• open-net Autor: ~Moimzdaniem [70.214.75.*]
    w ostanich dniach pojawilo sie
    Wielu doradcow "na spadki"
    jedna rzeczy jest pominieta
    Zapomnieli ze spolka uplasowala
    Nowa emisjie za 2,50
    A kolejna w drodze
    Zastanawiajace co za inwestor
    Wchodziil by w spolke ktora niby
    ma wielkie klopoty
    Moze ma problemy Z realizacja project ow
    Ale wydaje mi sie ze po to jest nowa
    Emisja aby to rozwiazac
    Pozdr

• Re: open-net Autor: ~Patrzący [195.82.166.*]
    Niczym swego czasu tajemniczy inwestor z Kataru :). Żartuję - sam nie wiem. Wydaje mi się, że kluczowa jest decyzja CPPC. Jak oni nakażą zwrot dotacji, to jest lipa. W każdym razie po wpisach widać, że sytuacja nie jest ciekawa.
  • Re: open-net Autor: ~pisak [83.13.238.*]
    Dnia 2016-03-08 o godz. 15:29 ~Patrzący napisał(a):
    > W każdym razie po wpisach widać, że sytuacja nie jest ciekawa.
    Po wpisach mówisz? Po wpisach nie popartymi żadnymi dowodami? Po opinii wystawionej na FB przez jakiegos Janusza? Litości. To stanowi dla Ciebie o wiarygodnosci spółki? A gdyby byli tu sami naganiacze na wzrosty to co by to znaczyło? Że spółka jest wtedy super?

• Re: open-net Autor: ~Patrzący [195.82.166.*]
    Pożyjemy = zobaczymy. Oczywiście masz wiele racji. Staram sie tylko analizować temat na chłodno. I w zasadzie oprócz negatywnych wieści ze spółki, to nic pozytywnego jeszcze w ostatnim czasie nie wypłynęło. Kłopoty finansowe, dziwny bilans, brak decyzji co do rozliczenia projektów, zmiana siedziby biura, rezygnacja członka RN (co prawda oficjalnie ze względu na stan zdrowia), w sumie brak informacji o tym, żeby RN się w ogóle zbierała w ostatnich kilku miesiącach, z drugiej strony informacje, że prawdopodobnie w terenie usługi nie działają, do tego jeszcze pogłoski o komornikach, brak kontaktu telefonicznego i mailowego, negatywne wpisy dawnych kontrahentów. Albo ta spółka to złote dziecko giełdy i zaraz wystrzeli dając zarobić duże pieniądze, albo po prostu już ledwo zipie i zaraz zaczną się damę problemy. Dlatego pisałem wcześniej - kluczowe jest rozliczenie projektów.
  • Re: open-net Autor: ~Turek [188.146.69.*]
    na tych poziomach sprzedawać i ratować kase....tylko w wypadku upadku firmy....ja poczekam zobaczymy jak to się potoczy dalej...
  • Re: open-net Autor: ~OPE [212.2.96.*]
    Dokładnie, czas pokaże. Może faktycznie bieżące problemy spółki potrwają do czasu pozyskania konkretnego inwestora, który poratuje wkładem finansowym i wyprostuje parę spraw. Kluczowe być albo nie być dla opennet to rozliczenie finalne projektów.
  • Re: open-net Autor: ~Moimzdaniem [70.214.67.*]
    Jezeli tak wielu
    "inwestor ow" podejmuje swoje
    Decyzje i wpisy to By moze tlumaczylo
    Ten zajazd ostanich dniach
    Np Kolega Turek rok temu zachwycony
    A dzis robi w pory - zwykly leszcz czy naganiacz?
    ja proboje rozpatrzyc to w miare logicznie
    Jezeli projekty Nie poszly pomyslnie to
    Przeciez Nie zjedli tych dotacji
    A emisja jest faktem I nowy inwestor
    Na pewno jakies plany
    Pozd
  • Re: open-net Autor: ~turek [188.146.134.*]
    kolego zobacz tu moje pierwsze wpisy i przy jakich poziomach wchodziłem były ok 0,7 do 1 zł to były czasy przed przyznaznymi dotacjami
  • Re: open-net Autor: ~to-ten [83.7.117.*]
    moim zdaniem nie wiem poco ta emisja, pieniędzy ni powinno im brakować bo dotacje wzieli,obligacje wzieli czyli na całe dwa projekty finansowanie powinno być
  • Re: open-net Autor: ~ten-tamten [203.174.86.*]
    Pieniędzy z dotacji dawno "nima", "znikły", "sprały się". A reszta to kolejne wały prezesa - operacje księgowe, cyferki na nic niecwartych świstkach papieru, jak ten przekręt z Edukatixem (raz 7mln raz 5 mln nie było nigdy żadnych milionów tylko pralnia z udziałem amerykańskiej firemki prezesa). Zresztą przekonamy się wszyscy jeszcze przed wakacjami jak przyjdą w odwiedziny smutni panowie.
  • Re: open-net Autor: ~Matiz [88.156.139.*]
    Zamiast pierdzielic bzdury zgloscie sprawe do prokuratury... w czym problem? Macie dowody itp itd to juz biegiem jutro skladac donos...pamietajcie ze ten co ukrywa dowody przestepstwa rowniez nim jest

tyle w temacie bo mecza mnie te wasze wpisy
  • Re: open-net Autor: ~msr [89.66.204.*]
    Po tym co się dowiedziałem nie bardzo widzę szanse na cokolwiek na tej spółce... niestety. Nie wiem jeszcze tylko jakim cudem ktoś ma objąć papier po 2,5zł.
  • Re: open-net Autor: ~XXXXXXXX [89.228.116.*]
    i oto chodzi by takie leszcze jak my nie wiedziały nic dlatego my jesteśmy leszcze a nie oni a co do forumowych ekspertów to śmiech na sali co tu wypisują ale pisać każdy morze czas pokaże kto nadym straci a kto zarobi do zobaczyska za 6 miesięcy
  • Re: open-net Autor: ~netifonlek [103.10.197.*]
    Dnia 2016-03-08 o godz. 21:50 ~XXXXXXXX napisał(a):
    > i oto chodzi by takie leszcze jak my nie wiedziały nic dlatego my jesteśmy leszcze a nie oni a co do forumowych ekspertów to śmiech na sali co tu wypisują ale pisać każdy morze czas pokaże kto nadym straci a kto zarobi do zobaczyska za 6 miesięcy

Kolego XXXXXXXX nad morze to ty możesz sobie pojechać nogi pomoczyć, jak już wypowiadasz się na forum to jest coś takiego jak słownik ortograficzny.

Co do spółki to obserwuję tę beznadziejną dyskusję na forum od paru miesięcy. Polecam lekturę KRS firm - udziałowców aktualnych i byłych Open Net - wszyscy powiązani są z jedną osobą - czy to są spółki krajowe czy zagraniczne, czy też pseudo fundacje. Prezes - dobry aktor - musieli mu dużo zapłacić, no i akacje dostał, które musiał szybko oddać akcje - no bo zagraniczny inwestor pojawił się (śmiech na sali).
    Kurs od paru miesięcy utrzymywany na sztucznym poziomie - codziennie sprzedawane małe pakiety akcji.
    Długi - polecam lekturę KRD - raport kosztuje niewiele.
    Ucieczka z Bednorza w Katowicach bo komornicy ustawili własne biurka przed drzwiami wejściwymi do biura spółki.
    Z tego co wiem to żaden z wykonawców i dostawców nie otrzymał do dzisiaj zapłaty za wykonane roboty przy WIELKICH inwestycjach Open Net.

A jak ktoś jest chętny na inwestowanie z Panem wspomnianym powyżej to polecam spółkę o identycznej nazwie jak spółka (tylko z członem w nazwie: Polska), która jest jednym z najwiekszych udziałowców Open Net - chłopaki teraz zaczynają kręcić lody z inteligentny oświetleniem LED - na to też podobno są dotacje :)

Matiz może dasz się namówić na akcje nowej serii po cenie emisji 2,50 PLN :)
    XXXXXXXX brak mi słów - dokończ gimnazjum i w wakacje z dobrą oceną z języka ojczystego zapraszam na forum - zobaczymy czy ta spółka przyniesie Ci zysk.

• Re: open-net Autor: ~Moimzdaniem [24.90.156.*]
    Prosze Jak mowi doradcy mozna sie
    Zastanawiajacy jest cel takie go goscia
    Normalnie jesli jest akcjonariuszem to czyms
    Sie wczesniej kierowal kupijac te papiery
    Sa dwie mozliwosci totalnie zalamany
    Lub naganiacz
    nie dziwi Zreszta tych pierwszych mamy
    Mnostwo - totalna bessa I to na wielu dobrych
    Spolkach zwlaszcza NC
  • Re: open-net Autor: ~msr [89.66.204.*]
    @netiflonek
    Wg Ciebie Zeto jest w jakiś sposób kontrolowane przez Kumalę? Bo tak można wywnioskować. Cała reszta udziałowców, która była w akcjonariacie owszem była powiązana ale akurat oni chyba nie są od niego zależni, przynajmniej ja nic takiego się nie doszukałem.

Co do raportu z KRD - https://www.big.pl/firma/sprawdzam-firme o tą usługę Ci chodzi czy jest coś taniej bo jakbym miał sprawdzać tak każdą spółkę to parę ładnych zł by się uzbierało...? Szczerze i tak to nie ma większego znaczenia ale dobrze wiedzieć.
  • Re: open-net Autor: ~Moimzdaniem [24.90.156.*]
    Kolego Turek wiem ze jestes tu od dawna
    wiec uklon ale w co grasz to druga
    Sprawa a ludzie sa juz zmeczeni ta bessa
    Jezeli chodzi o kase kolego To Ten
    ciezko powiedziec co ile mialo kosztowac
    Dotacje Nie byly jakies olbrzymie
    Dlatego emisje robi sie po to by zmniejszyc
    zadluzenie
    Moze I cos I'm Nie poszlo ale jest
    Plan awaryjny
    Pozd
  • Re: open-net Autor: ~ON [80.53.195.*]
    Proszę bardzo - poniżej dowody:
    http://www.czernichow.com.pl/wiecej-1116-1.htm 
  • Re: open-net Autor: ~Janko [91.229.22.*]
    Już wszystko wiesz kolego? I to by było na tyle. Sam sprzedałem ze stratą, ale sprzedałem. Żal tylko pozostałych....
  • Re: open-net Autor: ~Mickiewicz [94.251.132.*]
    2016 ... miał być rokiem wejścia na GPW a wygląda na to że że będzie opuszczeniem NC ... i tak kolejna perełka okazała się zwykłym żwirem. Ale może jeszcze doczekamy się jakiegoś, jednego z ostatnich, odbicia "zdechlaka". A może jakich cud się zdarzy?, choć to jak na razie mało prawdopodobne. Wszystko przed nami.
  • Re: open-net Autor: ~ON [80.53.195.*]
    To już jest koniec.
    http://www.czernichow.com.pl/wiecej-1116-1.htm 
  • Re: open-net Autor: ~analityk [94.251.132.*]
    Wszyscy się wyszczelali z akcji i niema chętnych na sprzedaż taniej wiec idziemy w górę. Widzę że tutaj jesze bedzie można zarobić.
[x]
OPENNET 0,00% 0,13 2017-06-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.