Panowie po takim raporcie nerwy puszczają, szczególnie jak w ostatnim roku papier opadał pod własnym ciężarem i nadzieja, że zmiany w RN w osobie Branda odbiją się pozytywnie w raporcie za 1Q spełzły na niczym. Niestety cały czas podliczam "minus" ale to jest giełda, NC czyli zimowa jazda po pijaku zepsutym motorem bez kasku. Albo się uda dojechać albo mogiła. Zostaliśmy "inwestorami długoterminowymi" "longtermami" jak zwykło się elegancko określać ubranych w padlinę. Teraz albo główny udziałowiec zrobi porządek i powoła kogoś w PL aby dopilnował biznesu albo w listopadzie-grudniu można robić stratę podatkową. Na pewno nic się nie okaże w 2 i 3Q zatem pół roku mamy z głowy. Jeśli zostanie zachowana taka "dynamika" rozwoju spółki to po wakacjach trzeba podliczać ile sprzedawać aby nie płacić belkowszczyzny.
PANIKI raczej nie widzę, bo właściwie tylko jeden oddał o godz. 9:26:29 10 tysięcy akcji jednym pociągnięciem. zgadzam się z dado, że powinny nastąpić działania naprawcze. Zobaczymy?
Witajcie, powoli zbieram akcję, cena wydaje się promocyjna ;-) Kiedyś kupowałem to po "kolarzowanie" w okolicach 2 zł... i 2 kółka wykręcilem. Czas "pokolarzować" teraz strata niewielka zysk może być spory. Zbieram między 25-30 groszy zapraszam do sypania ;-)
Obstawiam zjazd do tych poziomów w celu wymiany akcji między akcjonariuszami. Ale to takie moje przypuszczenia... Oczekuję teraz wymiany dużych pakietów akcji. Zobaczymy czy sprawdzą się moje teorie. Jak tak, to później można się spodziewać spektakularnego odbicia ;-) Warto obserwować i żeby było jasne to jest moja subiektywna opinia. ;-)
niestety sytuacja nie prezentuje się najlepiej: brak sensownego zarządza w Polsce, sytuacje konfliktowe w zarządzie (podobno); brak jakiejkolwiek polityki informacyjnej, a przede wszystkim złe wyniki finansowe - i mamy już 30 gr. Dzisiaj widać komuś puściły nerwy, postanowił zrealizować stratę podatkową. Mam obawę że 30 gr to poziomy na dłużej...
"Fundamentalnie" zapewne masz rację, ja widzę tu fajny kąsek spekulacyjny na zabawę w kilkanaście procent. Bez urazy, już od jakiegoś czasu na "bananie" gram tylko i wyłącznie tak.
Jeśli nie wiecie dlaczego tak spada to przeczytajcie to: http://www.businesswire.com/news/home/20160526006566/en/BMP-Media-Holdings-Completes-Transaction-Assume-U.S.
Mi na tym poziomie akcji wystarczy. Dzisiejsza wyprzedaż jest jasna i klarowna. A teraz spokojnie poczekam do lipca 2016 wiadomo dlaczego... ;-) Ubrany w zimowe palto - latem dziękuję i pozdrawiam ! ;-) Bez odbioru. ;-)
Niestety panowie sytuacja zaczyna się komplikować... Jeśli Brandt Publications kupił wszystkie aktywa od ArtN, to może oznaczać że spółka to już tylko wydmuszka bez żadnego majątku. Pytanie teraz to czy zostanie ogłoszona upadłość czy kurs spadnie do 1 gr i będzie stała na tym poziomie aż skorupa nie zostanie kupiona przez jakąś inną firmę za np. 250 tys i nastąpi przebranżowienie. Wtedy kurs może skoczyć np. do 2-3-4 a nawet i 5 gr.
Oj chłopaki "pitolita" jak potłuczeni. Ilu Was tu ma akcje pięciu, dziesięciu ? Po "gwarze"na forum obstawiam opcję pierwszą. Zatem większy problem tak to nazwijmy mają większościowi. Po drugie ile akcji widzicie w arkuszu na S ? Jest ich około 56.000 a ile akcji jest w obrocie ? Ponad 53.000.000. Ja mam kilka akcji kupionych ze średnią około 26 groszy i spokojnie czekam. Zatem wg mojego spiskowgo scenariusza jest to łakomy kąsek spekulacyjny. Jest to moja subiektywna opinia. Miłego dnia ! ;-)
Dnia 2016-06-07 o godz. 12:12 ~dado napisał(a): > Niestety panowie sytuacja zaczyna się komplikować... Jeśli Brandt Publications kupił wszystkie aktywa od ArtN, to może oznaczać że spółka to już tylko wydmuszka bez żadnego majątku. Pytanie teraz to czy zostanie ogłoszona upadłość czy kurs spadnie do 1 gr i będzie stała na tym poziomie aż skorupa nie zostanie kupiona przez jakąś inną firmę za np. 250 tys i nastąpi przebranżowienie. Wtedy kurs może skoczyć np. do 2-3-4 a nawet i 5 gr. >
Panie dado - nie znam, ale na podstawie tej prognozy twierdzę, że chyba trochę Pan przesadził.
czyli trup wypadł z szafy, ile jeszcze takich niespodzianek nas czeka ? Tak jak mówiłem - złodzieje w białych kołnierzykach. Nic dobrego z tego nie będzie. Całą te restrukturyzację jak i te bzdury w raportach można o kant tyłka rozbic. Dymanie naiwniaków z kasy to jest cel tej pseudofirmy .
"jekyllku" czy mocno tu wtopiłeś czy charytatywnie ostrzegasz ? ;-)) A tak ku pokrzepieniu serc odszukaj sobie w necie film pt. "Miś" albo choć fragment zaczynający się słowami " Po co jest ten miś ? ..." To jest kwintesencja naszej bananowej giełdy ;-)
p.s.
Kupiłem sporo akcji pod "spekulacyjny wystrzał". A jak wtopie to trudno. Mogę sobie na to pozwolić. Zatem życzę miłego dnia ! :-)
eee tam - zaraz "ostrzegasz" nic z tych rzeczy. Ja nie z tych. kazdy robi co chce ze swoją kasą oczywiscie. Wg mnie zeby spekulacyjnie działac musi byc płynność a tu jak na lekarstwo. Kilka dni wywalanka i zaraz obroty zamrą pewnie. Jak dla mnie to mam b. duzą stratę. wierzyłem w spółkę i zainwestowałem a tu sie okazuje ze to zwykli złodzieje jakich pełno na NC. No ale życze powodzenia w spekulowaniu papierkiem.
Mam obawę że tu będzie teraz wyłącznie ruch jednostronny - na południe oczywiście i częściej wodospad niż lekka obsuwa. NIestety spólka zaczyna wyglądac bardzo źle i zaklianie rzeczywistości nie pomoże.