• upadłość Autor: ~kinga [89.77.73.*]
    Witam serdecznie. Może piszę nie tu gdzie powinnam ale chciałabym kupić mieszkanie od INTERBUD-Lublin. Warto kupić? Czy strach? CO z tą upadłością?
    Pozdrawiam
  • Re: upadłość Autor: ~Matacz [46.151.190.*]
    Szanse, że wybudują blok nikłe. Nie warto ryzykować- w Lublinie jest sporo innych deweloperów, od których można kupić mieszkanie
  • Re: upadłość Autor: ~kinga [89.77.73.*]
    Widzialam, że praca wrze na budowie. Myślicie, że budowa jednak zastopuje? Nie wybudują tego bloku?
  • Re: upadłość Autor: ~Matacz [89.65.154.*]
    Gdzie tak praca wre? Na Dunikowskiego czy na Felinie?
  • Re: upadłość Autor: ~kinga [89.77.73.*]
    na Dunikowskiego
    Ze względu na brak rachunku powierniczego kupno mieszkania na tym osiedlu wiąże się z dużym ryzykiem utraty pieniędzy.
  • Re: upadłość Autor: ~Hipapo [81.219.194.*]
    Mogą wybudować, ale może te nieruchomości zająć syndyk i tyle z marzenia o własnym M
  • Re: upadłość Autor: ~J-23 [83.24.79.*]
    Nie kupuj możesz utopić ogromną kase firma jest w tragicznej sytuacji. Kase wezmą a aktu notarialnego możesz nie dostać, nie warto oferta w lublinie jest na tyle szeroka że nie warto ryzykować interesów z tą szemraną firmą.
  • Re: upadłość Autor: ~inwestor [178.12.189.*]
    Gown.. prawda jeszcze wam wszystkim szczeka opadnie Interbud nie upadnie mozecie mowic co chcecie, to ze spolka ma chwilowe klopoty finansowe jeszcze nic nie oznacza wiele firm boryka sie z problemami finansowymi np Pbg. Kto utopil tutaj kase pluje na spolke ale interbud nie zgasi swiatla tak szybko zreszta zobaczycie za 2mc.pozdr
    A na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?
    Inwestuje na gieldzie od 20 lat to jest moja praca z tego zyje wiele mnie kosztuje zdobycie informacji na temat spolki ktora obiore ale wszystko sie da zrobic w dzisiejszych czasach
    To jakie masz informacje, które dają ci podstawę twierdzić, że spółka wyjdzie z kłopotów finansowych?
  • Re: upadłość Autor: ~zohan [83.20.142.*]
    a co to cie .....
    Spolka nie wyjdzie odrazu z problemow,ktos kto kupuje mieszkanie na 30lat jest bankrutem tak?? Bo ma zobowiazania finansowe,nie bo je splaca czyli istnieje,reszte odpowiedz sobie sam,ja nie udzielam info na lewo i prawo bo bym nie zarobil na chleb,i nie namawiam na kupno rynek wkrotce sam wyceni spolke.pozdrawiam i zycze sukcesow.
    Idź spać bo do szkoły nie wstaniesz jutro. Pozdro!
    Spodziewalem sie glupiej odpowiedzi to tylko swiadczy o tym z kim mam doczynienia
  • Re: upadłość Autor: ~ja [89.231.73.*]
    ile zlecen kupna zostalo ciemnosc widze moze i odbije ale mi juz nie.
  • Re: upadłość Autor: ~Matacz [46.151.190.*]
    Prosta matematyka "inwestorze" : Interbud sprzedaje mieszkania na Brzozy - ma 64 mieszkania (średnio 60m) daje nam około 3840 metrów przy cenie 4300 zł /m wychodzi 16.5 mln zł przychodu - sprzedali dopiero 11 mieszkań !!!. Zakładając marżę nawet 10% zostaje im z budowy 1,6 mln zł. Przepływowo odzyskują kasę za działkę - niech będzie nawet w sumie 3 mln zł. Spółka ma kwartalnie 600.000 zł kosztów finansowych i 1 mln zł kosztów zarządu. W 2016 r. wyjdzie 6,5 mln kosztów tylko na finansowych i zarządu (pomijam fakt, że wypowiedziane są umowy kredytowe więc wszystkie kredyty są do spłaty "na już"). Dodatkowo spółka ponosi koszty związane z budową Felina i nie osiąga z tego tytułu przychodu (nie ma sprzedaży mieszkań). Zakładając, że spółka sprzeda wszystkie mieszkania w 2016 r. (niemożliwe) to zabraknie jej na regulowanie zobowiązań kilku milionów złotych. Jeśli dodamy do spłaty kredyty 32 mln zł i zaległość Moty 6 mln zł. - spółce brakuje ponad 40 milionów złotych!!!! do spłaty zobowiązań.
    Proszę o Twoje argumenty sugerujące że spółka wyjdzie z tych kłopotów. Liczę na merytoryczną dyskusje z Twojej strony.
  • Re: upadłość Autor: ~J-23 [83.24.171.*]
    wiadome że spółka nie ma najmniejszych szans na przetrwanie, to jest jej koniec i nie warto mieć z nią nic wspólnego. Do tego ludzi w jej władzach są mocno szemrani...
  • Re: upadłość Autor: ~zohan [83.8.63.*]
    jest zawsze odwrotnie niz pisze j-23 , czemu zainteresował sie takim śmieciem ?
  • Re: upadłość Autor: ~Bolek [84.62.97.*]
    A ja wam cos powiem matacz i J 23 siedza tu od miesiaca i wypisuja jaki to smiec itd, ja osobiscie jak nie mam akcji spolki to nie wchodze na jej forum i nie przejmuje sie kogos forsa,nie wiem jaki cel maja oni, bo co z tego ma wchodzac tu co dzien i dopisujac jaki to bankrut bedzie ok tak mysle
  • Re: upadłość Autor: ~zohan [83.8.63.*]
    mam 40 koła i nie mam parcia na sprzedaz
    Jestem z Lublina i dobrze znam spółkę. Nie interesuje mnie czy ktoś ma akcje czy nie. Moje posty mają na celu przedstawić sytuację Pani Kindze, która zastanawia się nad kupnem mieszkania w Interbudzie. Kupno mieszkania na Osiedlu Brzozy wiąże się z ryzykiem utraty oszczędności życia - mam nadzieje, że swoimi opiniami pomogłem Pani Kindze.
  • Re: upadłość Autor: ~Bolek [84.62.97.*]
    Moze i masz racje ale ja nie kupuje mieszkania tylko mam akcje i licze na spekulacyjne wybicie pod jakies tam info bo spolka da zarobic a czy upadnie czy nie to zobaczymy
[x]
INTERBUD 8,65% 2,26 2025-10-10 14:54:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.