trzymaj trzymaj kis kapital niewiadomo jak dlugo ja zarobie gdzie indziej w tym czasie; przed scaleniem bylem 76 % na minusie , po scaleniu dodatkowe - 13 % tak wiec ta spolka to dla mnie dno totalne
Dnia 2016-05-09 o godz. 19:28 ~lis napisał(a): > Ale ciągle tu siedzisz na papierze hym ...nie pogodziłeś się ze stratą
przeciez jestem 90 % na minusie to co mi po tych groszach ktore zostaly jakbym sprzedal, niech lezy w zapomnieniu nawet jakby nigdy nie mialo wzrosnac ...
Dokładnie. Niby jaki jest teraz sens sprzedawać ten śmieciowy papier. Szkoda tylko, że wiele osób zdecydowanie za późno zorientowało się, że ma do czynienia z jednym, z największych giełdowych dziadostw i zostało w tym bagnie na lata. No, ale do nich też nie można mieć pretensji, bo po prostu naiwnie uwierzyli w bajeczki Piechockiego i jego ekipy o wielkiej firmie. Buhaha, wielka firma. Kiosk Ruchu, to przy nich potęga.
Dlaczego się śmiejesz ze Szwejka? śmieszne to jest na razie, ale chyba bardziej to że ktoś tak tanio sprzedaje. Zobaczymy , gdy będzie rosnąć, a nie będziesz miał już akcji; nota bene ja tak zrobiłem z CFI sprzedałem w złym momencie, a potem... I tak dla porównania podam spółka CFI, która też dołowana była długo a proszę popatrzeć jaki wzrost! a tu lepsze wskaźniki są właśnie na naszej spółce- Lark -np.:
dla CFI wygląda to tak: wskaźnik ogólnego zadłużenia wynosi 93% , Aktualne C/WK 1,75 źródło: http://www.stockwatch.pl/gpw/cfi,wykres-swiece,wyniki.aspx ,wygląda na to, że jest duży potencjał do wzrostów na LARKu
Po co komu wskaźnik skoro nie ma popytu na akcję w historycznym dołku. Nawet ci co są na forum nie kupują a zachwalaja że zaraz wybicie :) sami w to.nie wierzycie bo jakbyście wierzyli to byście kupowali tonami tanie akcje
Dnia 2016-08-03 o godz. 14:52 ~Westor napisał(a): > Po co komu wskaźnik skoro nie ma popytu na akcję w historycznym dołku. Nawet ci co są na forum nie kupują a zachwalaja że zaraz wybicie :) sami w to.nie wierzycie bo jakbyście wierzyli to byście kupowali tonami tanie akcje
proste jak budowa cepa gdyby byl popyt na akcje to by lecialo do gory , tu nie ma zadnej filozofi
A za co niby mają kupić, skoro zakupu już dokonali wcześniej po wyższych cenach, wskaźniki natomiast pokazują innym, którzy jeszcze nie dokonali zakupu , że warto w to wejść:) Może są tacy co mają kasę w innych miejscach (np w skarpecie:-) i woleliby zmienić swój sposób lokowania pieniędzy ...
Dnia 2016-08-03 o godz. 16:16 ~Lark napisał(a): > A za co niby mają kupić, skoro zakupu już dokonali wcześniej po wyższych cenach, wskaźniki natomiast pokazują innym, którzy jeszcze nie dokonali zakupu , że warto w to wejść:) Może są tacy co mają kasę w innych miejscach (np w skarpecie:-) i woleliby zmienić swój sposób lokowania pieniędzy ...
kurs spadl z okolo 0,70 na 0,12 , pozniej po scaleniu 1:10 spadlo o nastepne 50% jak to taka okazja to kupuj ile wlezie zarobisz miljony ;)
ps. ja tu siedze powyzej 0,60 i mam srodki ktore jednak wole zainwestowac w cos normalnego , na te akcje nie wydam zlamanego grosza
Lark sralk . Graal sral Itd itp w Koło się to powtarza Na spadkach daje się złe negatywne wpisy;) A jak już można ... To wpisy są ojojojo...:) Ilu jeszcze odda? No dalej kto odważny...
Sprobojcie kupic sobie nawigacje larka i za pare lat ja zaaktualizowac..... bez komentarza.Jesli chcesz rozumiec dlaczegp firma jest słaba, nie medrkuj na stolku kup jej produkt.
mozesz kupić nawigacje lark za 250 zł i jej nie aktualizować, lub inną za 600 lub 1000 zł i ją aktualizować po paru latach, a larka kupić nową już zaktualizowaną dalej za 250 zł. Nie porównuj daci do mercedesa
Po roku remontow na duzych trasach mapa jest nieaktualna i co ?? I mam kupowac tom toma za 500 stow bo lark nie daje mi aktualizacji.Firma takie rzeczy powinna zalatwiac na pniu inaczej traci klientow,nigdy juz nie kupie tego szajsu.Nie dziwi mnie dlaczego te akcje kosztuja grosze
a kto dziś uzywa taki sprzet przez kilka lat? sam mam nawigacje stara i widze ze co nowsza mapa to urzadzenie działa coraz wolniej bo mapy maja coraz wiecej nowych funkcji i trzeba mocniejszego sprzetu. Dlatego nie warto kupowac drogich nawigacji tylko takie tanie jak Lark by po 3 latach kupic nastepną.
dokładnie, lepiej co trzy lata kupować za 250 zł larka, niż raz na 10 lat tomtoma, czy garmina za 1000 zł, proste jak drut, zwłaszcza obecnie gdy czas wielkich przebudów drug już się chyba kończy, wiekszość druk została już zrobiona np. autostrada A4 itp.
Moze dla ciebie i lepiej,dla mnie to finansowa bdura, jezeli spolka nie zalepi takich procesow i nie nastawi sie na lepsza obsluge klienta na dluzsza mete nie ma szans przetrwania
Przeczytaj raporty finansowe za 2015 i IQ2016 to zobaczysz, a dodatkowo poczekaj do końca sierpnia na raport za I półrocze 2016 i dokładnie go przestudiuj. porównaj dane finansowe za 2014 i 2015.
jak ktos jest takm leszczem, że nie ma czasu na czytanie raportów z wynikami finansowymi i sprawozdań finansowych, albo nie wie jakie z nich wnioski wyciągnąć, to ja mu tego zadania nie bede ułatwiał, a jak widze tutaj same leszcze. jak mi powiedział jeden profesor na pierwszym roku studiów: są źródła proszę pana, są źródła.... No to tyle Może jeszcze ma napisać, którą spółkę kiedy i za ile kupic i kiedy i za ile sprzedać? WIEDZE KOSZTUJE, A JA NIE JESTEM "JAŚ SERCE"