nie chce mi się czytac tych 'mądrych rzeczy' , .... ale przeciez ja o tym tj o scaleniach na N C piszę od lat , że to jest żelazny punkt w "rozwoju" spółek śmieciowych z N C a po scaleniu będziecie oczywiście 'bogatsi' o minus 40 - 50% na dzień dobry
Jeżeli wiesz wszystko o NC jak kombinują i kręcą, nie jest to rynek akcji dla Ciebie i nie posiadasz akcji spółki ECR, to po jakiego grzyba piszesz tutaj te swoje " mądrości "?! Nie obchodzi mnie jak jest na NC bo o tym dobrze wiem, kupując akcje tez wiem jakie ryzyko ponosiłem. Zastanawiam się tylko nad tym czy Scalenie na IndygoTech Minerals będzie miało jakieś przełożenie na ECR. Tyle. Nie wypisuj już swoich stałych komentarzy na zasadzie kopiuj -wklej w każdym wątku. Wszyscy wiemy w jaki sposób funkcjonuje rynek akcji NC i jakie ryzyko kupując akcje ponieślimy. Interesuje nas co dalej, ale Ty na to pytanie nie potrafisz odpowiedzieć. Odpowiedź przyniesie tylko przyszłość.
Najważniejsze, czy do końca maja będzie faktyczne uruchomienie fabryki, a nie kolejny komunikat o przesunięciu. Potem, czy produkcja będzie miała odbiorców. Jeżeli tak, oznacza, że zarząd odzyskał wiarygodność i kupno po 1 gr to okazja, zważywszy, że same oszczędności, jakie mają być w wyniku zakupu głównego surowca od Baltic a nie od Niemców, to oszczędność 3 mln zł - czyli co najmniej 2 mln na zysku netto - a samo to powinno dać wzrost wyceny o 20 mln zł, czyli dzisiejszą kapitalizację. Na razie rynek, jak widać, nie wierzy w ten scenariusz, czemu trudno się dziwić, patrząc na LZMO.
Dnia 2016-05-11 o godz. 14:58 ~lekka_szydera napisał(a): > Aaaaaa, no to jak w raporcie potwierdzają to sorry. > > na pewno mają rację. :D
No przecież , że tak maja racje i nigdy się nie mylą !!! , jak napisali tak .... będzie tak jak np. w ostatnim raporcie gdzie im się waluta (chyba) pomyliła
Dnia 2016-05-11 o godz. 12:31 ~lekka_szydera napisał(a): > Jakie otwarcie w maju? > > Przecież wiadomo, że są w lesie i nie wiadomo czy w ogóle cokolwiek z tego będzie w tym roku... > > czy to możliwe żeby ludzie byli aż tak niedoinformowani?
Szydera nie błaźnij się już, na 100% będzie otwarcie w do końca maja. W zasadzie to już trwa rozruch.
...i takie podejście mi się podoba. Rynek NC jest jaki jest i my wszyscy go tworzymy. Nie stawiam w tej chwili na żadne scalanie. Wszyscy powinni przeczytać sobie życiorys zawodowy prezesa, to daje do myślenia. Inwestycja jest bliska uruchomienia i po co w tym momencie narażać ją na spekułę. Ma swoją określoną wartość a scalanie obniży ją, szybciej spodziewam się wzrostu ceny. W przypadku dużego sukcesu, skup akcji, dematerializacja i na rynek główny lub wyjście z giełdy.