• co dalej z DUONem? Autor: ~tofikk29 [31.179.65.*]
    Wezwanie już dawno się zakończyło, zebrali ponad 93% akcji i co teraz? ja dalej posiadam akcje i nie wiem co zrobić, sprzedać teraz czy co? ktos jest w podobnej sytuacji?
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~wairus [89.72.36.*]
    Ja jestem. Ale raczej dokupię ponieważ na Rovese sprzedałem i było drugie wezwanie.
    Tylko na Rovese z zyskami było cienko, a na Duonie duży plus.
    Więc jak go będą wyceniać w ewentualnym drugim wezwaniu, to cena będzie wyższa.
    Im póżniej będzie drugie wezwanie tym gorzej dla nich:)
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~tofikk29 [31.179.65.*]
    a może sie okazać że kurs jakos drastycznie spadnie np do 0,50zł?
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~panowak [193.138.208.*]
    O zobacz posłuchali Cię i szybko zrobili drugie wezwanie. I nie przepłacają… darmowy konsulting :-)
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~ciekawy [81.190.102.*]
    w końcu
    ale co muszę zrobić ? 
    czy tylko czekam na piatek i akcje znikają z mojego rachunku a pojawia sie kasa ?
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~alps [77.255.239.*]
    Nic nie musisz robić. Zamiast akcji na rachunku pojawi się kasa i temat zamknięty. Nawet prowizji od tego nie zapłacisz.
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~wiarus [148.81.192.*]
    Zgadza się należało dokonać gwałtu (tak to się podobno nazywa jak jest wbrew mojej woli) jak najszybciej. No cóż. Złupiony zgodnie z prawem (nie powiem jakim) akcjonariusz mniejszościowy
    przez GRUBEGO akcjonariusza mniejszościowego (prawdopodobnie płacącego podatki w raju podatkowym).
    Ale walczyłem do końca. Nic więcej nie mam poza satysfakcją oczywiście na DUON sporo zarobiłem
    (ale mogłem znacznie więcej).
    I na to RZĄD, GPW i KNF kolejna spółka wyhodowana w kraju będzie na nas żerować do końca świata i jeden dzień dłużej.
    Dlaczego nie mogłaby płacić dywidendy ?
    Propozycje dla nowej Pani prezes GPW - zróbcie wyciśnięcie wszystkich akcjonariuszy ze wszystkich spółek
    przymusowe bez żadnych progów niech się grubi właściciele ucieszą.
    A nam przenieście cały syf z rynku NC po wartościach księgowych > 30 abyśmy zainwestowali.
    Dodatkowo tresują nas, że już po pierwszej zapowiedzi na wezwanie mamy oddawać grzecznie bo Pan prosi.
    Co dają średnie z 3 lub sześciu miesięcy może zmieńmy je na 7 lub 10 lat przecież szanujemy inwestorów, a nie spekulantów
    (OFE-rmy podobno mają jeszcze dłuższą perspektywę inwestycyjną).
    Oczywiście bez emocji, bo inaczej wpis by się nie pojawił.
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    takich farmazonów dawno nie czytalem :D :D :D :D koles kupil sobie 0,0x% akcji spolki i chce rzadzic co z nią powonno byc, czy ktos moze czy nie moze ja zdjac z GPW,,, żenada

na Duo BYŁEM od stycznia 2012, od 80gr do 3,83 (bo sprzedalem zaraz po ogloszeniu wezwania), zarobilem krocie i jestem szczesliwy i nic tutaj nie jest dla mnie niezrozumiałem, oszukańcze, nieprzyzwoite. Normalny zdrowy wolny rynek. Ktos zaproponowal kupno akcji po 3,85, przeciez pod pistoletem tutaj nikogo do sprzedazy nie zmuszano!!! Akconariusze oddali 93% akcji, i mali i duzi i głowni i ci mikro,,, Konsorcjum, zaplacilo tym co chcieli sprzedac, ma absolutna wiekszosc i zrobi ze spolka co chce bo,,,, bo moze i moc powinno !

a swoje gorzkie żale i farmazony jak to cie krzywdza,,, boshhhhheeeeeeeee litości,,,,, w sumie nie bede mowil co.

Mieliscie super okazję, duo wystrzeliło w gore do 3,82 3,83 gdy rynek walił na maxa w dół !!!! gdyby nei wezwanie DUO w stycnziu razem z rynkiem by sie zwaloiło, na przynajmniej 2,8
    Ja to uznałem za MEGA okazję! sprzedałem DUO na fajnym UP gdy wszystko sie waliło. Kupiłem kilka psolek w mega przecenie, za te pieniadze,,,, i juz jestem na duzych plusach :D
    kto byl sprytny wiedzial co zrobic, kto nie, i nie oddał, teraz odda ale na rynku juz TAKICH przecen jak w styczniu czy lutym,,,, nie ma ;)
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~alan [195.85.199.*]
    czyli co jest to drugie wezwanie czy nie? mam akcje jeszcze nie wiem co z nimi teraz zrobic
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    jak boga kocha, nie czytacie komunikatow ze spolki ? v? ? ? 
    grasz na DUO, oni pisza co i jak i ty nie wiesz musisz na forum pytac ?

to koniec, wiadomo bylo co bedzie juz w chwili jak FORTUM zebralo 93% akcji, przeciez mowili ze chca 100 i zdjac z gieldy i to robią.
    Mozna bylo liczyc na wyzsze wezwanie niz 3,85 gdyby zebrali ponizej 80% zebrali AZ 93% i co bylo oczywiste jak to ze po nocy jest dzien, zdejmuja po 3,85 z gieldy,
    a co niektorzy sadzili ze to jeszcze urośnie :D a co za idiota by kupił powyzej 3,85 ????? skoro fortum ma 93% i wiadomo bylo ze zrobi przymusowy wykup :P w cenie nie nizszej niz ostatnie wezwanie a napewno nie wyzszej ;)

8 kwietnia dostaniesz kase, 3,85 za akcje, mowimy papa, DUO schodzi z GPW, ciao amore, będę tęsknił!!!! wspaniała spółka, ślicznie na niej zarobiłem :D oby udało mi sięjeszcze jedna taką perłę wychodowac :D
  • Re: co dalej z DUONem? Autor: ~wiarus [148.81.192.*]
    No i co ja będę z dziećmi rozmawiał.
    Akcje DUON kupiłem znacznie niżej od Ciebie.
    Dla porównania mam także ZETKAMA kupione po 7,7 aktualnie mamy 104 czyli 13,5 raza (dla dzieci to 1350%),
    tylko tu mi nikt nie przeszkadza. Zgodnie z zasadą pozwól zyskom rosnąć - pozwalam im dalej rosnąć:)
    Poza tym co to za gadki, że firma może robić co chce ?
    To po co lazła na giełdę (tu pisze o Firmie) ?
    Wiesz co to jest koszt alternatywny ?
    To może niech zapłacą tym co inwestowali długoterminowo po cenie zakupu razem z odsetkami
    (to by było ciekawe prawo - chcesz reklamy, chcesz kasy za darmo na giełdzie proszę bardzo, chcesz spółkę wyprowadzić, to rób to uczciwie).
    Druga sprawa co spółce zaszkodzi jak cześć małych akcjonariuszy w niej zostanie ?
    Niczego przecież nie zablokują - mają na to za mało akcji.
    Może problemem będzie płacenie dla nich sowitych dywidend i stworzenie jakieś bazy danych ?
    W dzisiejszych czasach płatności internetowych nie ma z tym żadnych problemów.
    Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to może wyjaśnijmy pojęcie tej godziwej ceny - giełda podobno
    dyskontuje przyszłość, a nie tylko kilka miesięcy do tyłu. Więc może jak za 5 lat DUON
    będzie wyceniany na 20 zł, to ktoś przyzna że się pomylił i mi te straty wyrówna.
    Chodzi o to, że w świecie prywatnej wartości bez twojej zgody jesteś do czegoś zmuszany
    (pewne panie przy drodze w jakieś części może robią to za swoją zgodą), a mali inwestorzy nie.
    Jednak jestem pod wrażeniem spotkałem zadowolonego małego akcjonariusza zadowolonego z instytucji
    wysikania (ograbiania - jeżeli ktoś mi coś zabiera po cenie, która sam sobie ustalił - to co to jest?).
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.13.215.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~wiarus [148.81.192.*]
    Ty też dalej swoje ""wszystkie fundy postanowiły sprzedać"
    o tym piszę ja nie postanowiłem (a o tej zgodności fundów do sprzedaży, to można by pisać do prezesa - bo przecież emeryci
    mogliby o wiele więcej zarobić na DUON, zgodnie ze wszelkimi prognozami - i w dodatku nie moimi).
    Piszę o durnym prawie, durnych wycenach i o tym, że były NIEgodziwe (oczywiście są tacy, co wykupują po jeszcze niegodziwszych cenach
    inne firmy np. ROVESE).
    Nie zgłaszam żadnych problemów jeżeli chodzi o dostosowanie się do tych przepisów.
    Jestem jak rybka w rzece kiedyś Tamiza śmierdziała i rybki nie miały wyboru (ani głosu tak jak ja).
    A teraz Tamizę oczyszczono i jest czysta i rybki są napewno zadowolone - i o tym tylko piszę.
    Ja będziesz tak zadowolony z wszelkiego prawa jakie Ci ustalą, to może ten mechanizm wprowadzimy do wszystkiego samochodów,
    domów itp. i jak nie będziesz chciał czegoś sprzedać, to przyjdzie gruby z zaprzyjaźnionym rzeczoznawcą
    i Cię wycenią.
    I jeszcze jedno mam prawo o tym mówić, bo miałem te akcje - a poza tym to gwarantuje mi pierwsza poprawka:)
    Jedno zdarzenie dwie rożne reakcje ja uważam, że mogłem zarobić więcej, Ty szczęśliwy, że nie musiałeś podejmować decyzji o sprzedaży.
    Decyzja o sprzedaży jest jedną z najtrudniejszych - to fakt i to jest jedyny plus wyciskania.
    Trudno, żona wcześniej dostanie nowy samochód:).
    Więc - nie przekonałeś mnie wcale.
    A co do pisania do nierządu, to przecież, to właśnie robię piszę niech sobie czytają mają od tego płatnych czytaczy
    tak jak na tym forum naganiaczy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.15.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.