• Fale wariotta Autor: ~topol2 [89.68.0.*]
    W 1994 roku przez chwilę, niedługi okres zafascynowały mnie fale Elliotta. Być może jak sugerowano w moim katowickim kręgu, była to V fala. Według mnie była wówczas VII fala. Ale wówczas się wycofałem, być może teoria Elliotta miała wpływ.
    Jednak jest pewna zasada giełdowa:
    1. Teoria Elliotta nie potwierdziła się nigdy na żadnym indeksie, ani na żadnym papierze spośród dziesiątek milionów akcji i nie potwierdzi się, bo jest to niemożliwe. Łatwiej wygrać 5 razy w toto pod rząd.
    2. Agroliga nie porusza się zgodnie z teorią Elliotta. Ten papier zaprzeczył tej teorii, co naturalne.
    3. Lizus, zmień książki które czytasz, albo zmień ziele, bo nie znasz teorii Elliotta, bo się z nią nie zetknąłeś.
     Choć ta teoria jest tak idiotyczna, to na zawsze będzie miała zwolenników z prostego powodu: teoria jest niedostępna na żadnym portalu i jest unikalna jak UFO. Nikt tego nie widział, nikt nic nie wie, a wszyscy znają się na UFO.
    Natomiast jest setki różnych wersji Elliotta. Skoro żaden papier nie porusza się zgodnie z tą teorią, więc dokażdego papieru tworzy się nową idiotyczną wersję Elliotta, co widać z wypocić na portalach. Na Agrolidze też.
    Elliot nigdy nie opisał swojej teorii. W dziedzinie AT był półanalfabetą. Opis jego teorii sporządził Prechter. Wtedy nawet nie słyszano jeszcze o tak prymitywnych narzędziach, jak analiza świecowa. Operowano wykresami Kajo. Dopiero wprowadzenie komputerów ośmieszyło wykresy świecowe.
  • Re: Fale wariotta Autor: ~lizus [178.42.75.*]
    Gratulacje ignorancji. Najlepiej robiąc mi na złość spuść wszystko co masz pkc w poniedziałek z rana. Ta teoria nie ważne kogo sprawdza się doskonale, co udowodniłem robiąc kreski. Jakbyś miał odrobinę woli, pokonał swoje lenistwo i policzył poziomy jakie wyznaczyłem (lokalne maks./min.) i skonfrontował to z tą teorią wiadomo kogo to może byś zmądżał i zaczął zarabiać na giełdzie. Poza tym ta teoria wiadomo kogo jest bardzo popularna wśród polskich inwestorów i nawet z tego powodu warto się nad nią pochylić i zobaczyć jakimi kierunkami podąża szara masa.
  • Re: Fale wariotta Autor: ~topol2 [89.68.0.*]
    Mniej ważne, czy się coś ci sprawdza. Co ci się może sprawdzić, skoro nie spotkałeś się z tą teorią. Myślę,że nie jesteś na tyle pracowity, aby dotrzeć do tej teorii. Sorry, że cię uraziłem. Każda formacja w AT to wielkie wydarzenie i wielka batalia. Jak będziesz patrzył bezmyślnie na kreski i fale które się zaprzeczają, to do niczego nie dojdziesz. Na wykresie Agroligi nie ma nic, oprócz beznadziejnego długoterminowego horyzontu i impulsów, które nie zachowują nawet ułamków proporcji Elliotta. Ale skoro ci dobrze idzie "coś", to OKI.
[x]
AGROLIGA 0,97% 20,80 2025-10-31 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.