Nie trudno w dużej firmie dewelopersko-budowlanej zrobić stratę za 1Q ( przychodów jeszcze nie ma, a ponosi się nieproporcjonalnie dużą część kosztów za dany).Dla mnie najbardziej istotne jest ,iż Spółka generuje dodatnie przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej, które za 1Q 2016 wynoszą 35 309 642,53 PLN
A Ty, jakim jesteś? Pamiętam, jak doradzałeś pozbywać się tych akcji pkc, jak chodziły po 2,xx na przełomie 2014/2015. Pewnie ci, co tak zrobili, dziękują Ci za uratowany kapitał ;-)
Można patrzeć na ruch ceny w kategorii groszowej i przez cale zycie na polować na zlotowki.Można tez spojrzeć na ruch ceny z innej perspektywy.Bylem tu gdy te akcje kosztowaly 80 zl jestem gdy kosztują 3 zl patrze na pewne kwestie z pespspektywy której prawdopodobnie jako poczatkujacy spekulant nie zrozumiesz.generalna zasada wypracowana przez te lata brzmi tak jak zacytowałem ja powyżej.
Ps pisze na tym forum dobre 10 lat nie przypominam sobie ani 1 watku w którym uzylbym sformułowania sprzedaj, kup.
Dlatego jako początkujący spekulant cieszę się, że mogę czytać rady takich inwestorów jak Ty z wieloletnim doświadczeniem w przyglądaniu się kursowi JWC. Jak tacy jak Ty altruistycznie dzielą się z innymi swoją wieloletnią wiedzą, to od razu wiem, jak mam postępować ;-)
A co do józeczka, to nie bardzo wiem, dlaczego go tak nie lubisz. Chłopak jest zaradny, wie jak zarabiać, a i panie z RN stratne na biznesie nie są. Inwestorzy też mogli tu ładnie zarobić w swoim czasie, o ile tylko się biernie nie przyglądali kursowi.
widze ze bardzo uważnie czytasz moje posty interpretujac je wg uznania.Wisi mi ten pan te akcje i caly ten przekręt zwany Jwc mowiac krotko a to ze czasem cos napisze, drazni mnie glupota ludzka i naiwność thats all.
JWC jest bankrutem,jest to dla mnie oczywiste, spólka nie wyjdzie z tego zadluzenia i Wojciechowski po raz ktorys zlozy wniosek o upadlosc.Jezeli ktos sadzi ze kupowanie spolki wtych obszarach cenowych jest bezpeiczniejsze od 80 zl to sie myli,za chwile mimo hossy kurs moze liznac zlotowke. Wszystkie te proby emisji z pp obligacje , to wierzganie nogami łabędzi spiew próba ogrania naiwnych z resztek kasy jak widac bardzo udana.Chcicwych na zysk naiwniakow niestety w tej grze nie brakuje.Uwazajcie co robicie ze swoimi pieniedzmi,bo nawet inteligentna spekulacja na tej spolce moze sie skonczyc zle. Za kilka lat ukarze sie na rynku ksiazka pt{{ Grasz w pieniadze czy w akcje??}} prawdopodnie znajdzie sie tam watek Jwc,mysle ze wtedy tej spolki juz na gieldzie nie bedzie.Czas pokaże. St
Ukarze się... ukarze się... Ja myślę, że Ciebie ta spółka już raz porządnie ukarała. Gdzie byłeś, gdy w IV kwartale kurs przebijał 5 PLN? No niby się jooskiem nie interesujesz, ale skwapliwie rychły upadek wieszczysz. Doświadczenie, którym tak się chwalisz, powinno człowieka czegoś uczyć, inaczej jest nic nie warte. Czego nauczyło Ciebie?