• możliwy scenariusz Autor: ~Willis [79.141.162.*]
    Wariant A Powiedzmy że pójdziemy za namową i nie odpowiemy na skup. W mojej ocenie Walne będzie gdzieś we wrześniu. Osiągamy sukces, spółka nie schodzi z giełdy. Moje pieniądze są notowane dalej na giełdzie. Ale muszę dalej nie sprzedawać akcji i czekać! Aby ten wariant obrócił się w pozytyw dla mnie, moje akcje muszą się zamienić w kasę (bo ja już nie chcę być akcjonariuszem tej spółki!),Mijają kolejne miesiące, a Pan Andrzejewski nie działa za darmo. Batalie w sądzie mogą trwać latami. Próbowałem się już pozbyć kiedyś akcji, ale mój doradca inwestycyjny mi odradził ze względu na możliwe zaniżenie kursu. Więc musimy liczyć że wzywający zaproponuje nam lepszą cenę. To jedyny scenariusz i od tego zależy nasz sukces! Czy może ktoś się w naszym imieniu zacząć dogadywać teraz aby zbadać nastawienie? Ja nie mogę czekać latami!Wariant B. Pokazujemy gest Andrzejewskiego/Kozakiewicza. W międzyczasie spółka pokazuje raport za H1. Jak myślicie, jakie tam będą wyniki? Ważność wezwania upływa. Sztucznie podwyższony kurs przez wzywającego nie ma już kotwicy i spada do 2,20 Nikt nie sprzedaje. Ja dalej jestem bez kasy a na dodatek mój majątek wyparował w 30% bo nie sprzedałem. Muszę składać się na Andrzejewskiego/Kozakiewicza/Prawników. Nic nie mogę zrobić a przeciwnik rozpoczyna już bez skrupułów wojnę ze mną/moimi pieniędzmi a widać od dawna na co go stać. Mijają kolejne miesiące, raport Q3, H2, Odpisy, straty, inwestycje w reklamę nic nie dającą, i zobaczę zero na koniec. Obawiam się że za rok może być skup za 2 zł.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~nowy [37.47.235.*]
    jak czytam coś takiego to się zastanawiam - co te wywody mają wnieść. Przecież napisałeś, że chcesz sprzedać więc oddaj dziś i tyle w czym problem. To wg Ciebie jedyne najlepsze wyjście. Więc tak zrób skoro kurs podskoczył o z 2.xx do 3,09 to chyba super info prawda. Sprzedaj jeszcze dziś i będziesz miec gotówkę za 3 dni a nie za 2 lata.

A skoro jesteś pewien że ktoś nie robi czegoś za darmo to proszę podaj dowody. Bo pisać bardzo łatwo.

• Re: możliwy scenariusz Autor: ~Quinn [185.94.190.*]
    Żle to wygląda. Jeśli chcesz odzyskać pieniądze, najlepiej będzie, gdy sprzedaż teraz.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [109.243.57.*]
    Sądzę, że bardziej prawdopodobne jest zablokowanie uchwał sawickiego i niepowodzenie skupu gdyż cena odbiega od wartości godziwej (o wartości księgowej - ok 9zl - już nie wspominając). Do zablokowania wystarczą akcje, których łączna wartość to 2,5 mln złotych. To tyle co nic. Wydaje się, że taki tok rozumowania podziela Noble Fund i cała rzesza mniejszych akcjonariuszy, którzy masowo dokonali zgłoszeń w walnym w biurach maklerskich. Noble Fund nie pozwoli sobie na stratę zainwestowanych pieniędzy, nie po to dokupowali 450 tys. akcji TFO. Ciekaw jestem ile teraz posiadają - czy nie podskoczyli np. pod 10%. Jest duże prawdopodobieństwo, że do walk w sądzie nie dojdzie - zablokują uchwały na walnym w dniu 20 czerwca 2016 i sprawa pozamiatana...
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Inwestor [194.242.62.*]
    Jak akcje nie zostaną zdjęte z giełdy będą liczyły się wyniki i tu trzeba przeanalizować jakie mogą być wyniki TFO.
    IQ16 pokazuje że przychody ładnie wzrosły ( mimo wysokiej bazy z IQ15). Wzrosła też istotnie marża brutto na sprzedaży z 21% w IQ15 do 25,9% w IQ16 i 24,9% w IVQ15. To pokazuje że spółka się rozwija i daje nadzieję na istotna poprawę wyników w kolejnych kwartałach.
    I tak w IIQ16 ja bym się spodziewał wzrostu przychodów ponad 30-40% w porównaniu z IIQ15 gdyż:
    - baza z IIQ15 jest niska gdyż wtedy przychody spadły z 26% r/r
    - w IIQ16 w porównaniu z IIQ15 nastąpiło istotne poszerzenie oferty spółki myPhone o smartfony: Hammer Axe LTE z cena 1000 zł który się dobrze sprzedaje i istotnie może podnieść przychody, do tego inne smartfony Infinity II, Infinity IIs, L-Line, Venum, Compact, Q-smart II i telefony Hammmer 2 i Hammer 2+- to powinno też istotnie zwiększyć przychody
    - w IIQ16 w porównaniu z IIQ15 nastąpiło istotne poszerzenie oferty samego TFO o marki Beeyo, Madsen House i rozszerzenie oferty Forever i Green Go- to może wpłynąć pozytywnie na przychody i marże
    - w IIQ16 w porównaniu z IIQ15 doszły linie elektronarzędzi i instalacji LED- to tez z pewnością zwiększy przychody i marże
    - w IIQ16 w porównaniu z IIQ15 Teletorium wzrosło o 20% i jest sklep internetowy Teletorium który już sensownie wygląda więc zakładam że tez cos sprzedaje
    Do tego wydali dużo na promocje i reklamę co ogólnie zwiekszyc powinno sprzedaż i to ich marek własnych przez ich kanały internetowe co pozytywnie wpłynąć powinno na przychody i marże
    Do tego siec dystrubucji się poszerzyła i zrezygnowali z niskomarzowych towarów wiec marża brutto na sprzedaży ma szansę rosnąć

Co będzie na netto to będzie zależało nie tylko od przychodów ale także od kursu USD/PLN na koniec czerwca, wydatków na promocję, od odpisów które pewnie będą pewnie z 2 mln

Podsumowując spółka powinna pokazać że się rozwija dynamicznie na wyższych marżach- więc pozytywny obraz.
    A wycena rynkowa na 25 mln jest bardzo niska
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~zenith [62.233.183.*]
    p. Andrzejwski wyrósł z Polcoloritu. Obserwowałem tamtą akcję budowania porozumienia i jakkolwiek mu kibicowałem, to nie wierzyłem w powodzenie - tam rodzina głównych akcjonariuszy miała prawie 80%. A jednak się udało i kto się przyłączył, to dobrze na tym wyszedł - kurs jest ponad 100% wyżej niż w wezwaniu. A pazerna rodzina Marconich w wezwaniu odkupiła okrągłe "ZERO". Dlatego kibicuję inicjatywom mniejszościowych na TFO, bo tutaj główny akcjonariusz jest równie pazerny, ale ma sporo słabszą pozycję (aczkolwiek dużo więcej, najprawdopodobniej płatnych, popleczników na forach).
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [46.113.74.*]
    Po obrotach widać, że ludzi nie interesuje ta cena. Oczekują dużo wyższej ceny a nie 1/3 wartości księgowej
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [46.113.74.*]
    ...poza tym, gdyby spółka szła do piachu, jak niektórzy piszą na wątkach tfo, to sawicki nie próbowałby przegłosować uchwał wzmacniających jego pozycję przy posiadaniu tylko 10% akcji tfo
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~towarzysz [94.254.225.*]
    Na forach to za duzo powiedziane, na bankierze tylko. Z prostej przyczyny, na innych forach by te posty 'zaraz sprzedaje' 'tez tak uwazam' 'masz racje' wymoderowali.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Klaudiusz [184.75.213.*]
    Czas działa na naszą niekorzyść..
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Zoran [185.8.107.*]
    To co piszesz ma rzeczywiście sens.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~nowy [37.47.235.*]
    Pisz proszę w swoim imieniu dobrze? lub wymień o kogo chodzi pisząc " na naszą"

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.243.57.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Kk [80.53.52.*]
    Ten wątek akurat nie jest o tym, ale ok, 007
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~ekumen [83.30.243.*]
    jak się wszędzie widzi spiski to trzeb się udać do psychiatry... może uda się wyleczyć.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [109.243.57.*]
    Ekumen, zgadzam się z Tobą, przejrzałem kilka Twoich wpisów i  Twoje autorozpoznanie stanu psychicznego jest trafne. Faktycznie, wszędzie wietrzysz spiski:
    Re: Gwarancja wyższej ceny? Autor: ~ekumen [83.30.249.*] 2016-06-01 20:32
    tylko coraz więcej hien na horyzoncie
    Re: Nie dajcie się wydymać po 2,95 Autor: ~ekumen [83.30.249.*] 2016-06-01 18:16
    jak dla mnie to szczekasz ty, kto ci płaci? jakaś firma która ma nas niby cudowanie wybawić z problemow? a może ty taki Don Kichot... każdy ma już dosyć twojego pierdzielenia, 
     Re: Zysk na akcjach a czas Autor: ~ekumen [83.30.249.*] 2016-06-01 20:36
    a ty po nickach poznajesz czy jak? sam jesteś naganiaczem bo właśnie takie bzdury piszesz, myślisz że jak będziesz w kółko powtarzał to samo to ludzi uwierzą? nie jesteśmy tacy głupi więc przestań pisać te głupoty

ale może uda ci się to wyleczyć. Powodzenia!

• Re: możliwy scenariusz Autor: ~Abram [79.141.163.*]
    Widzę, że komuś zaczyna piana toczyć się z pyska, że nie idzie po jego myśli. Wyluzujcie.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~leon [83.22.173.*]
    Rzeczywiście, jest to jeden z możliwych scenariuszy.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~HuberTV [83.11.157.*]
    Czy Walne odbywa się za zamkniętymi drzwiami? Bo jest pomysł, żeby zrobić na żywo transmisje z obrad na yt.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~KaTh [45.59.158.*]
    podoba mi się scenariusz kiedy wszyscy żyją długo i szczęśliwie, ale teraz każdy patrzy już tylko na swój interes. Nikt tu nie pisze ze planuje dokupić. Każdy chce już tylko sprzedać, tylko wiadomo, że jak najdrożej, a oferty wciąż marne. Jestem bardzo ciekaw jak to się odwróci 23 czerwca przy zmianie ceny skupu.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Kolo [209.58.130.*]
    A Ty co za bajkopisarz jesteś?
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Curry [45.59.144.*]
    To zależy od zwołującego, ale przy takich malutkich spółkach nie słyszałem o transmisjach.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Madox [45.42.203.*]
    Tak właściwie od głosowania większosci, ale w tym przypadku to zwołujący więc przyznaję punkt
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Timon [83.7.232.*]
    racja.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.167.211.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~tomek [46.169.43.*]
    Nie żartujcie chłopaki, aż tak kiepsko idzie skup, że trzeba instruować akcjonariuszy na forach? ..a przecież jeden z was (niejaki imć modecom) na innym wątku pisał, że jest zadowolony...
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Blck [119.81.140.*]
    Blokowanie też Wam nie idzie.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~zzz [46.113.74.*]
    Odezwał się szpecjalista. No pewnie, że na razie nie idzie gdyż walne dopiero 20.06.2016 r. :-)
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [46.113.208.*]
    Tutaj będzie to samo co na Redanie. Tam zostalo ogłoszone, że wezwanie będzie po 2,07zł/akcję. Dzisiaj jest już 2,46zł/akcję. Tam walne jest 16 czerwca tu 20 czerwca. Tam blokuje drobnica plus Kosińscy i Opoka, tutaj drobnica i Noble. Tam była taka sama nagonka na sprzedaż...
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Andi [178.17.166.*]
    Jestem ciekawy czy będzie tak samo.
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Uk [38.132.117.*]
    To inna sytuacja
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Vatti [45.42.143.*]
    Ale niby czemu inna?
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~abc [109.243.30.*]
    Sytuacja jest podobna, ale trochę inna - do wyrzucenia z GPW nie dojdzie, ale będzie za mało głosów do zablokowania uchwał o zmianach w statucie (dodatkowa emisja bez prawa poboru).

Ale i na takie posunięcie jest rozwiązanie. Obecne warianty rozwoju sytuacji bardzo dobrze opisał Pan Andrzejewski na innym wątku TFO1, pod nazwą: "SII ma ponad 5%".
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Ganter [83.30.138.*]
    Ja też się tego obawiam
  • Re: możliwy scenariusz Autor: ~Johnny [162.244.80.*]
    Myślę, że to bardzo możliwe. Może będzie nawet gorzej.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.