Nie jestem ekspertem, uczę się giełdy kolejny rok i wg. mnie (obserwacja z innych spolek), po kilku sesjach gdzie w ich trakcie były drobne cofnięcia na tle dłuższego ciągu solidnych wzrostów oznacza, że ktoś realizował pokaźne zyski wrzucając do uzbieranego poniżej progu koszyka swoje akcje, potem podciągał markując dalsze wspinanie się. Wolumeny mówią, że się skrócił i wystąpi korekta. W analogicznych sytuacjach były to od 8-11% (raz chyba 15%). Czyli 3,35-3,46 w kursie.
Jak tu będzie nie wiem, ale badam zależności, obserwuje różne spółki i ciągle sie uczę :)
Póki co moje dywagacje do analiz z ubiegłego tygodnia co do korekty się sprawdzają. Tak jak pisałem cały czas uczę się giełdy i nie jestem ekspertem. Obecnie moim zdaniem korekta dobiega końca. Być może jeszcze zrobią jedno wahnięcie w dół do dolnej opisywanej granicy, ale taki obraz negowany jest przez dzisiejszy przebieg sesji. Raczej obstawiam, że ześlizg do 3,45 to wszystko co było i teraz będzie kontynuacja trendu wzrostowego. Zasięg to 3,90-3,95.
Tak jak pisałem, cały czas się uczę. Wyciągając wnioski z różniastych spółek z ostatnich lat i przyglądając się BYTOM tak mi wychodzi. Jak będzie czas zweryfikuje. Dotychczas właśnie proste analizy były najtrafniejsze.