• Maj Njuwag Dizajn Autor: ~Njuwag [66.102.9.*]
    Leżąc w wannie doszedłem do optymistycznego wniosku.

Otóż jest pewien hipotetyczny podmiot zainteresowany akumulacją akcji i współpracujący z zarządem spółki.

Podmiot ów dąży do obniżenia ceny akcji poprzez transakcje a okazjonalnie też zaczarowywanie rzeczywistości. Stąd zwiększanie podaży przy dobrych wiadomościach, które mogłyby by kurs wywindować. Stąd Leo. Stąd nieujmowanie płatności za kontrakty w raportach kwartalnych.

Teraz jednak zbliża się raport, w którym należy wykazać znaczne wpływy. Zbliża się podpisanie umowy z Małopolską.Zbliża się też pewnie informacja o dywidendzie za 2015 r.

Jest to więc ostatni dzwonek, by kupić w takiej cenie. Hipotetyczny podmiot zostaje na ostatniej prostej wsparty przez wczorajszą rekomendację. Wykupił dziś ile się dało. Jutro i pojutrze widzę jeszcze perspektywy powrotu poniżej 15. Zaś w przyszłym tygodniu zacznie się dziać.

Mam rację? Zobaczymy wkrótce 18, 19 albo i 20.
    Nie mam? Dupnie na 12 i nauczymy się ufać rekomendacjom.

We will see.
  • Re: Maj Njuwag Dizajn Autor: ~polemik [5.174.18.*]
    Ufać rekomendacji? Oni ustalają kurs i odorabiaja do tego ksiegowosc i rekomendacje. Ktoś kiedyś dorobi im gęby.
  • Anale i ich reko Autor: ~Fix-Fax [88.199.10.*]
    Analom trzeba wierzyć w ich reko , ale specyficznie , to znaczy na zasadzie kontrapunktu. Nie raz tak właśnie gralem na np. KGH i dobrze na tym wychodziłem. Ostatnio jak rekomendowali 55 zł , natychmiast kupiłem. Ile kosztuje teraz KGH ???

Po rekomendacji ING wczoraj wziąłem trochę i na razie OK. Oczywiście jak okaże się, że to tylko odreagowanie natychmiast wychodzę
  • Re: Anale i ich reko Autor: ~ToMike [193.19.124.*]
    Ja też sporo dorzuciłem po zwolnieniu SL. Miałem kupić cos innego ale z drugiej strony jak będą teraz to kisić na 15 do wyników to i tak była okazja
  • Re: Anale i ich reko Autor: ~Fix-Fax [83.144.68.*]
    Dnia 2016-03-10 o godz. 08:50 ~ToMike napisał(a):
    > Ja też sporo dorzuciłem po zwolnieniu SL. Miałem kupić cos innego ale z drugiej strony jak będą teraz to kisić na 15 do wyników to i tak była okazja

Ale w spółkę trzeba w odpowiednim momencie wejść, no i móc wyjść. A na takim obrocie o wyjściu ze spółki raczej mowy nie ma. Ale zobaczymy
  • Re: Anale i ich reko Autor: ~inwestor24 [87.105.15.*]
    Dziwna ta rekomendacja, absolutnie nie spodziewam się dwunastu złotych po publikacji wyników. Chyba, że NN zacznie się wysypywać po to, by potwierdzić prawdomówność analityka ING :-)
  • Re: Anale i ich reko Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Jak będzie sypać to zostawi ślad... Czekam...

[x]
NEWAG -3,94% 107,20 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.