Skoro tak łatwo było znaleść kogoś kto objął te obligacje na niewielki procent ( 7,5 % ), to znaczy ,że w spółce nie jest tak źle...
W sumie same znaki towarowe mają dość dużą wartość.. Miraculum ok 15 baniek , Wars około 13 baniek , Pani Walewska ok 15 baniek, Tanita 5 baniek, JOKO & VIRTUAL ok 16-17 baniek, Być może ok 5 baniek, Lider 7 baniek, Paloma 7 baniek, Chopin 6 baniek ====to wszystko warte jest ok 90 milionów złoty.
Wartość marek nie jest wyssana z palca...co pokazuje sprzedaż "od ręki" za przeszło 6 baniek marki Brutal
Na dzień dzisiejszy kapitalizacja firmy to 18 224 446 zł.... nawet biorąc pod uwagę zadłużenie na poziomie 30 milionów, to..... ,to reszte dopowiedzcie sobie sami... W przypadku Miraculum wskaźnik C/WK może być mylacy.
Zauważ ,że tutaj w tej chwili nie ma żadnego popytu ...żadnego. Jedna osoba może robić z kursem co jej się podoba, przerzucając z wora do wora. Ale jeśli firma odbuduje zaufanie rynku( bo to że popyt na kosmetyki firmy jest bardzo duży , to ja już to wiem )...., to skończą się teorie spiskowe... i zakupy zaczniemy robić od 5,00 zł ...żałując ,że kiedyś były po 2,00 zł i nie kupiliśmy ,bo po prostu kiedyś się baliśmy ryzyka, bo skoro nikt nie kupuje to my też nie... :) , to typowe zachowania stadne, a kiedy wszyscy kupują, to my także tak robimy :))))...
Reasumując.... ryzyko = zysk . Inaczej nigdy nie było i nie bedzie. Na oczywistych rzeczach, nie ponosząc ryzyka się nie zarabia...gdyby było inaczej każdy byłby milionerem .
Chcesz mi powiedzieć ,że kupując po 1000 akcji robisz popyt ??? Piszesz ,że już masz kilka tysięcy ???? A co to jest kilka tysiecy akcji ?? nic ,z całym czacunkiem do Ciebie oczywiście. Obrót dzienny na poziomie średnio 20 tyś dziennie.... to robi Pani w lepiej prosperującym sklepie spożywczym. Jak zacznie się popyt ,to zobaczysz wtedy co to znaczy popyt....wolumeny wartości dziennych obrotów na poziomie 500,000 uznam za pobyt....i te śmieszne zlecenia z ukrytego nie będą miały żadnego znaczenia...zostaną wciągnięte w ułamku sekundy.
SPÓŁKA WYCHODZI Z BAGNA A WY CAŁY CZAS O TEJ UPADŁOŚCI.GDYBY MIAŁA BYĆ UPADŁOŚĆ TO NIE WALCZYLI BY MENAGEROWIE Z PREZESOWĄ TYLKO OGŁOSILI UPADŁOŚĆ CHŁOPIE!