• Obligacje Autor: ~JGS [149.156.41.*]
    Ktoś z was ma może obligacje serii B ???
    Chciałem spytać czy wam juz cos zapłacili - chociazby odsetki ???
    Za obligacje serii A dalej nic nie wpłynęło.
  • Re: Obligacje Autor: ~norus [178.42.220.*]
    z tego co rozmawiałem z jednym z obligatariuszy spółka wykupi obligacje bo podobno maja bardzo duze finansowanie i chca naprawde przejsc na rynek główny. Jesli pojawi sie info o wykupie obligacji ( mam taka nadzieje i czekam na to info ) to wg mnie tu 25-30 gr bedzie naprawde szybko.
  • Re: Obligacje Autor: ~JGS [149.156.41.*]
    Tak jak pisałem za obligacje A nie zapłacili na razie ani grosza - tego jestem pewien bo mam takowe. Nie wiem jak z serią B ???
  • Re: Obligacje Autor: ~qd [109.95.144.*]
    "W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 22/2016 z dnia 28.04.2016 r. Zarząd Velto Cars S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej „Spółka”) informuje, że termin wykupu obligacji serii A został przesunięty na dzień 15 czerwca 2016 r.
    Pozostałe warunki Emisji pozostają bez zmian.

Podstawa prawna: § 3 ust.2 pkt 16) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu

Osoby reprezentujące spółkę:
    Artur Drzymała - Prezes Zarządu"

Stad wynika, ze dzisiaj wykupuja tez serie A
  • Re: Obligacje Autor: ~JGS [149.156.41.*]
    Mówić to sobie mogą. Ja np. nie wyrażałem zgody na zmianę terminu wykupu i żadnych pieniędzy nie zobaczyłem. Dzisiaj też jak narazie brak przelewu.
    Zmiana warunków umowy nie jest kwestią jednostronną - a na pewno zgody wszystkich obligatariuszy nie mają - jak nie zapłacą to jutro wniosek o upadłość (właśnie sprawdzam koszty postępowania, ale jest mi juz wszystko jedno - byle szmaciarze odczuli, że nie moga robić co chcą)
  • Re: Obligacje Autor: ~markus [83.26.23.*]
    Mnie zapłacili z poślizgiem tj. 7.VI odsetki za obligacje serii B.
  • Re: Obligacje Autor: ~JGS [83.22.14.*]
    Dzieki za info. Dziwne bo od serii A dotad nie zaplacili kuponu
  • Re: Obligacje Autor: ~gosc [89.79.230.*]
    Też dostałem 7.vi odsetki za pierwszy okres obligacje B a dzisiaj zwrot kasy za obligacje. Wiszą jeszcze z odsetkami za okres do wykupu + 0.5% wartości nominalnej zgodnie z owe i tego też nie zamierzam odpuścić
  • Re: Obligacje Autor: ~qdl [109.95.144.*]
    Czyli placa, z poslizgiem ale placa
  • Re: Obligacje Autor: ~V2 [37.47.186.*]
    Zartujesz z tym wykupem prawda? Spolka nie wykupila obligacji.
  • Re: Obligacje Autor: ~szczupak_oszust [89.74.108.*]
    Do mnie pinionszki na wykup serii A nie doszły.
    Ja tez nie dostalem ani grosza za serie A
    Czy ktos z was obligatariuszy serii A kontaktowal sie moze z administratorem hipoteki - ja wyslalem im maila ale bez odpowiedzi. Dziwnym trafem to ta sama kancelaria co przy TK Invest
  • Re: Obligacje Autor: ~markus [83.4.192.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 17:50 ~gosc napisał(a):
    > Też dostałem 7.vi odsetki za pierwszy okres obligacje B a dzisiaj zwrot kasy za obligacje.
    Oczywiście ta druga część zdania to w formie życzeniowej bo jak na razie to nie wpłynęła żądna kasa z tytułu wykupu obligacji serii B a zapewne także serii A. Spółka jest niepoważna. Po moich doświadczeniach z Velto to złamanego grosza bym już tej spólce nie pożyczył choćby nie wiem jak duże odsetki i super-zabezpieczenia oferowali. 

• Re: Obligacje Autor: ~gosc [37.47.230.*]
    Właśnie chodzi o to że otrzymałem zwrot za obligacje serii B co mnie również zaskoczyło. Może to wynik moich wcześniejszych działań tj. zgłoszenia do prokuratury, GPW itp. a może zbieg okoliczności i na dniach też dostaniecie
  • Re: Obligacje Autor: ~szczupak_oszust [89.74.108.*]
    Radzę nie dywagować tylko opisać całe oszustwo i zaniedbania emisyjne - brak ustanowienia ewidencji i zabezpieczeń i składać doniesienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury okręgowej w Warszawie na Chocimskiej 28, chyba że ktoś lubi być robiony w wała.
  • Re: Obligacje Autor: pijak1 [77.115.85.*]
    to normalny nie jesteś , tylko zazdrosny jak kazdy Polak . Spłacają żle nie spłacają też żle , kup sobie flaszke i idz do tej prokuratury . Powodzenia
  • Re: Obligacje Autor: ~FX [78.159.91.*]
    Brak wykupu serii A . U mnie też nic nie zapłacili. Sprawa w sądzie.
  • Re: Obligacje Autor: ~Zadowolony [185.102.190.*]
    A mi i owszem
  • Re: Obligacje Autor: ~FX [78.159.91.*]
    Kolejne argumenty do sprawy karnej jak ktoś jeszcze nie zgłosił sprawy do prokuratury. Sprawa kk z tytułu "zaspokojenie części wierzycieli z pominięciem pozostałych". Sami się wkopali w tych komunikatach. Ale te komunikaty to i tak ściema bo nie spłacili nikomu, więc trzeba działać szybko bo zaczną uciekać z majątkiem. Aha do prokuratora wnosić też trzeba o nadanie statusu pokrzywdzonego .
[x]
VELTO 0,00% 0,01 2018-10-31 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.