Sytuacja spółki nie jest zła, kiedy w ubiegłym roku dali na dywidendę ponad 8 mln zł. a w tym ponad 1 mln zł. Więc ta strata 1,6 mln zł w I kwartale to żadna wielka tragedia tym bardziej że spółka przeprowadziła restrukturyzacji i dokonał szeregu przejęć co powinno dać efekty w niedalekiej przyszłości.
Opierając się na oficjalnych komunikatach, masz rację. Szczegół, że firma straciła kluczowych ludzi, którzy mieli pojęcie o biznesach, w obszarze których poruszają się poszczególne zakłady. Ci co tym rządzą, nie czują specyfiki i uważają, że najlepszą metodą jest postawienie poganiacza z batem. Normalni ludzie są usuwani albo sami odchodzą. Jeżeli nie zmienią filozofii, to niestety nie wróżę im nic dobrego.
Po tej cenie co jest obecnie nikt mądry im nie sprzeda ja czekam na co najmniej na 10 zł . Mogę czekać nawet kilka lat bo nawet ta dywidenda 4 gr to wyższy zarobek niż lokata w banku.
Liczy się czy spółka ma przed sobą perspektywy rozwoju a nie to czy pokaże stratę. Branża w której funkcjonuje spółka jest perspektywiczna i jak do tej pory dobrze sobie radziła na rynku to trudno zakładać że po modernizacji zakładu i przyjęciu innych spółek bedzie gorzej niż było.
Twoje wytłumaczenie jest logiczne.ale....czas pokaże czy to się przełoży na wzrost zysku .Jak powszechnie wiadomo różnie to bywa. Plan nieraz potrafi spalić na panewce
W IZOSTALU czy w RAWLPLUG też były spadki jak się okazały słabe wyniki, a teraz się poprawia. Pytanie jak długo będzie to trwało i czy będą jeszcze spadki?
No ale RAWLPLUG albo takie MFO to wyższa półka, koelner szanuje akcjonariusza i nie ściemnia jak to mam miejsce na radku. Do tago dobre perspektywy i dywidenda a tu? Jest tanio, to jedyny plus tej spółki jak na razie.
Po co wypisujesz takie brednie? czy ci za to płacą czy już tak masz, że mówisz i piszesz co ci ślina na język przyniesie, Jak nie masz nic merytorycznego do napisania to lepiej się nie wysilaj..