Panie zzz w takim wypadku powinien Pan sugerować 7 dni do wzrostu ceny. Ja jednak wciąż jestem przekonany, że to wezwanie podyktowało dotychczasowy wzrost ceny i gdyby nie ono, cena w dalszym ciągu krążyła by w okolicach 2,30.
Panie CountDown piszesz Pan Przypominam, że w tym wątku nikogo do niczego nie namawiamy i bardzo proszę o zachowanie pewnego poziomu dyskusji. a w poście poprzednim piszesz Ja jednak wciąż jestem przekonany, że to wezwanie podyktowało dotychczasowy wzrost ceny i gdyby nie ono, cena w dalszym ciągu krążyła by w okolicach 2,30...czyli umiejętnie naganiasz na sprzedaż .....więc powinieneś usunąć sam swój post.... Dodatkowo co Pana tak zachęciło do pisania na tym wątku nowy nick...... ciekawe czy ma Pan akcje tej Spółki prosiłbym aby od momentu przeczytania tego postu w ciągu 5 minut wystawił Pan zlecenie sprzedaży po 4 ,99 zobaczymy czy ma Pan akcje ,proszę wystawić zlecenie z ilością 2221 lub 4443 sztuk lub 9998 sztuk ,która ilość Panu bardziej pasuje niech Pan zostawi to zlecenie na parę dni Dodatkowo sam tytuł wątków zakładanych przez Pana również nie jest bezstronny ,widzę iż lepszych fachowców zatrudnili ,chyba iż Pan tak społecznie od serca ,
Aby mieć pewność, że cena na pewno pójdzie do góry trzeba zablokować uchwały sawickiego na walnym w dniu 20 czerwca 2016r. Każdy głos akcjonariusza się liczy. Dlatego przypominam:
Odnośnie upoważnienia Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych do udziału za Was w NWZA w dniu 20 czerwca 2016r. Jeżeli ktoś już zarejestrował swoje uczestnictwo w walnym (zgłosił to w swoim biurze maklerskim do dnia 06.06.2016r.), a z różnych przyczyn nie będzie mógł brać udziału w tym walnym, to może upoważnić do tego SII. Ważne jest aby pełnomocnictwo zostało doręczone do SII najpóźniej do dnia 15 czerwca 2016r.
Szczegóły jak to zrobić znajdziecie na stronach SII w dziale ochrony praw, bieżące interwencje, podaję link: http://www.sii.org.pl/10330/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-wezmie-udzial-w-nwz-telforceone-i-zacheca-akcjonariuszy-do-aktywnosci.html#ak10330
Panie abc, stowarzyszenie jest prywatną firmą, której robi Pan reklamę bazując na emocjach zawiedzionych inwestorów. Proszę raczej opisać jakie czynniki wpłyną na wzrost ceny akcji spółki TFONE.
Panie Obserwatorze, dokładnie tak jak Pan zauważył stwierdzam jakie są moje przekonania i szanuję jeżeli ktoś ma odmienne zdanie. W dalszym ciągu jestem przeciwnikiem agitacji. Jestem również bardzo wdzięczny panom abc i zzz za udział w moich wątkach.
Oczywiście mam swoją własną pracę ale na forum postanowiłem się udzielić nie, jak Pan to nazwał "od serca", ale z ciekawości Państwa opinii.
Pana również zachęcam do dyskusji, ale nie na temat mojej osoby tylko obecnej sytuacji spółki i możliwego przebiegu skupu.
Panie CountDown napisał Pan Puszczam 2251 po 50zł, ale powiedzmy na jakąś godzinę Autor: ~CountDown [45.42.198.*] 2016-06-13 12:21 Akurat mam dostęp do całego arkusza i zlecenie z taka ilością było już w arkuszu zanim Pan napisał ten post dam Panu jeszcze jedną szansę proszę wystawić tak jak prosiłem po 4 zł 99 groszy ilość 1998 sztuk A neutralny komentarz przy aktualnej sytuacji to wstrzymać się z do czasu zakończenia walnego /będzie więcej informacji i wtedy podjąć decyzje .Pozdrawiam
Panie cdown, niech pan nie udaje, że pan nie rozumie związku z jak największą obecnością akcjonariuszy na walnym tfo1 w dniu 20.06.2016r. i zablokowaniem niekorzystnych dla nich uchwał sawickiego o dodatkowej emisji akcji z wyłączeniem prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy i związanym z tym późniejszym wzrostem ceny. Niech pan ruszy głową, myślenie naprawdę nie boli. Zablokowanie uchwał sawickiego zaskutkuje także niepowodzeniem skupu i późniejszym ewentualnym przymusowym wykupem akcji po zaniżonych cenach. Nie każdy z drobnych akcjonariuszy, z różnych względów, może osobiście wziąć udział w walnym. Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych może tylko pomóc, gdyż także nie zgadza się z tymi uchwałami i ceną w wezwaniu, która w opinii wielu analityków giełdowych nie odpowiada wartości godziwej. SII zgodziło się reprezentować za darmo wszystkich akcjonariuszy, którzy prześlą do nich stosowne pełnomocnictwo. Dlatego to co napisał abc nie jest reklamą SII, tylko przypomnieniem dla akcjonariuszy do kiedy mają dostarczyć pełnomocnictwo do SII. Pozdrawiam.
Szanowny Panie zzz zachowanie kultury również nie boli tak jak ruszanie głową.
Skuteczność zablokowania jest w bardzo dużej mierze zależna od obecności Noble Fund, a to ich obecność poddaję największej wątpliwości.
Ale przyjmijmy na chwilę hipotezę, że skupu nie ogłoszono. Cena podążała by zgodnie z trendem od blisko półtora roku.
Chciałbym też zauważyć, że bardzo rzadko słyszy się też o akcjonariuszach mniejszościowych zadowolonych z ceny wezwań, więc takie głosy również uważam, za całkiem naturalne.
Tak samo jak Pan obserwator, który jest podejrzliwy względem mojej osoby, tak samo ja jestem podejrzliwy względem intencji innych użytkowników, nie tylko tych namawiających do rejestracji w stowarzyszeniu.
Ale jestem również ciekaw opinii pozostałych akcjonariuszy i nie tylko. Zapraszam do dyskusji.
Panie cdown, a czy nie widzi Pan tego, że kurs spółki został celowo zbity do takich poziomów dziwnymi odpisami (począwszy od wratislavii) po to, aby teraz móc zdjąć spółkę z giełdy za ułamek tego co wprowadzający na gpw wcześniej zainkasował. Przecież sawicki nie potrafi nawet poprawnie uzasadnić dodatkowej emisji bez prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. Po co według pana sawicki to robi? A czy cenę z wezwania 3,10zł uważa pan za godziwą (przy wartoścu księgowej ponad 9zł)? Jeżeli grupie skupionej wokół Pana Andrzejewskiego z polcoloritu uda się w kolejnym rozdaniu ustawowym przekonać posłów do takiej zmiany prawa, aby cena w wezwaniu musiała być ustalona przez biegłego, to wtedy "legalne wałki" na gpw się zakończą. Czego życzę wszystkim akcjonariuszom. Pozdrawiam.
Zgadza się Panie Obserwatorze, najpierw wystawiłem dziwną ilość akcji w dziwnej cenie, po czym poinformowałem o tym na forum. Jeżeli to, że spełniłem Pana prośbę Pana nie przekonuje, to już nic Pana nie przekona.
Nie mniej jednak bardzo dziękuję za neutralny komentarz.
Napisał Pan iż wystawi za godzinę poniżej Pana cytat teraz zmienił Pan zdanie i twierdzi iż pisał Pan nieprawdę bo wystawił wcześniej....a co Pan na to jak to zlecenie było wczoraj ....dam panu ponownie jeszcze jedną szansę może Pan zmodyfikować zlecenie i wystawić tak jak prosiłem po 4 zł 99 groszy ilość 1998 sztuk...chyba iż to za trudne dla Pana...
Panie CountDown napisał Pan Puszczam 2251 po 50 zł, ale powiedzmy na jakąś godzinę Autor: ~CountDown [45.42.198.*] 2016-06-13 12:21 Akurat mam dostęp do całego arkusza i zlecenie z taka ilością było już w arkuszu zanim Pan napisał ten post
Dalej twierdzę iż to zlecenie nie jest Pana tylko modyfikacja tego zlecenia uwiarygodni Pana ,inaczej jest Pan jednym z naganiaczy na sprzedaż tylko lepiej wyedukowanym Pozdrawiam serdecznie
a mój post został usunięty bo napisałem, że w kupie siła i nikt po celowo zaniżanym w ostatnich miesiącach kursie nie powinien oddawać oszustom akcji. Ale to dobry znak, widać że prawda ich boli aż huczy.
Słuchajcie akcjoanriusze nie dajcie się jakimś Cound Down i innym najemnikom chcących z was wydusić akcje. Dawajcie upoważnienia SII do repreznotwania, zgłaszajcie swoje akcje na walne i damy im popalić. Nie można doprowadzić do tego, że będa nas w biały dzień oszukiwać w perfidny spsob
Witam Panie ferdek. Przeglądam cały wątek i widzę, ze żadna wiadomość nie została usunięta, być może post nie został po prostu wysłany.
Nie chcę ani z Pana ani z nikogo innego niczego wyduszać.
Sytuacja spółki TFONE w tym momencie z każdej strony wydaje się niekorzystna.
Wartość akcji poprzez kiepski obrót spadła do bardzo niskiej wartości, osoby czekające na odbicie zostały zaskoczone skupem, skuteczność zablokowania skupu jest uzależniona od udziału funduszu, który tak przy okazji jeszcze nie odpowiedział na moją wiadomość.
Nie zagłębiając się w emocjonalne dyskusje pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami, atmosfera bardzo nie służy ewentualnemu wzrostowi.
oj myli sie CountDown z prawdą, mój został usunięty post. Było kilka wątków z Countdownem nawet chyba o podobnych tematach i w jednym jak wyraziłem swoje zniesmaczenie jak oszuści chcą rabować mniejszych akcjonariuszy i jeszcze puszczają takich najeminków pisarczyków żeby mobilizowali do oddawania akcji. Post został usunięty. Manipulacja od sameog początku. Napierw uwalanie specjalnie kursu żeby srednie z ost. miesiecy wyszły niże, a teraz na forum.
Oszuści to delikatne słowo. Wierzę ze bedzie sprawiedliwość i za takie machlojki z celowym uwaaniem kursu pojda do paki na kilka lat. Moze naucza się pokory i doceniac malych inwestorow, dzieki którym w debiucie zarobili krocie...a teraz chca ich wyd... ot taka wdzięczność
Akcjonariusze nie sprzedawajjcie! Zgłaszajcie sie do SII i wspolnie stawimy czoła pseudo biznesmenom = oszustom bez kszty honoru
Panie obserwatorze, choćbym stanął na uszach to Pana nie przekonam, wiec nie mam zamiaru. Dodam tylko że ma pan lepszy pakiet, bo zlecenie nie było widoczne bez abonamentu.
Zlecenie było o 12:18, post o 12:21.
Pisałem, ze wystawiam "na godzinę" dlatego zlecenie po godzinie zniknęło :)
Myślę, że temat zlecenia mamy zamknięty.
Z resztą to nie ma znaczenia, czy jestem Mariuszem Andrzejewskim, czy Sebastianem Sawickim,
chociaż na szczęście żadnym z powyższych nie jestem.
Witam ponownie w odpowiedzi na mój post w którym prosiłem Pana aby wystawił Pan zlecenie po 4,99 zł odpowiedział Pan tak poniżej Pana słowa
Autor: ~CountDown[45.42.198.*]2016-06-13 12:21 Puszczam 2251 po 50zł, ale powiedzmy na jakąś godzinę/ w momencie kiedy Pan to napisał zlecenie było już w arkuszu dlatego nie było to w zgodzie z tym co Pan napisał i dlatego wątpliwości/ później na tą sytuację Pan złożył poniższe wyjaśnienie
cytat najpierw wystawiłem dziwną ilość akcji w dziwnej cenie, po czym poinformowałem o tym na forum.koniec cytatu /prawda jest taka iż poinformował Pan iż wystawi za godzinę pisząc o tym po wystawieniu zlecenia czyli jak Pan pisał to co nie wiedział Pan iż wystawił już Pan to zlecenie bo gdyby Pan wiedział to nie pisałby Pan iż wystawię za godzinę
Dziś Pan pisze iż niby Pan pisał Zlecenie było o 12:18, post o 12:21. Pisałem, ze wystawiam "na godzinę" dlatego zlecenie po godzinie zniknęło :) Myślę, że temat zlecenia mamy zamknięty.
co łatwo sprawdzić iż jest niezgodne z prawdą bo cytat co Pan napisał Puszczam 2251 po 50zł, ale powiedzmy na jakąś godzinę a zlecenie owszem zniknęło ale nie po godzinie tylko pod koniec sesji Wczoraj prosiłem aby zmodyfikować to zlecenie i dać je tak jak prosiłem po 4,99 wtedy wszyscy by uwierzyli ,czy tak trudno to zrobić ,dziś ponownie proszę przecież to trwa krócej niż tłumaczenie się w postach ,dlatego dalej mam wiele wątpliwości bo zaprzecza Pan sam sobie tzw matactwo. Pozdrawiam i dalej najlepiej zobaczyć co będzie się działo na walnym i wtedy podjąć decyzje ,pośpiech jest złym doradcą a przypominam WZA jest 20 a cena 3,10 o której tak usilnie przypomina Pan CountDown jest do 23 więc się zdąży,a teraz jeśli ktoś złoży zapis to później już rozmyślić się i wycofać zapisu nie można