Uwaga, czy organizatorem tej akcji nie jest kret???. Jedynym sensownym rozwiazaniem jest fizyczne spotkanie zainteresowanych osób w ustalonym miejscu z niezbędnymi dokumentami, ludzie musza się poznać. Musi powstać grupa załozycielska, nie moze to być jedna osoba - bedzie to bardziej wiarygodne, inni też będą mogli przystąpić do grupy. Szczegóły do omówienia na spotkaniu. W najgorszym przypadku z pozwem wystąpi grupa składajaca się z osób obecnych na spotkaniu.
Witam serdecznie organizacyjnie jesteście dobrze przygotowani /macie do siebie kontakt telefoniczny i @/ macie zapewnione finansowanie /budżet składkowy/prawda jest z Wami Pan SPOTKANIE robi więcej niż może ,aktualnie powstała sytuacja w żadnym razie nie jest z jego winy ,Kancelaria która wysłała wcześniej wzór umowy do podpisania /poprawiając wspólnie parę nieścisłości przed spotkaniem z Wami w ten piątek gdzie miała być podpisana umowa doradztwa prawnego z niezrozumiałych powodów wycofała się z reprezentowania i nie chodziło o względy finansowe może przestraszyła się logicznie tak dużej grupy ponad 150 osób,podobno może chodzi o telefony od wielu osób od Państwa lub wizyty bezpośrednie które były /zależy z kim rozmawialiście oni mają stawkę 300 zł za godzinę mogli dojść do wniosku iż w przyszłości też będzie dużo takich sytuacji i to wiele dodatkowego czasu nie ujętego w kwocie z umowy/
Moja propozycja jeśli ktoś z Państwa jest z Warszawy/ i ma dużo akcji niech po uzgodnieniu z Panem Tomaszem porozmawia jeszcze z decyzyjnymi osobami z tej kancelarii /może uda się wypracować kompromis/ można obiecać iż grupa będzie się kontaktowała z kancelarią przez 1 lub max 2 osoby i będzie przedstawiała wspólne stanowisko całej grupy ,dodatkowo gwarantujecie iż samodzielnie inni członkowie grupy nie będą podejmowali prób ani osobistego ani telefonicznego kontaktu jedynie przez przedstawiciela mogą być umawiane spotkania
Proponuję poszukać jeszcze kompromisu z tą kancelarią ale awaryjnie proszę uruchomić swoje kontakty i starać się samemu poszukać kancelarii która poprowadzi Państwa do boju najlepiej w Warszawie ,ale można również w innych dużych miastach niektóre kancelarie mają odziały w wielu miastach ,dodatkowo nawet jeśli kancelaria nie będzie mieć oddziału w Warszawie to nie należy jej dyskwalifikować z tego powodu,chętnych do reprezentowania Państwa będzie wielu gdyż nie chcecie pro publiko bono tylko płacicie za to i to jeszcze bardzo dobre stawki ,DLATEGO POMAGAJCIE TAK ABYŚCIE MIELI KILKA OFERT KANCELARII MUSICIE SAMI METODĄ TELEFONICZNĄ LUB NAJLEPIEJ OSOBIŚCIE ZROBIĆ ROZEZNANIE I NIE DAJCIE SIĘ SPŁAWIĆ PANI Z SEKRETARIATU NA @ BO JEST MAŁO CZASU STARAJCIE SIĘ ROZMAWIAĆ Z OSOBAMI KOMPETENTNYMI W KANCELARII, PÓŹNIEJ WSPÓLNIE /metodą głosowania lub inną /WYBIERZECIE TĘ JEDYNĄ z którą pójdziecie do boju.PROSZĘ DZIAŁAĆ SZYBKO CZASU CORAZ MNIEJ ,DZIAŁAJCIE MACIE DUŻY BUDŻET ,niektóre kancelarie nawet za 20 tys się podejmą a macie większy budżet z ewentualnej składki tylko róbcie coś nawet jak macie mało akcji możecie w imieniu grupy podjąć wstępne rozmowy z najlepiej kancelariami które coś wiedzą w tym temacie , Pozdrawiam serdecznie
Właśnie o zasianie wątpliwości chodzi właśnie kretom i ich mocodawcom.
Dwie sprawy, które warto by przetestować:
1.Jeżeli powodem rezygnacji z umowy były kontakty telefoniczne i osobiste, to prosimy aby p.SPOTKANIE zobowiązal wszystkich tu obecnych o całkowity zakaz kontaktów, bez jego pośrednictwa. Z takim zobowiązaniem prosimy, aby p.SPOTKANIE nawiązał ponownie kontakt z kancelarią i aby przekonał ich do zaakceptowania naszego zobowiązania i przystąpienia do podpisania umowy. Odmowa ze strony kancelarii, da nam podejrzenia, co do prawdziwej intencji i powodu nie przystąpienia do umowy.
2.Celem przetestowania wiarygodności kancelarii, proszę wszystkich forumowiczów o szczere wpisanie się, kto z Was kontaktował się bezpośrednio z kancelarią, bądź to telefonicznie, bądź osobiście (ew. krety niech się nie wypowiadają).
To, że w grupie jest kret to jestem do tego przekonany. Sugerujecie, że SPOTKANIE.. To się zastanówcie, po co by uruchamiał organizowanie ludzi. Przecież nikt z taka propozycją nie wystąpił i prawdopodobnie do dziś taka inicjatywa by nie ruszyła. Przgotował wprawdzie amatorską, ale jednak wycenę MDS, na którą stracił mnóstwo czasu. Dla mie te sugestie są bezpodstawne. Teraz jest gra na czas i wszelki zamęt wśród drobnych jest na rękę temu co nas oszukiwał przez lata i boi się by jego machinacje nie ujrzały światła dziennego. Przyjdźcie na spotkanie jutro, tam ustalicie co i jak. Ja nie mogę się stawić-dla mnie za daleko.
Trudno powiedzieć jaki jest powód iż kancelaria się wycofała dlatego jeśli ktoś jest z grupy z Warszawy ma dużo akcji to może jeszcze sprawdzić osobiście czy jest możliwość kompromisu z ta kancelaria byłaby ona dobra ale o co się pogniewali albo dlaczego wycofali /konflikt interesów/ w wariancie awaryjnym sam podesłałem Panu Tomaszowi 10 kancelarii które według mnie mają wiedzę ,Pan Tomasz cały czas dzwoni i prowadzi wstępne rozmowy,dlatego również wy skontaktujcie się z prawnikami którzy według was mogliby poprowadzić was do zwycięskiego boju tak aby mieć kilka ofert i wybierzecie tę jedną i ze wspólnej składki która może być nawet mniejsza niż 1 grosz opłacicie prawników ,dlatego w imieniu grupy pomóżcie wybrać kancelarie, kasa jest więc nie będzie problemów ale Pan Tomasz jeszcze jest zagranicą ,dopiero szykuje się do przylotu a w weekend kancelarie nie pracują dlatego musicie pomóc.
Ja osobiście dzwoniłem do tej kancelarii i rozmawiałem z osobą od nich, która potwierdziła fakt prowadzenia "negocjacji" odnośnie warunków podpisania umowy - informowałem o tym na forum oraz bezpośrednio telefonicznie Pana Tomasza. I zaznaczam że jestem dalej z nim ( nami) w walce o swoje
Dnia 2016-06-02 o godz. 15:10 ~ad napisał(a): > Jestem z Warszawy, mam 400 000 akcji, mogę przyjść w dowolne miejsce jutro o wyznaczonej godzinie. > proszę o konkret > > pozdrawiam > ad
spotkanie nie zaszkodzi ale ważniejsze jest abyście metodą internetu lub metodą polecenia przez znajomych na szybko obdzwonili kancelarie które wstępnie podejmą się kompleksowego reprezentowania was lub osobiście pochodzić po kancelariach i porozmawiać dlatego cały piątek należy na to poświęcić Pan Tomasz jutro już też przyleci do Warszawy sam mu dałem 10 wstępnie wytypowanych kancelarii,spotkanie może zrobić wtedy w sobotę tak aby każdy z was był po rozmowie choć z trzema kancelariami ,później na spotkaniu podzielicie się efektem rozmów i wybierzecie 2 lub 3 kancelarie do dalszego spotkania w grupie ,wtedy wybieracie tą jedyną pozostałe osoby jak mają mało akcji to zaakceptują wasz wybór i już prawnicy dalej działają ,gdybyście nie mieli kasy na prawników byłby problem a jesteście wypłacalni a taka sprawa to dodatkowa reklama dla kancelarii ,dlatego do dzieła
Spotkanie jutro ok 18:00 w centrum Warszawy
Ale umawiamy sie przez porozumieniemidas@gmail.com
Porozumieniemidas.pl
I tylko ludzie ktorzy zlozyli lub zloza oswiadczenie
Czas osob przypadkowych sie skonczyl nawet jak maja 100000mln akcji
Jesli ma sie udac to tylko z ludzmi powaznymi. Pozew zbiorowy rzadzi sie swoimi prawami. Jak ktos chce walczyc indywidualnie to wolna wola
Pozdrawiam
a tak na poważnie to WALCZMY O SWOJE. Kupowałem akcje MIdasa kiedy były jeszcze po 4-5zł. Śledzę poczynania spółki od 7 lat. wartość wykupu 0,81 groszy za akcję jest śmieszna .
moze w grupie jest jakis kret, ale bez przesady: "SPOTKANIE" dla ,mnie po za wszelkimi podejrzeniami. chcoałem mu tutaj podziekować za prace i czas włożony w naszą sprawę dziekuje serdecznie
Ale naiwniacy teraz was papugi jeszcze z kasy oskubią. Nawet tej kasy, którą wam solo oddał nie zobaczycie a papugi jeszcze wsiądą na wasze majątki i nie tylko was wyzerują ale jeszcze będziecie za to płacić a może nawet stracicie pracę.
śmierdzisz dziadu biedną kancelarią prawną i łatwym dostępem do zawodu prawnika teraz każdy gimbus może zostać prawnikiem zatem o zarobek bardzo trudno i trzeba teraz zbierać klientów wśród akcjonariatu bankrutów żeby chodź trochę grosza zarobić prawda?
Powiadam wam leszcze ci pożal się B. papugi to zwykli padlinożercy uważajcie na nich. Jeżeli już bardzo chcecie się zemścić na solorzu to zaproponujcie takim pseudo papugom propozycję nie do odrzucenia. Najpierw wygrana w sądzie później honorarium NIE ODWROTNIE!!!!