NIESTETY POZEGNAŁEM SIĘ ZE SPÓLKĄ MIMO DOBREJ PROGNOY NA16 I UTRZYMANIA WSPARCIA OD KILKU SESJI CIĄGŁA PODAŻ NA TYLE KULTURALNA BY ZA SZYBKO NIE ZDOLOWAĆ KURSU A MOŻE TA OPTYMISTCZNA PROGNOZA TO TYLKO PODPUCHA TYM BARDZIEJ ŻE RAPORT 4KW MASKRA A I TŁUMACZENIE ZA BRAK TERMINOWEGO WYKUPU OBLIGACJI INFANTYLNY
Poczekamy, zobaczymy - na ten moment moim zdaniem nie ma powodów do zmartwień. Nie wiemy kto kupuje i czy transakcje nie są przerzucaniem z ręki do ręki (co jest mocno prawdopodobne). Fundamenty są dobre, trend jest cały czas wzrostowy i jeżeli zarząd jest uczciwy to ja mam tolerancję na spadki 50%. Oczywiście jeżeli ktoś jest w akcjonariacie od ponad roku to ma inną perspektywę, bo pamięta kurs w okolicach 8 zł i teraz mu smutno, ale spokojnie - jeszcze tam wróci, trzeba tylko poczekać.
Ty wywaliłeś, a ja dokupiłem w okolicy 5 zł. Dzisiaj też dobierałem. Pisałem kilka miesięcy temu jak kurs był ok 6-7 zł, że chętnie kupię po 5 zł. Podaż po 5 zł mogła być od Polkapu Sp. z o.o., która miała trochę akcji spółki matki i może potrzebowali kasy. Wygląda na to, że podaż wchłonięta. Jeśli nie pojawi się nagle jakaś nowa, to wrócimy powyżej 7 zł do wakacji.
Zakładają wykonanie prognozy 6,5 mln zł zysku brutto i zakładają zysk netto na poziomie ok 5,5 mln zł, wychodzi mi, że C/Z na koniec roku będzie przy cenie 6 zł - ok 5. Inaczej mówiąc akcje mogą podwoić swoją wartość, a C/Z będzie nadal poniżej 9. Utrzymywanie takich wyników w kolejnych kwartałach prędzej czy później spowoduje zainteresowanie większych inwestorów spółką. Podobnie było z Izo-Block. Kilka lat temu czytałem analizę jakiegoś inwestora przy cenie ok 50-60 zł i nikt nie interesował się spółką. Dzisiaj widziałem wyceną powyżej 200 zł przygotowaną przez Noble Securities.
Zgadzam się z Tobą kolego, też kupiłem trochę poniżej 5zł i myślę że będą akcje chodzić niedługo po 6-7 zł. Dokupiłbym w okolicy 5zł ale nie sądzę że będzie to już możliwe w najbliższym czasie.
Ładnie zaczyna to wyglądać. Fajny moment na wejście w papier, chociaż ja podobnie tak jak Wy uzupełniłbym przy 5 zł i podobnie jak Wy sądzę, że już mi się to nie uda.
Po 5 zł dokupienie to teraz ściętej głowy marzenie ;-)
Skoro zakup po 5 zł ma dać zarobek, to po 5,5-6 zł też musi skoro zasięg jest pod ostatnie szczyty, a z formacji podwójnego dna aktywowanej 8.10.2015r wychodzi minimalny wzrost na 8,55-8,60 zł :-) Były obroty, jest wybicie potwierdzone obrotem, jest dobrze :-)
Dlatego napisałem, że to fajny moment na wejście w papier :D. Oczywiście fajniejszy był kiedy chodziło po 5 zł, ale też teraz jest znacznie bezpieczniej niż wtedy (od strony technicznej).