żadnego sensu, bo po co się wiązać z firma która nie ma przyszłości. Takie moje zdanie.
  • Re: Chińczycy Autor: ~bob-budowniczy [94.246.150.*]
    ja tylko dodam na świeżo:

- To kolejne podejście ABM Solid do współpracy z chińską grupą budowlaną. W kwietniu 2012 r. spółka podpisała z China National Electric Engineering Corporation (CNEEC) porozumienie o współpracy przy budowie nowych bloków energetycznych w Polsce. 

CNEEC zaciekle, choć bez powodzenia, ubiegało się wówczas o zlecenia na budowę nowych bloków w elektrowniach Jaworzno i Kozienice. 

iiiii......

Tauron rozważa możliwość pozyskania chińskiego partnera do budowy elektrowni w Jaworznie o mocy 910 MW (projekt o wartości 1,5 mld dolarów) oraz analizuje możliwość sprzedaży części udziałów w posiadanych farmach wiatrowych o mocy 200 MW.

http://energetyka.wnp.pl/tauron-liczy-na-pomoc-chinczykow-w-jaworznie-i-energetyce-wiatrowej,276070_1_0_0.html

[x]
ABMSOLID 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.