Co tu tak cicho na tym forum? Moim zdaniem są szanse na odwieszenie a Spółka nie jest jeszcze trupem. Skoro Cagara i chyba TADZIK przywrócili F8 do notowań, to obecnie jest mniejsza przeszkoda do pokonania. Być może trwa jakaś walka pomiędzy Wiśniewską a resztą i to blokuje całą sprawę. Przecież w Spółkę główni gracze wsadzili sporo kasy (wszystko przecież kosztuje, w tym notariusze, audytorzy) i chyba nie odpuszczą. Przecież wystarczy spełnić warunki formalne i wydać ze 2-3 komunikaty. Tylko po to, aby wykreować jakiś spekulacyjny wzrost. Nawet jednorazowy do 5-10 PLN. Ludziska się podłączą, gdyż to mała Spółka i każdy będzie kalkulował, że jak wskoczy, to zdąży wyskoczyć. I to z zyskiem.
To jeszcze raz ja. Nie chce mi się wierzyć, że znany nam kieszonkowy spekulant utracił wiarę w samego siebie. To byłoby straszne. I nie jest w stanie wykreować chociażby jednego spekulacyjnego (a może nawet fundamentalnego) wzrostu na naszej PERLE. Tak, abyśmy mogli wyskoczyć z naszej PERŁY chociażby po 5 PLN. A może i więcej. Przecież pomysłów chyba mu nie brakuje. Może – na przykład – zaskoczyć rynek njusem, że w F8 wchodzi chiński inwestor (taki cierpiący na chroniczny nadmiar gotówki). I z podpisanego listu intencyjnego wynikałoby, że ten chinior – na wstępie – jest gotowy zainwestować 1 miliard dolarów. A wkrótce może i więcej. Wydaje mi się, że rynek powinien bardzo pozytywnie zareagować na takiego njusa, co przełożyłoby na dynamiczny wzrost kursu naszej Perły.