pewnie tak bo jak sprzeda lentex drobni też muszą sprzedać, szkoda że cały zysk 10 mil zł tj. 4 zł na akcje poszedł na kapitał zapasowy . Po co Lentex sprzedaje akcje tak dobrej spółki tak tanio, czyżby musiał się odwdzięczyć izraelskiej spółce. Mnie to się nie podoba wole dywidendy co roku i aby zakład z Zielonej Góry był w Polskich rękach a nie Żydowskich - brońmy Polskości nie dajmy dobrych firm obcym by się bogacili naszym kosztem - jak długo to Żyd bedzie Panem w naszym kraju, chce zakład niech zapłaci 100 zł a nie tak tanio
Lentex juz skupił akcje w wezwaniu i ci co wydawało się mieli zarobić są w czarnym odbicie 35-53 . A trzeba jeszcze dodać dywidendy. Mówiłem , błagałem , ale jak kto mądrzejszy to i tak nie zrozumie . Zrobia jedno wezwanie i jak nie przekrocza 66% to beda musieli robić następne,a średnia cena codziennie idzie w górę. Ile pójdzie przez pół roku ?
Mosiek nie ma żadnej akcji Novity. Nawet jak miał to sprzedał Lentexowi. Lentex jak wzywał na 66% to uruchomiono wszelkie rezerwy i wziął wszystko i jeszcze akcji zabrakło. Przez rok na gpw przemieliło się 46k akcji Novity w średniej cenie 52,50.
tak kurs szaleje i idzie w górę po informacji że Izrael skupi te akcje po 53 zeya, - ale niewielu już chce kupować bo dywidendy niet a przyszłość społki w rekach Żyda niepewna, tak jak ludzi w niej zatrudnionych..