najlepiej jak mogli wybrać ..................Indata idzie na 1,5 zeta a może dalej a tutaj mogliby trochę poczekać ..............mnie cały czas interesuję tu jedno .......KIEDY NA GŁÓWNY ........
Na giełdzie wszystko jest możliwe, jeżeli tego nie wiesz to marny z Ciebie inwestor. Może być i grosz jak i kilka złotych, wszystko to kwestia umowna ludzi z kasą. Potem już sami ludzie się stratują w pędzie kupując/sprzedając nie patrząc na nic, bo tak działa tutaj psychologia. Natomiast widzę, że mam do czynienia nie dość że z wytrawnym inwestorem to na dodatek jasnowidzem, który zna przyszły kurs akcji. Jak to dobrze, że tutaj jesteś i dzielisz się z nami tą jakże fachową wiedzą, dzięki temu może uratujemy swoją kasę :)
I po co ten sarkazm. Sam piszesz że może być grosz jak i kilka złotych. 6 złotych jest tak realne jak to że dzisiaj trafię 6 tke w totka. Dalej nie wiemy co stało się z akcjami wisent investimet, poza tym że nie trafiły do jednego inwestora. Czy to dobrze?, nie wiem. Ponad milion akcji jest gdzieś i nie wiemy gdzie. Logiczne jest ze mogą podciągnąć i potem sypać. Jak na razie zero informacji o jakiś dotacjach a tort był duży. Pomijam zaginiony samolot i kilka spółek które są już w piachu. No ale 6 złotych będzie w tym roku
Dnia 2016-05-07 o godz. 20:35 ~Jzg napisał(a): > I po co ten sarkazm. Sam piszesz że może być grosz jak i kilka złotych. 6 złotych jest tak realne jak to że dzisiaj trafię 6 tke w totka. Dalej nie wiemy co stało się z akcjami wisent investimet, poza tym że nie trafiły do jednego inwestora. Czy to dobrze?, nie wiem. Ponad milion akcji jest gdzieś i nie wiemy gdzie. Logiczne jest ze mogą podciągnąć i potem sypać. Jak na razie zero informacji o jakiś dotacjach a tort był duży. Pomijam zaginiony samolot i kilka spółek które są już w piachu. No ale 6 złotych będzie w tym roku
Moim zdaniem to DUŻO bardziej prawdopodobne jest tutaj 6zł niż że trafisz 6 w lotto. Akcje Wisent Investment może poszły w FF w jakimś celu ( są pewne wymogi FF i kapitalizacji ) Piszesz o spółkach które poszły do piachu, a inne spółki które się rozwijają ?
Herodecki z Ilskim muszą wejść na główny, żeby upłynnić udziały. W ten czy inny sposób. Na NC nigdy nie upłynnią milionów akcji, które pod róznymi podmiotami posiadają (a mają ich sporo). To jest tylko kwestia czasu, a ostanie informacje tylko taki proces potwierdzają.
Nie patrz na cenę akcji ale na wyceny księgowe poszczególnych aktywów, bo po tych wycenach dojdzie (jeśli mam rację) do polączeń. Może być podobnie jak z Indatą, debiut po sumie wycen aktywów, załóżmy 2zł, objęcia akcji przez jakieś myki, wejscia w postaci innych spółek itp, później rozbicie troszkę nadmuchanej bańki i powolny zjazd do złotówki. Tak czy inaczej w podobnym scenariuszu drobni będą mogli zwielokrotnić zainwestowane środki, może i o kilkaset procent.
Sama wycena księgowa Avio21 to dziś 21 milionów złotych, samo to daje już 2,3 zł na akcje w przypadku wycen w celu polączeń podmiotów. 2-3 fuzje i mogą debiutować na GPW za min 2 zł na każdą obecną akcje AER.
a reszta?
AerFinance Ventures Sp. z o.o. 50 000 PLN 67% - AerFinance SE 33% - Osoba prywatna 2 AVIO 21 Sp. z o.o. 250 000 PLN 49% - AerFinance VC 46% - AerFinance SE 5% - Osoba prywatna 3 SmartWash Sp. z o.o. 250 500 PLN 49,9% - AerFinance VC 0,1% - AerFinance SE 50% - Osoba prywatna 4 TermFloor Sp. z o.o. 255 000 PLN 49% - AerFinance VC 46% - AerFinance SE 5% - Osoba prywatna 5 Akcelerator Biznesu sp. z o.o. 287 000 PLN 48,12% - AerFinance VC 44,41% - AerFinance SE 7,47% - Osoba prywatna 6 MIE Sp. z o.o. 250 050 PLN 49,99% - AerFinance VC 32,07% - AerFinance SE 17,94% - Osoba prywatna 7 Artemis Investments Sp. z o.o. 19 782 250 PLN 0,02% - AerFinance VC 99,98% - Avio 21 sp. z o.o. S.K.A. 8 Avio 21 sp. z o.o. S.K.A. 20 715 000 PLN 100% - AerFinance VC 9 Planthouse Sp. z o.o. 279 695 PLN 100,00% - Akcelerator Biznesu sp. z o.o. 10 Rumianek 24 Sp. z o.o. 264 000 PLN 97,54% - Akcelerator Biznesu 1,89% - Osoba prywatna 0,57% - AerFinance SE
Bo kurs, a rozwój spółki to co innego często, szczególnie wtedy gdy jest mało akcji. A wracając do wcześniejszego, Ty dostrzegasz bardziej te negatywy albo starasz się je stworzyć, mnie bardziej interesują pozytywne aspekty. wiedząc, że zawsze coś może nei wyjść. To jest po prostu ruletka, albo zarobię, albo stracę, nie da się inaczej, kto trafi ten wygra. :)