Panowie, rozmawiawiałem z Panem Piotrem z SII i tak.....Teraz na walnym chcą zacząć wprowadzać ustawe o tym wykupie za 2,07 Na razie mamy czas, by dalej sie zgłaszac by uzbierac te 10 % akcji....Samo już zawiązanie porozumienia jest trochce skomplikowane by , nie posądzano nas o zmowe....Stowarzyszenie Inwestorów Inwidualnych...Jeżeli będziemy chcieli >>Moze nas reprezentować, na walnym zgromadzeniu....Teraz najważniejszy cel . zebrac te 10%...Czekam na maila , KTÓRY OPUBLIKUE.i MAM NUMER TEL TYLKO NA TEMATY...CHCECIE DZWONCIE....Razem pojawia sie nasza siła tel 577 794 619 Tylko koledzy beż wygłupów :-) I dalej prosze tych co sie jeszcze nie wpisali By teraz już na ten wątek podawali ilość swych akcji...Tylko prosze nie podawać drugi raz..Pozdrawiam.Jacek
Witam serdecznie,jako jeden z dwóch organizatorów Porozumienia Akcjonariuszy Polcolorit u nas Pani Barbara sprzedała Nam akcje w IPO po 43 zł kasę do prywatnej kieszeni wzięła około 100 mil dodatkowo spółka dostała z emisji 50 mil /oczywiście nie wszyscy je mają do dziś te akcje ale pozostali są spadkobiercami tych co kupili po 43 zł/ kurs został sprowadzony do poziomu 75 groszy gdzie ogłosiła wezwanie aby wyrzucić nas z GPW ,a jak by przekroczyła 90 % to mogłaby zrobić przymusowy wykup, zjednoczyliśmy 14 procent akcji 60 % free float mimo tego nam nie udało się zablokować tego na walnym gdyż przepis mówi iż wystarczy 80 % za a Pani Marconi miała 79 % aby to przegłosować na walnym musielibyśmy zjednoczyć cały free float, co nie udało nam się na walnym zablokowaliśmy w sądzie mamy dwa postanowienia sądu okręgowego i sądu apelacyjnego /który odrzucił zażalenie przeciwnika przyznając nam racje/ teraz jeśli Pani Barbara będzie chciała kupić nasze akcje musi dać min 5 zł,45 /wartość księgowa/ kurs giełdowy 1,50 ,oczywiście może nam tego nie dać ale nas nie może wyrzucić z GPW.
Widząc krzywdę wielu z nas postanowiłem zwrócić uwagę na krzywdzące przepisy Posłom ,dostrzegli ten problem ,chciałem zmienić więcej /zrobię to w przyszłości /ale na szybko udało się tylko to właśnie w Sejmie w imieniu naszym i wszystkich inwestorów był i tłumaczył to Pan Piotr Cieślak z SII z którym korespondowaliście teraz aby wyrzucić z gpw wystarczy nawet niecałe 10 % na przykładzie jeśli druga strona ma 80 % akcji to wystarczy na walnym aby 8 % powiedziało nie i wyrzucenia niema
TERAZ BARDZO WAŻNE WASZ PRZECIWNIK NIE CHCE WAS WYRZUCIĆ Z GPW BO TO MOŻNA ŁATWO ZABLOKOWAĆ W SĄDZIE ,TYLKO CHCE WAM ZROBIĆ PRZYMUSOWY WYKUP tak jak jest teraz na Midasie tam akcjonariusze też idą do sądu ,Przymusowy wykup jest po cenie z wezwania i pewnego dnia budzicie się i z rachunku bez waszej zgody zabierają wam akcje i dopiero potem można iść do sądu po odszkodowanie ale akcji nie oddadzą
Dlaczego tak mówię bo wynika to wprost z cytaty z wezwania /podaję za gazetą parkiet/ jeśli niema takiego warunku to sytuacja wygląda inaczej jeśli jest to zagraża wam przymusowy wykup odebranie akcji bez waszej zgody wasze wezwanie Jest jednak warunek. Wzywający zamierza kupić akcje tylko wtedy, jeżeli na koniec okresu przyjmowania zapisów złożone zapisy obejmować będą co najmniej 10,5 mln akcji, stanowiących 25,8 proc. ogólnej liczby głosów. Łącznie z posiadanymi akcjami Wiśniewski miałby wtedy 90 proc. ogólnej liczby głosów, co pozwoliłoby mu na przeprowadzenie wykupu przymusowego.
Wariant wyrzucenia z gpw nie będzie realizowany bo aby go zrobić musi być wezwanie a tu wynika iż tych akcji nie kupi /chodzi o osoby które złożą zapisy/ jednak może w trakcie trwania wezwania zmienić ten warunek wtedy może zdecydować się was wyrzucić i tutaj przychodzą przepisy które zmieniłem teraz matematyka /bierzemy pod uwagę ilość głosów nie akcji choć w większości przypadków 1 akcja to 1 głos inaczej jest jak przeciwnik ma akcje uprzywilejowane jeśli będzie miał 80 procent głosów to aby zablokować wy potrzebujecie 8 % głosów bo jeśli będzie miał 90 % głosów to zrobi wam przymusowy wykup ABY WYGRAĆ JUŻ DZIŚ MUSICIE ZJEDNOCZYĆ 10 % GŁOSÓW BO WTEDY nie może zrobić przymusowego wykupu, jeśli nawet zdecyduje się kupić mniej akcji w wezwaniu to do puki będziecie mieć 10 % głosów to nie przegłosuje tego na walnym, a może nawet nie będzie w ogóle głosowania bo tak jak napisał wezwanie jest z warunkiem dużej frekwencji i nie kupi tych akcji
To walne które jest teraz to jest zwykle walne dopiero na tym drugim NWZA którego terminu jeszcze nie dali będą mogli głosować za wyrzuceniem z gpw i to tylko wtedy jeśli zdecyduje się kupić mniej akcji bo może zmienić zdanie i kupić mniej mimo warunku iż nie kupi jeśli po zakupie nie przekroczy 90 % mógł specjalnie dać taki warunek aby zmobilizować do sprzedaży innych
Reasumując jeśli zjednoczycie 10 % głosów już dziś wygraliście Tylko jest ryzyko iż MOGĄ WYKRĘCIĆ WAS I ZARZUCIĆ DZIAŁANIE W ZMOWIE I NIE POZWOLĄ WAM ZAGŁOSOWAĆ Z WASZYCH GŁOSÓW POWIEDZĄ IŻ NIEWAŻNE
DLATEGO DOGADAJCIE SIĘ Z SII ONI ZORGANIZUJĄ WAM POROZUMIENIE AKCJONARIUSZY/choć my zrobiliśmy to sami/ Zorganizowanie Porozumienia polega na podpisaniu umowy Porozumienia i odesłanie jej do waszego przedstawiciela SII nie będzie chciało być więc musicie wybrać z pośród siebie jedną osobę i do niej tekst który SII WAM ZROBI lub sami sobie zrobicie wysyłacie listem do wybranego przedstawiciela on kopie wam odsyła , później jak przedstawiciel podpisze tyle umów iż przekroczyliście 5 % głosów należy dać komunikat o tym do knf i do spółki która w espi daje to tak jak raport daje, następne umowy podpisujecie i nikogo nie zawiadamiacie aż do momentu aż przekroczycie 10 % wtedy znowu obowiązkowe komunikaty bo za to są kary następny komunikat leci jeśli zwiększycie ilość głosów o 2 % od ostatniego komunikatu czyli jeśli ostatni był na 10,21 to następny po przekroczeniu 12,21 prześledźcie wątki Polcolorit na bankier lub komunikaty ze Spółki Polcolorit dużo się nauczycie
Jeśli chcecie aby SII wam to pomogło zrobić to będą chcieli abyście członkostwa po 199 kupili oczywiście nie wszyscy tylko określona ilość osób np 15 /zależy jak z nimi uzgodnicie/ dodatkowo jeśli ktoś z was jest już członkiem sii to jego zaliczą do tej grupy, dodatkowy zysk z członkostwa to nie płacicie opłaty w swoim biurze rocznej za obsługę rachunku wykaz biur jest na ich stronie /bo nie wszystkie dają zwolnienie z opłaty dla członków oczywiście będzie to zwolnienie z oplaty za 2017 ,dodatkowo w tych biurach co są wymienione po podaniu numeru członkowskiego sii macie specjalne niby niższe prowizje, dodatkowo zgłoszenia na walne jest za darmo w niektórych biurach maklerskich z którymi współpracują Dlatego zapoznajcie się z tymi zniżkami i niech członkostwa otwierają osoby które mają rachunki w tych biurach tak aby ta kwota choć częściowa się im zwróciła ,możecie składać się na jedną opłatę w kilka osób U nas mieliśmy składkę członkowską z której to regulowaliśmy ale było to związane z tym iż my nie mieliśmy wyjścia musieliśmy iść do sądu pomimo 14 % akcji, wy nie musicie tylko musicie się zjednoczyć aby mieć 10 % I ZROBIĆ POROZUMIENIE Z KOMUNIKATAMI ABY WAM NIE ZARZUCILI DZIAŁANIA W POROZUMIENIU BEZ TAKLIEGO POROZUMIENIA I NIEZGŁOSZENIA TEGO DO KNF I SPÓŁKI
zrobić dodatkowo dział marketingu pisać na różnych forach aby pozyskiwać akcjonariuszy choć i tak dobrze wam idzie ,ale dodatkowa reklama wszelkie możliwe pomysły i działania nawet niestandardowe mile widziane,znacie maklerów w swoick POKach ,mogą wam wyłowić akcjonariuszy wam telefonu do nich nie dadzą ale sami mogą ich poinformować a niekiedy namówić dla ich dobra aby przystąpili do grupy podając telefon do tej osoby ktora go podała ona może zostać waszym przedstawicielem
Jak będziecie mieć pytania telefony do mnie są na wątku Polcolorit .pozdrawiam Andrzejewski /choć wy skorzystacie na zmianie przepisów
Wprost przeciwnie idzie wam bardzo dobrze ,u nas mieliśmy taki efekt znacznie później, należy popracować nad reklamą tej inicjatywy ,sam wszystkiego nie zrobisz poproś innych o pomoc , i pamiętajcie musicie zrobić Porozumienie aby was prawa głosu nie pozbawili i przeczytajcie bardzo dokładnie ten mój przydługi poprzedni wpis ,gdyż on chce wam zrobić przymusowy wykup ??? dodatkowo może mieć na słupy akcje zaparkowane, należy na różnych forach pozyskiwać akcjonariuszy oraz inne niekonwencjonalne metody dodatkowo chyba mają akcje uprzywilejowane jak spojrzałem bo 5% głosów: to 1 985 810 a wy potrzebujecie 10 % ale jeszcze raz powtarzam idzie wam bardzo dobrze podawaj ten telefon na wszelkich możliwych forach ,aby wysyłali smsy z ilością akcji oraz z podaniem województwa gdzie mieszkają na wszelki wypadek gdybyście chcieli regionalne spotkania zrobić Pozdrawiam powodzenia dacie radę w grupie siła
też kontaktowałem się z Panem Piotrem. Odnośnie możliwości podjęcia uchwały na najbliższym WZA napisał mi, że żądanie zwołania WZA w przedmiocie zniesienia dematerializacji nie może skutkować dodaniem takiego punktu do porządku obrad najbliższego WZA zwołanego na 1 czerwca.
To samo mi powiedział Wiec na razie mobilizujmy sie i wpisujmy akcje,,,By potem przeciwstwić sie....Z pomocą STOWARZYSZENIA SII JAKO NASZEGO REPREZENTANTA.nASZE UMYSŁY TEGO NIE OGARNĄ...Ale w sumie spokojniej sie robi , jak sie że ktoś nas wesprze...
można ,,pospamować" też inne fora - np. na stockwatchu, parkiecie itp. itd. Z zaznaczeniem, żeby ludzie się nie powtarzali na różnych forach z deklaracjami posiadanej liczby akcji...
Razem z bratem mamy ponad 40000. Nie chce mi się liczyć dokładnie. Po raz piąty usunęli mój wpis. Ostatnim razem wyciąłem wszystko to co mogłoby podpaść jako niecenzuralne. A i tak usunęli. To dowodzi tego, że mam rację co do knowań wiadomej osoby. Ale też tego że bankier jest w zmowie z Wiśniewskim. Ty jaco wiesz o czym piszę, bo czytałeś mój wpis. I wcale się nie ździwię jeżeli ten wpis też usuną.
Jest już ok. 1,4 miliona akcji. I to tylko z tego forum. A może być nas więcej, bo być może są jeszcze osoby, które wysłały smsa ale nie wpisały się na forum.
Idzie nam świetnie !!! Przyspieszamy tempo panie i panowie !!!