• pytanie odnośnie pp Autor: ~obserwaor [95.160.158.*]
    Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją jaką mamy tutaj, a mianowicie. Wyemitowanych jest 84 000 000 akcji, z tego do obrotu dopuszczone jest 34 000 000 akcje, które są na rachunkach inwestorów , tu sprawa jest prosta , ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp. Pytani jak można sprzedać takie pp z akcji nie będących w obrocie. 
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 15:23 ~obserwaor napisał(a):
    > Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją jaką mamy tutaj, a mianowicie. Wyemitowanych jest 84 000 000 akcji, z tego do obrotu dopuszczone jest 34 000 000 akcje, które są na rachunkach inwestorów , tu sprawa jest prosta , ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    > niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp. Pytani jak można sprzedać takie pp z akcji nie będących w obrocie. 

Prawa poboru mogą być notowane na giełdzie, o ile zostaną dopuszczone do obrotu, co wiąże się z koniecznością zatwierdzenia odpowiedniego dokumentu informacyjnego przez organ nadzoru oraz zarejestrowania tych instrumentów przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych.

Nawet nie wiadomo czy obecne pp będa notowane, osobiście wątpię.
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~mi [91.193.208.*]
    a kto powiedział że PP w ogóle będzie można sprzedać?? może emisja zrobiona dla określonego inwestora a cena zaniżona żeby zniechęcić małych i odebrać akcje. I tak robią co chcą.
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~uwaga [31.178.22.*]
    Jeśli masz PP to ty jesteś ty "określonym" inwestorem
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~gg [113.108.82.*]
    > ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    > niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp.

Możesz mi podać gdzie pisze że emisja serii C jest z PP ?

Manipulujesz znów czy ja coś przeoczyłem jeśli tak to zwrócę honor?

Emisja seri C to subskrypcja prywatna, w raporcie WZA z tamtego okresu w którym uchwała została podjęta czytam:

§ 2.
    1. Po zapoznaniu się z pisemną opinią Zarządu Spółki uzasadniającą przyczyny pozbawienia dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C, działając w interesie Spółki, Walne Zgromadzenie Spółki pozbawia
    dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C w całości.

A w zakończeniu subskrypcji pisze: "W ramach subskrypcji zawarto dwanaście umów objęcia akcji serii C"

To było te pp czy nie było w seri C ?

• Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~kolarz [79.185.205.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 16:03 ~gg napisał(a):
    > Dnia 2016-06-15 o godz. 15:23 ~obserwaor napisał(a):
    > > ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    > > niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp.
    >
    > Możesz mi podać gdzie pisze że emisja serii C jest z PP ?
    >
    > Manipulujesz znów czy ja coś przeoczyłem jeśli tak to zwrócę honor?
    >
    > Emisja seri C to subskrypcja prywatna, w raporcie WZA z tamtego okresu w którym uchwała została podjęta czytam:
    >
    > § 2.
    > 1. Po zapoznaniu się z pisemną opinią Zarządu Spółki uzasadniającą przyczyny pozbawienia dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C, działając w interesie Spółki, Walne Zgromadzenie Spółki pozbawia
    > dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C w całości.
    >
    > A w zakończeniu subskrypcji pisze: "W ramach subskrypcji zawarto dwanaście umów objęcia akcji serii C"
    >
    > To było te pp czy nie było w seri C ?
    >

ty czytasz to co piszesz czy tylko tak bazgrzesz zeby posta nabic. Jak nie rozumiesz co ktos pisze to lepiej nie odpowiadaj bo sie tylko osmieszasz.

Dnia 2016-06-15 o godz. 16:08 ~kolarz napisał(a):
    > Dnia 2016-06-15 o godz. 16:03 ~gg napisał(a):
    > > Dnia 2016-06-15 o godz. 15:23 ~obserwaor napisał(a):
    > > > ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    > > > niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp.
    > >
    > > Możesz mi podać gdzie pisze że emisja serii C jest z PP ?
    > >
    > > Manipulujesz znów czy ja coś przeoczyłem jeśli tak to zwrócę honor?
    > >
    > > Emisja seri C to subskrypcja prywatna, w raporcie WZA z tamtego okresu w którym uchwała została podjęta czytam:
    > >
    > > § 2.
    > > 1. Po zapoznaniu się z pisemną opinią Zarządu Spółki uzasadniającą przyczyny pozbawienia dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C, działając w interesie Spółki, Walne Zgromadzenie Spółki pozbawia
    > > dotychczasowych akcjonariuszy Spółki prawa poboru akcji serii C w całości.
    > >
    > > A w zakończeniu subskrypcji pisze: "W ramach subskrypcji zawarto dwanaście umów objęcia akcji serii C"
    > >
    > > To było te pp czy nie było w seri C ?
    > >
    >
    > ty czytasz to co piszesz czy tylko tak bazgrzesz zeby posta nabic. Jak nie rozumiesz co ktos pisze to lepiej nie odpowiadaj bo sie tylko osmieszasz.
    >

Dlatego zadałem proste pytanie na które ty tez nie potrafisz odpowiedzieć.

Wyraźnie napisał: "ale jest jeszcze 50 000 000 akcji niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp.

Gdzie tak pisze ??? Jeśli tak jest zwracam honor, napisałem też wyraźnie.

Uchwała z wza z 2014 mówi co innego - pozbawia pp akcji serii C.

• Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~obserwator [95.160.158.*]
    To ja zwracam honor, nie wczytywałem się w subskrypcje, ale skoro przymierzają się z emisją do 84 000 000 akcji,
    dają pp 1:1 to od razu mi się nasunęło te 50 baniek. Swoją drogą jak można dzielić akcje na lepsze i gorsze. 
    Dnia 2016-06-15 o godz. 16:14 ~obserwator napisał(a):
    > To ja zwracam honor, nie wczytywałem się w subskrypcje, ale skoro przymierzają się z emisją do 84 000 000 akcji,
    > dają pp 1:1 to od razu mi się nasunęło te 50 baniek. Swoją drogą jak można dzielić akcje na lepsze i gorsze. 

a w czym sa gorsze? maja takie same prawa jak te 34mln w obrocie po za tym, ze nie mozna ich (na razie) sprzedac na gieldzie co nie znaczy, ze wcale nie mozna nimi handlowac np. umowami C-P

Dnia 2016-06-15 o godz. 16:14 ~obserwator napisał(a):
    > To ja zwracam honor, nie wczytywałem się w subskrypcje, ale skoro przymierzają się z emisją do 84 000 000 akcji,
    > dają pp 1:1 to od razu mi się nasunęło te 50 baniek. Swoją drogą jak można dzielić akcje na lepsze i gorsze. 

Emisja C była to subskrypcja zamknięta bez PP.

Seria D jest z pp obejmuje akcje 34 mln - dopuszczone do obrotu i te 50 mln nie dopuszczone czyli całe 84 mln.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.158.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~pp [91.193.208.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 15:58 ~uwaga napisał(a):
    > Jeśli masz PP to ty jesteś ty "określonym" inwestorem

Żartujesz czy nie widzisz co się z kursem stało przez ostatni rok i jaka jest teraz cena i jak informowani są tacy jak ja i ty.
    uważasz to za normalne. Tutaj zawiesili ludzi i ich "nieinformują" o niczym. chcesz powiedzieć że emisja jest dla mniejszościowych bo z informacji spółki nie wiadomo oficjalnie na co jest emisja. Jeśli wiesz to mnie oświeć?

Nie chce mi się bazgrać rozumiem że żartujesz.
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~mi [91.193.208.*]
    To jakiś cyrk. Nie wierzę że chcieli wypłacić dywidendę a później nagle jedna pani wymyśliła że wszyscy z RN + "dziwni" akcjonariusze wyciągną po 500 000 PLN z kieszeni, a niektórzy więcej i przekażą na budowę fabryki mimo, że nadal wierzą w odwołanie. I wszyscy się nagle zgodzili że to dobry pomysł. Ucichła też sprawa większościowego udziałowca który chciał nadzwyczajnego WZA ale go przekonali że to są koszty. Ja was proszę. To jakby wierzyć nadal, że jak leciało na łeb to były prezes i RN nie wiedzieli dlaczego. Może i nie jestem geniuszem ale to co opowiadają akcjonariuszom jest poniżej godności niejednego gimnazjalisty.

A teraz wielka mądrość ;)) Albo będzie pięknie albo k.... (trochę mniej pięknie)
    > Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją jaką mamy tutaj, a mianowicie. Wyemitowanych jest 84 000 000 akcji, z tego do obrotu dopuszczone jest 34 000 000 akcje, które są na rachunkach inwestorów , tu sprawa jest prosta , ale jest jeszcze 50 000 000 akcji
    > niedopuszczonych do obrotu, na nie też jest pp. Pytani jak można sprzedać takie pp z akcji nie będących w obrocie. 

to sa pelnowartosciowe akcje tyle, ze nie dopuszczone (jeszcze) do obrotu, z ktorych mozna glosowac i na ktore przydzielana jest dywidenda (o ile wogole jest) wiec rowniez przypadaja na nie PP. Wiec jesli PP beda notowane to ci posiadacze tych 50mln akcji moga je sprzedawac bo PP to zupelnie inna bajka niz akcje.

• Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Po co się przejmować tym pp , jak na razie to nie ma chętnych do brania z prawej, ruch zamarł na papierze.
  • Re: pytanie odnośnie pp Autor: ~tapeta [193.232.57.*]
    Tu będzie grubo, bez wciaskania pp potem sie wcisnie na górce, tanio
  • Re: pytanie odnośnie pp do tapety Autor: ~dobryduszek [95.160.158.*]
    I tu jest cała prawda koleś nałykał się siana i zdradza plany spółki.
[x]
PRESTO 0,00% 0,04 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.