• To już koniec Autor: ~wier [95.108.110.*]
    niema już nic - ogłoszone bankructwa .
  • Re: To już koniec Autor: ~ja [89.230.193.*]
    http://biznes.interia.pl/gieldy/news/sad-oglosil-upadlosc-topmedicalu,2339393,1844
  • Re: To już koniec Autor: ~Dawid [94.254.239.*]
    I wierzycie, że spolka da pieniądze na postępowanie restrukturyzacyjne? Oni bedą sie sadzić aż nie znajda inwestora.
  • Mm Autor: ~Mm [87.199.48.*]
    Czy w takiej sytuacji notowania zostaną wznowione czy wykluczenie spółki z giełdy?
  • Re: Mm Autor: ~adam [87.206.129.*]
    notowania będą dalej
  • Re: Mm Autor: ~Mm [87.199.48.*]
    To wydaje mi się że ktoś je zgarnie za grosze i pojawi się inwestor
  • Re: Mm Autor: ~Dawid [94.254.239.*]
    Notowania bedą dalej, kurs po otwarciu przewiduje na około 12-14gr, spadek do około maks 10gr (tyle przypominam kosztowały w momencie ogłoszenia poprzedniej upadłości! I ruch sie odbywał a zarząd skupywał akcje). Potem złoża zażalenie i sąd je przyjmie, spolka juz nie bedzie w upadłości (ponownie!), podbierają Was w akcje. Potem wierzyciele znowu sie wkurw... i złoża wniosek, sad znowu ogłosi upadłość, znowu od Was odkupią po 10gr. I tylko sposobem zarobią sobie kilkaset tysięcy, nawet do kilku dużych baniek, pokażą wtedy faktyczny stan finansów po zarobkach na Was ulico, tak, na Was! Sąd ogłosi sanację, Wy wtedy będziecie stratni, TOPMEDICA zarobiona na Was, pospłaca wszystko bez odsetek i w bardzo korzystnych "ratach".
    Ulica bedzie wyleszczona, Skiba spółkę przywróci i znowu zacznie sie dmuchanie spekulacyjnego balona pod nazwa TOPMEDICA, PTI albo inne wymyślną nazwą.
    Dlaczego pisałem "Wy"? Bo ja mam Skibe w du...szy i mnie nie wyroluje swoimi tanimi chwytami. Ja mu oddam dopiero jak kurs wywinduje a teraz niech swoje machloje przeprowadza ze sobą.
    Pewnie tak będzie postraszyli ludzi upadłościa więc nie jeden będzie chciał sprzedać akcje nie patrząc na cenę.
  • Re: Mm Autor: ~Adparel [46.134.13.*]
    ja mam za ponad 30 tysi tych akcji kupowanych po 18 groni.
    Nie oddam tych akcji za dwa tysie przy kursie 0,01.
    Za pol roku wznowia obrot zaczynajac od zera jako nowe topmedical
    Tu się jeszcze niezle pieniądze zarobi :)
  • Re: Mm Autor: ~rower [85.222.22.*]
    Ja miałem podobny problem . Zbankrutował Baumal nie dość że straciłem sporo kasy , to
    nie mogłem odpisać straty w Pit .
    Paradoks jest jeszcze większy gdyż zarabiając na innych akcjach musiałem zapłacić podatek .
    pomimo ogólnej straty .

Czytam forum, czytam panikarzy i juz zacieram ręce. Na czym zarabia sie największe pieniądze? Inwestując w WIG20? KGHM, który jeszcze pogłębi dołek i uklepnie dno? Pewnie tak, pewnie da zarobić 20%, może 30 a w porywach 40% w okresie np półrocznym, po wakacjach. Ale czy to jest zabawa?! 
    Najwiecej dają zarabiać spółki pokroju właśnie społek upadłościowych. Kurs spadnie po otwarciu i tego nie da sie ukryć bo panikarze swoje akcje oddadzą PKC. I bardzo dobrze, jeden traci i oddaje, drugi zbiera. 
    Jak było 10gr po ogłoszeniu upadłości to myślicie, ze mądrzejsi stali z boku? Oczywiście, ze nie. 
    Ludzie, którzy znają przepisy upadłościowe wiedza, co z czym sie je. Emitent musi mieć środki na pokrycie kosztów postępowania upadlosciowego. Myślicie, ze Skiba wykaże te pieniądze na obsługę wierzycieli?! Ha ha ha, żarciki sie ludzi trzymają. Nie obsłuży zadłużenia, złoży wniosek o zaprzestanie postępowania upadlosciowego. I wiecie co?! On wtedy to ugra. Ale na kupno bedzie za późno, bo wtedy właśnie na wzrostach, on Was ubierze. Celowo "on" z małej litery bo uważam, ze oszukuje w ten sposób Bogu ducha winna ulice. Ale... Jeden zarabia kosztem innych, takie prawo giełdy.

PS. Przejrzyjcie Pana Skibe na fejsie. Czy tak rozbija sie człowiek, który właśnie zbankrutował? :-)

Pozdrawiam i życzę mądrych ruchów.
    Nie dokończyłem myśli. Spółki stabilne w mądrym momencie dają zarabiać kilkanaście do kilkudziesięciu złotych.
    Spółki śmieciowe, a taka jest TOPMEDICA, dają zarabiać 300-400% a nawet więcej. Kto mądry, kupił po ogłoszeniu upadłości, zdawał sobie sprawę z sytuacji spółki i przyszłych decyzji sadu.
    Wtedy obkupil sie po 10-15gr i przy 40gr sprzedał. Zwrot?! 400%. Oczywiście, jest ryzyko, jak zawsze. Ale ta karuzela dopiero wystartowała a zarobią Ci z najtwardsza dupa i największymi jajami.

A reszta sobie tylko włosy powyrywa...
[x]
TOPMEDICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.