Witam serdecznie. Może piszę nie tu gdzie powinnam ale chciałabym kupić mieszkanie od INTERBUD-Lublin. Warto kupić? Czy strach? CO z tą upadłością? Pozdrawiam
Nie kupuj możesz utopić ogromną kase firma jest w tragicznej sytuacji. Kase wezmą a aktu notarialnego możesz nie dostać, nie warto oferta w lublinie jest na tyle szeroka że nie warto ryzykować interesów z tą szemraną firmą.
Gown.. prawda jeszcze wam wszystkim szczeka opadnie Interbud nie upadnie mozecie mowic co chcecie, to ze spolka ma chwilowe klopoty finansowe jeszcze nic nie oznacza wiele firm boryka sie z problemami finansowymi np Pbg. Kto utopil tutaj kase pluje na spolke ale interbud nie zgasi swiatla tak szybko zreszta zobaczycie za 2mc.pozdr
Inwestuje na gieldzie od 20 lat to jest moja praca z tego zyje wiele mnie kosztuje zdobycie informacji na temat spolki ktora obiore ale wszystko sie da zrobic w dzisiejszych czasach
Spolka nie wyjdzie odrazu z problemow,ktos kto kupuje mieszkanie na 30lat jest bankrutem tak?? Bo ma zobowiazania finansowe,nie bo je splaca czyli istnieje,reszte odpowiedz sobie sam,ja nie udzielam info na lewo i prawo bo bym nie zarobil na chleb,i nie namawiam na kupno rynek wkrotce sam wyceni spolke.pozdrawiam i zycze sukcesow.
Prosta matematyka "inwestorze" : Interbud sprzedaje mieszkania na Brzozy - ma 64 mieszkania (średnio 60m) daje nam około 3840 metrów przy cenie 4300 zł /m wychodzi 16.5 mln zł przychodu - sprzedali dopiero 11 mieszkań !!!. Zakładając marżę nawet 10% zostaje im z budowy 1,6 mln zł. Przepływowo odzyskują kasę za działkę - niech będzie nawet w sumie 3 mln zł. Spółka ma kwartalnie 600.000 zł kosztów finansowych i 1 mln zł kosztów zarządu. W 2016 r. wyjdzie 6,5 mln kosztów tylko na finansowych i zarządu (pomijam fakt, że wypowiedziane są umowy kredytowe więc wszystkie kredyty są do spłaty "na już"). Dodatkowo spółka ponosi koszty związane z budową Felina i nie osiąga z tego tytułu przychodu (nie ma sprzedaży mieszkań). Zakładając, że spółka sprzeda wszystkie mieszkania w 2016 r. (niemożliwe) to zabraknie jej na regulowanie zobowiązań kilku milionów złotych. Jeśli dodamy do spłaty kredyty 32 mln zł i zaległość Moty 6 mln zł. - spółce brakuje ponad 40 milionów złotych!!!! do spłaty zobowiązań. Proszę o Twoje argumenty sugerujące że spółka wyjdzie z tych kłopotów. Liczę na merytoryczną dyskusje z Twojej strony.
wiadome że spółka nie ma najmniejszych szans na przetrwanie, to jest jej koniec i nie warto mieć z nią nic wspólnego. Do tego ludzi w jej władzach są mocno szemrani...
A ja wam cos powiem matacz i J 23 siedza tu od miesiaca i wypisuja jaki to smiec itd, ja osobiscie jak nie mam akcji spolki to nie wchodze na jej forum i nie przejmuje sie kogos forsa,nie wiem jaki cel maja oni, bo co z tego ma wchodzac tu co dzien i dopisujac jaki to bankrut bedzie ok tak mysle
Jestem z Lublina i dobrze znam spółkę. Nie interesuje mnie czy ktoś ma akcje czy nie. Moje posty mają na celu przedstawić sytuację Pani Kindze, która zastanawia się nad kupnem mieszkania w Interbudzie. Kupno mieszkania na Osiedlu Brzozy wiąże się z ryzykiem utraty oszczędności życia - mam nadzieje, że swoimi opiniami pomogłem Pani Kindze.
Moze i masz racje ale ja nie kupuje mieszkania tylko mam akcje i licze na spekulacyjne wybicie pod jakies tam info bo spolka da zarobic a czy upadnie czy nie to zobaczymy