• Gruby sie wacha? Autor: ~Burak [213.233.150.*]
    Czy sposcic na 3 gr i dac dobrac tanio ulicy czy zbierac po 4 gr? Co bedzie ~mo?
  • Re: Gruby sie wacha? Autor: ~arek [89.151.41.*]
    Kolego a jaka jest różnica zbierania po 3 gr a jaka po 4 ?????? Wpis bezsensowny jak i Ty! Dlaczego po 3 ma zebrać niby ulica a po 4 gruby??? Dawno nie widziałem tak głębokiej dedukcji !!! hahahhahhaahhah
  • Re: Gruby sie wacha? Autor: ~arek [89.151.41.*]
    AAAAA rozumiem nick zobowiązuje !!!! Wszystko jasne :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.151.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Gruby sie wacha? Autor: ~Burak [213.233.150.*]
    Roznica jest 25 %? Ale zeby to pojąć to trzeba by tabliczke mnożenia pierw poznac dziecko drogie. Jednak z racji twojej inteligencji ktora nakazuje ci oceniac ludzi po nazwie lub wygladzie uswiadome ci to. Ulica sie niebardzo chce brac po 4 puki co. Nie chce juz tez oddawac po 4. Gruby chetnie by dobral nizej ale nizej chetnie dobierze rowniez ulica. Ta zasada obowiazuje na kazdej spółce. Jest poziom do ktorego gruby bedzie dążył w dół jednak gdy ten poziom bedzie juz zbyt atrakcyjny dla ulicy to sztucznie nikt nie bedzie go zanizal i poziom ten staje sie poziomem wybicia. Panial?
  • Re: Gruby sie wacha? Autor: ~mwww [79.189.98.*]
    Dnia 2016-06-08 o godz. 13:16 ~Burak napisał(a):
    > Roznica jest 25 %? Ale zeby to pojąć to trzeba by tabliczke mnożenia pierw poznac dziecko drogie. Jednak z racji twojej inteligencji ktora nakazuje ci oceniac ludzi po nazwie lub wygladzie uswiadome ci to. Ulica sie niebardzo chce brac po 4 puki co. Nie chce juz tez oddawac po 4. Gruby chetnie by dobral nizej ale nizej chetnie dobierze rowniez ulica. Ta zasada obowiazuje na kazdej spółce. Jest poziom do ktorego gruby bedzie dążył w dół jednak gdy ten poziom bedzie juz zbyt atrakcyjny dla ulicy to sztucznie nikt nie bedzie go zanizal i poziom ten staje sie poziomem wybicia. Panial?

Ma to sens. Brawo
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~antydoradca [83.7.201.*]
    Co ma sens?
    Na molmedice przekręcono ok 100 mln złotych.
    I sądzicie, że przy obrotach 4000 zł ma to jakiekolwiek znaczenie czy bedzie to 3 czy 5 tys. zl?

jak się zdecydujecie na nocleg z panną w Sheratonie, w pokoju prezydenckim, to bedziecie analizować czy bagażowemu dac 5 czy 10 zł napiwku?
    Zalamka.....

przy tak płytkim rynku podniesienie go do poziomu zalania (czyli 7 - 9 groszy) wymaga inwestycji 25 tys zl.....
    to nie są żadne pieniądze. A juz nie dla grubasa.....
    czy wyda 24 czy 25 tys zł, to mu wisi

(nie twierdze, że ktokolwiek to kupuje i jest grubym..... choć dzieci koło 10tego dostają kieszonkowe - i na tej spółce takie koeszonkowe - to spory portfel)
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~mieetek [149.254.51.*]
    Dlaczego zatem sie kisi już rok na tym poziomie??? mundraloo...., twoj koniec już bliski
    a to wiem, ze koniec juz bliski.......
    nic sie nie kisiło przez pół roku.....
    potem Z. wychodziła a akcji i za pomoca podstawienia 2-3 osób podniosła notowania i wyszła......
    byc może podobnie było z tym na 9 groszy......
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~bolek [46.171.146.*]
    Czepiasz się tych 9gr. a tam poszło może 13 mln papiera a w ciągu 4 dni poprzedzających przeszło na 5 i 6 gr ok 20mln
    no i jaki z tego wniosek?
    Chcesz wejść do spółki?
    jako gruby?
    chcesz kupić minimum 5% akcji.
    3,6 mln po 5 groszy to 180 tys zł.....
    naprawdę to nie są gigantyczne pieniądze......

Przy płynności mm - chcąc kupić 3,6 mln akcji musisz podnieść cenę, by cię jak leszcza nakarmili......

Moim zdaniem GRUBYCH tu nie ma - chyba, ze do posypania gdy pójdzie w górę....
    A nie każdy lubi być Syzyfem.....

No ale to moje zdanie.
    Insaiderzy - przy rozsądnej cenie wyjdą z mm

Nie zrozumiałem tego z wąchaniem? o co chodzi z tym, że gruby się wącha?
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~bolek [46.171.146.*]
    Wniosek taki że 13 mln sprzedanych po 9 groni to żaden grubas
    A wiesz, że TYLKO jeden kupował?
    jak kupił 9 mln, to już byłby komunikat chyba......
    Jak ktoś sprzedał 9 mln, to powinien być juz nadzór.......

policz sobie liczbę transakcji rozparetuj......
    Pewnie największy w ten dzień kupił/ sprzedał pod 3,6 mln.....
    po 9 groszy - to dalej wrażenia nie robi......
    a jak kupił tyle, to teraz nie może (lub ma słupy).

Swoją droga jesli KUPIŁ po 9..... to chyba mu przesło, bo tego za chiny nie usredni......
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~mieetek [86.11.154.*]
    Pierdziales jak było po 2-3 gr potem bylo wybicie i zebranie do 9.mozna było ładnie zarobić... z punktu inwestycji, ty nadal obstajesz, że lepiej tego nie tykac.. heheee, normalnie geniusz inwestycyjny z ciebie.
    a Ty ile zarobiłeś?
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~Burak [213.233.150.*]
    A ty ile tu straciłeś na tych akcjach, ze tak od rana do wieczora "bezinteresownie" ostrzegasz przed ta spółka?
    na akcjach? NIC.
    nigdy nie miałem
    No to na czym niby straciles? Wciskasz jakies kity o obligacjach tyle że kiedys czytałem jak wypierales sie ze zadnych obligacji nie masz. Wiec sa trzy wyjscia jestes kłamca-naganiacz lub drugie kłamaca - wyleszczony i trzecia opcja po prostu wariat. Która bramka nalezy do ciebie?
    na razie nic,bo nie licze tego czego nie sprzedałem..interesują mnie inne poziomy , z twoją wiedzą dawno byś odrobił te swoje obligacje... zakładając ,że to nie bajeczka wyssana z palca , ziom.. :)
    bez przesady - duzo nie straciłem. W niczym nie mam więcej niż 4% wsadzone.....

A burek - nie wiem co czytqałeś - chyba nie znajdziesz informacji o tym, że nie mam obligacji - z moim ip.
    A że tu są takie gimnazjalne zwyczaje to inna sprawa.......
    Wow to ty grubas potworny jestes skoro 4% twojego kapitału zainwestowales w molmedica i kupiles obligi za kilka baniek. No bo nie chcesz chyba wciskac nam tutaj bzdur ze kupiles(ktos chciał sprzedac) obligi tylko za kilkadziesiat tysiecy :-)???
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~antydoradca [83.10.159.*]
    A ty masz akcji za ile? za więcej niż kapitalizacja?
    jak bardzo ONE chcą wiedzieć kto i ile ma akcji.... , za tydzień uszczknę jeszcze z arkusika ,więc teraz Leci na ryj na 2 gr...:)
    A co cie nagle akcje obchodza i to czy je mam. Przeciez sam pisałeś wielokrotnie ze akcje i ich kurs cie nie obchodzą? czy zaraz napiszesz ze to tez ktos pod ciebie sie podszywal? Ostrzegasz niby z dobrego serca wiec skoros taki dobry to powiedz na ile milionow Zalewska cie wycyckala? Moze to przekona potencjalne nowe ofiary wchodzenia w te akcje. Tak wiec wielkoduszny obligu ile wtopiles baniek tutaj? Pewno nie odpowiesz, poniewaz nie jestes zadnym obligiem, bo nie slyszalem jeszcze o zadnym obligu ktory by na forum bankiera całe dnie wylewal swoje żale. Jesteś raczej zwyczajnym naganiaczem na spadki, a raczej nadzwyczajnym bo piszesz niezle historyjki, zwyczajnym to jest niejaki ~mo ktory dziesiatkami jednozdaniowych wątków podawanych przed samymi fixami i w trakcie bawi sie w gierki psyhologiczne.
    tak na marginesie Zastal ostatnio na zwiększonych obrotach więc...może coś niebawem wypłynie ..
    dobranoc all
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~antydoradca [83.10.159.*]
    mnie nie obchodzi. Tylko odpowiedziałem pytaniem na pytanie......
    U mne w firmie każdy nowy kooperant otrzymuje (gdy poprosi lub my od niego chcemy) pakiet informacyjny - co chcemy o nim wiedziec.
    Czasem jakiś kooperant poprosi o informacje bardziej dokładne - wtedy my reagujemy prosto:
    gdy jest to malizna, to to olewamy.
    Gdy jest podmiotem dużym - prosimy o podanie stosownych informacji wg ich kryteriów o nich
    I często pada odpowiedz - a po co to wam......

I tu masz prostą reakcję moją na pytanie - ile masz obligacji.....
    odpowiedziałem - identycznym pytaniem.
    dodam, że mi to lata i powiewa ile ich masz (i czy je masz).
    Wam sugeruję, byście się policzyli. Sugeruję takie policzenie, które jest albo proste (umówienie się na wystawienie akcji o 2,22 po 2,22 na dwie minuty albo dogadanie sie między sobą).
    Ja to wam sugeruję z prostej przyczyny - chcę byście sie w końcu zorientowali, że robićie na tej firmie ok 75% obrotu.
    Chyba, że podniesiecie kurs - wtedy, ktoś kto ma więcej akcji, i zna losy spółki - wam dowali z góry.

Macie tu co najmniej kilku naganiaczy, no i mnie i chyba xxde - którzy piszą o bezsensie inwestycji.

Poniżej macie napisane co powinniście zrobić zanim skorzystacie z informacji podanej w poście.....
    ciekawe komu z was chce się sprawdzić to, do czego was zachęcam.......

Dodam ci - by cię rozśmieszyć - ja nawet nie wiem, kto co i za ile wystawił.
    moje roczne obroty giełdowe nie przekraczają 200 tys. zł - biorąc pod uwagę wszystkie operacje (poza jakimś duzym kupnem ale to raz na 2 może 3 lata) więc nawet nie jestem w stanie sprawdzić czy gruby, który dostał kieszonkowe od rodziców cokolwiek wystawił......
    staram się też nie ingerować i nie pisać podczas notowan.
    Raz że jestem najcześciej chwilę w pracy, dwa - to wasze zabawy.

no ale mój pomysl byście sie policzyli i wyslali kogoś na walne - wrzucam do kosza.
    Widze, że macie inny poziom logiki niż ja - ja się staram redukowac niepewność.

Co w przypadku mojej nieszczęsnej współpracy z mostostalem - w moim odczuciu zrobiłem - niestety nie wiedziałem, że notariusz się myli - czasem kosztem klienta.
    więc reasumując - wisi mi ile kto ma akcji/
    wisi mi to czy ktoś z was pojedzie na walne.

Generalnie chcę zniechęcić typowego leszcza - gościa, który wykupił pakiet akcji za 9 groszy.
    Reszta - jest tu dla fanu.....
    jak założyłem sobie konto na giełdzie, a było to w czasach gdy częsć was nosiła pampersy, to po kilku latach pojawiły się spólki groszowe..... i per saldo na nich zarobiłem.
    Choć do dziś mam akcje jednej z nich ;-)

Reasumując:
    jesli pytasz kogoś czy przestał już bić swoją żonę?
    to się nie dziw, że ktoś zareaguje pytaniem:
    A TY?

taka odpowiedz nie jest ani chamska ani dociekliwa.
    Jest po prostu mądrą odpowiedzią na głupie pytanie......
    A twoje zaskoczenie moim pytaniem jest po prostu kuriozalne......

To co piszę - to moja sprawa. W jakim celu dwa razy tłumaczyłem.
    Chcesz zniszczyć moją wiarygodność?
    proszę bardzo - wystarczy wykazać, że kłamię.
    podaję kilka informacji o spólce, bez analizy czy wszystkie - siądz i poszukaj i sprawdz gdzie kłamię:
    1. spółka od 2 lat opowiada o tym, że coś robi - a robi tylko to opowiadanie,
    2. spólka wyrzuciła kilku najemców z Rudy - z jednym ma proces,
    3. spółka nie ma pracowników i w zasadzie kosztów osobowych,
    4. z 93 mln kapitału - spora częsć została pozczona nieistniejącej firmie (niedziałającej).
    5. wszelkie inne nieruchomości o ile jeszcze zależą od mmedica - nie przynoszą spółce matce dochodów
    6. rok temu biegły odmówił wydania opinii.
    ...
    itp itd.....

Ja się nie bawię w firmy ratingu D - ale jest to najczęściej podawany rating.

i na koniec brak sprawozdania rocznego i całkowite olanie akcjonariuszy - MILION razy bardziej nagania na spadki niż moja "działalność".
    więc nie sądze, by ktoś ci utrudniał teraz zakup akcji (w sensie ja),
    wzrost kursów raczej blokuje brak nowych leszczy......
    ale za kwotę 50.000 zł spokojnie wyciągniesz kurs o 50%.
    Tyle, że pewnie przy 7 groszach, może 8 lub 9 zostaniesz zasypany.

no i błagam - znaczenie wpisów na bankierze jest marginalne (choć nie w przypadku tej spółki). więc zdecydowanie moją rolę wyolbrzymiasz.
    a pisze dłuższe wątki, bo nie kończyłem gimnazjum (bez względu czy chodzi o gimnazjum - gimnazjum, gimnazjum liceum czy gimnazjalną uczelnie - ten tekst pisałem 14 minut - niektórzy myslą, że dwa dni)
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~bolek [176.221.121.*]
    Taki wykład o 6.44 i to zupełnie bezinteresownie...hehehe
  • Re: Gruby sie waha? Autor: ~doradca [31.183.121.*]
    Ile Ci płacą za każdy wyraz?

• A po co gruby się wącha? Autor: ~antydoradca [83.10.159.*]
    przecież może zastosować antyperspirant lub jakiś dezodorant po co ma się wąchać?

Sądziśz, ze ktokolwiek doczyta do 27 wątku ?

chyba nie wielu......

Co prawda gimbaza potrafi napisac tytuł, który rozwinie "j/w", ale raczej gimbaza nie doczyta i nie przeczyta tak długiego postu....
    A jak przeczyta, to i tak nie skapuje......
    spoko

wynajęty musi:
    tworzyc post lub być pierszym odpisującym.....
    i tyle.....

obroty macie super, ale jutro mamy mają pensje, więc przyjdzie przelew z kieszonkowym.....
    będzie popyt
[x]
MOLMEDICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.