• WZA i dywidenda Autor: ~tatko [94.254.161.*]
    Kontaktowałem się z spółka i WZA planują na koniec czerwca, natomiast co do dywidendy to decyzja na walnym, ale osobiście nie spodziewałbym się wypłaty, wszystko pójdzie na kapitał zapasowy. Wnioskuje to z tego, że Ywl ma jeszcze 3 lata na skup akcji po 4 pln/szt, zatem po co mają płacić dywidendę - wezmą akcjonariuszy na przetrzymanie i 30-40% z nich będzie chciało odzyskać część kapitału + zrobić np. stratę podatkową i odda po 4 pln. Wtedy około 2019r. MZ mogą chcieć wypłacić sobie dywidendę.
    Zaznaczam to moja prywatna teoria - mogę się mylić, ale po dotychczasowych poczynaniach zarządu taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~nemo [37.47.81.*]
    Mzyki mają z pewnością lepszy plan na wyd...manie drobnych. Stary niby się wycofał z Paged i młody z Zarządu do Rady Nadzorczej, czyli używają rączki bo coś szykują.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~nikt [89.229.213.*]
    też tak myśle że o dywidendzie w ogóle nie ma co marzyć ani teraz ani później a co do wykupu akcji przez spółkę to ma być w ciągu 3 lat do 4 zł w miarę posiadanych przez nią środków na ten cel, ale zaznaczam tu że na pewno teraz 4 zł za akcje nie dadzą ale znacznie mniej, no gdyby za rok dwa koniunktura na rynkach się poprawiła może komuś te 4 zł dadzą - teraz zupełnie tym nie są zainteresowani.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~re [89.229.213.*]
    re
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~Qwerty [37.47.145.*]
    Pytanie czy jest zysk.
    A potem czy dywidenda.
    Na wza zobaczymy.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~doAutor [89.229.213.*]
    czy ktoś z państwa wybiera się na WZA, gdzie takie ogłoszenie o walnym można przeczytać i czy jest jeszcze jakaś grupa akcjonariuszy która posiada te akcje, bo zarzad prawdopodobnie skupuje te akcje i na pewno nigdy już nie zapłaci godziwszej ceny za te akcje.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~typ [89.71.120.*]
    Chlopie o nr ip 89.229.... Daj sobie na luz z tym bezczelnym nagabywaniem na sprzedaż akcji za żałosne grosze. Na kilometr śmierdzisz powiązaniem z mzykosltwem.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~DOtyp [89.229.213.*]
    człowieku piszesz bzdury, nie wiesz nawet jak bardzo się mylisz
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~Qwerty [89.229.69.*]
    Panowie po co się kłócić.
    Chyba wszyscy jesteśmy zgodni że cena jest za niska ale do czasu kiedy mamy akcje Yawalu to nasza firma zarabia na tym skupie.
    Za 4 zł skupuje majątek warty ponad 30.
    Relacje inwestorskie są ok, Pani oddelegowana udziela wszelkich informacji.
    No i chyba w firmie jest coraz lepiej bo na stronie internetowej informują o wyjazdach integracyjnych dla kontrahentów.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~tatko [31.11.212.*]
    Panowie (i Panie oczywiście jeśli takie są wśród nas) - ogłoszenie o Walnym będzie podane w MSiG. Trzeba po prostu śledzić. Jeśli ktoś sie wybiera piszcie - zawsze warto będzie wiedziec co sie było z 1szej reki. Ja na bieżąco sprawdzam Monitor, więc jeśli będe znał datę napisze.
    A co do dywagacji o dywidendzie: musimy sobie jasno powiedzieć że jest to inwestycja z gatunku long term (nawet long long), w ciągu najbliższych 3 lat zapomniałbym o dzieleniu zysków, rodzina MZ ma na bieżące (i raczej dostanie) życie więc nie musi się dzielić zyskiem z innymi, czego senior MZ wręcz chorobliwie nienawidzi. A jak wiemy doskonale z psychologii rynków kapitałowych - część z inwestorów, najpierw walczy i nie godzi się z zaistniała sytuacją (czyt:stratą), potem przechodzi w fazę akceptacji i apatii, a jako ostatni ruch to pogodzenie się ze stratami, sprzedaż akcji i poszukiwanie pozytywów zaistniałej sytuacji np. ok straciłem ale zrobiłem stratę podatkową, odmroziłem część kapitału, który zainwestuję w inny walor i odrobię stratę, kupie meble do pokoju a żonie pierścionek etc etc. I na to liczy rodzina MZ: stawiam dolary przeciw orzechom, że w ciągu 3 lat od 30 do 40% obecnych posiadaczy akcji odda je po 4 pln/szt i wtedy w zależności od ilości skupionego papieru nastąpi wypłata dywidendy lub np. będzie ogłoszenie że w skup sie przedłuża ale już po 3 pln/szt:) Pamiętajmy że MZ to wytrawni gracze i sa w stanie wziąć nas na bardzo długie przetrzymanie.
  • Re: WZA i dywidenda Autor: ~gepard [89.229.213.*]
    100% racji, też nie wierze że MZ kiedyś zgodzą się na dywidendę dla drobnych akcjonariuszy i na pewno nikt starszy taki jak ja tej dywidendy nie zobaczy. Śmiem również twierdzić że raczej nikomu za te akcje obecnie nie zapłacą 4 zł lecz znacznie mniej,,,bo 4 zł to jest gorna granica... a skupią znacznie taniej.
[x]
YAWAL -0,71% 3,46 2015-10-26 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.