33tys z dywidendy w udziale w innej spolce zysk netto mniejszy po odliczeniu kosztow wszystkich i odprowadzeniu podatku rzecz jasna, nalezy sie odbicie chociaz na 3zl za dlugo stoi w mijescu by nie mialo odbic no i nowa dzialalnosc w drodze.
Nie otworzy sie 5zl zaponij ale przez miesiac mozliwe jest ze do tyle wzrosnie, mozliwy tez jeszcze spadek w celu odebrania akcji wam, tez skorzystam na tym i dokupie wiecej co miesiac dokupuje zreszta i bede robil to tak dlugo dopoki bedzie tanio i tyle w temacie, kiedys odbije wieksze smiecie odbijaja nawet o 1000% porownajcie z innymi spolkami ich raportami i wykresami to zrozumiecie o czym mowie, na Formule tez przyjdzie czas niebawem. Moze juz bardzo niedlugo, nie znacie dnia ani godziny.
Musicie zrozumieć jedno, tu nie Wy (forumowi gracze) macie zarobić na akcjach i dopóki Wy macie akcje to kurs będzie na minimach. Oddacie to dopiero ruszy, a im więcej macie akcji tym kurs będzie niżej i dłużej będzie kiszonka. Nikt nie będzie ciągnął kursu w górę, abyście mogli zarobić. No chyba, że to Wy wyciągniecie ten kurs. ;-) Tak to subiektywnie oceniam. Miłego oczekiwania na "wzrosty".
to sie pokisimy dluzej trudno :) nie zamierzam na minimach grubemu oddac pogielo Cie chbya haha :D czekam 2lata moge i 20lat czekac jeszcze nie ma wiekszego uparciucha ode mnie ze mna nie wygraja :D im dluzej bedzie stalo nisko tym wiecej zbiore i wiecej zarobie w przyszlosci, mam czas ;) zarobie z grubym kiedys, przypomina mi sie sytuacja na Cloud kiedy tez byl syfem przed zmiana dzialalnosci i emisja akcji po 1,20zl a pozniej poszedl na 100zl
Obyś nie musiał się tak długo "kisić". ;-) Taka bida na na K, że nawet nie mam gdzie "skoczyć"... aby nie zejść na 1 grosz... Moja średnia to 1,20 zł i chętnie bym oddał na zero, ale widzę, że to może potrwać lata...
uśredniaj w dół la za chwile się okaże że kółko wzajemnej adoracji na bankierze posiada więcej akcji niż oficjalny FF wynosi. Podliczcie się panowie to będziecie wiedzieli na czym stoicie. FF wynosi bodajże 299 tys akcji o ile dobrze pamiętam to niejaki blogger, super inwestor Graham ma prawie 5% ( załóżmy 60 tys ) to faktyczny FF wynosi około 240 tys. Ja mam 0 akcji, kupie dopiero przy kursie 20 gr
Dlaczego ma kupować po 2 zł Skoro może po 62 grosze ?! Baca to Ty załóż okulary. Siedzę z tym szajsem już od prawie 2 lat I nie mogę opchnąć na "zero" !! 15 kilo akcji i zaniżę kurs do 1 grosza ! ;-)) Sy,f kiła i mogiła. Może puszczę to PKC dla zabawy...
Dnia 2016-02-24 o godz. 10:15 ~Ja napisał(a): > Dlaczego ma kupować po 2 zł Skoro może po 62 grosze ?! Baca to Ty załóż okulary. Siedzę z tym szajsem już od prawie 2 lat I nie mogę opchnąć na "zero" !! 15 kilo akcji i zaniżę kurs do 1 grosza ! ;-)) Sy,f kiła i mogiła. Może puszczę to PKC dla zabawy...
To dlaczego nie puścisz ??. Takie teksty to nie tutaj. Zobaczysz jak będą zbierać tylko wystaw. Hahaha!!!!!!!!!!!!!!!
Tu nie będzie żadnych wzrostów. A Wy dalej z uporem maniaka. Nikomu nie zależy teraz na wzroście bo zarówno Wiśniewska by się pozbyła akcji po wzroście jak i Cagara. Cagarze nie zależy na wzrostach by Wiśniewska wywaliła 200 k akcji. Ten pat będzie trwał w najlepsze. Porównujecie do innych spółek ok, ale tu jest kilku inwestorów i żaden nie ma większości a z rynku brać nie bardzo chcą, chyba że wysypiecie po te 10-20 groszy a to nastąpi za jakieś 5 lat... albo przy kolejnej Bessie na GPW.
Dnia 2016-02-25 o godz. 11:10 ~Marek napisał(a): > Tu nie będzie żadnych wzrostów. A Wy dalej z uporem maniaka. Nikomu nie zależy teraz na wzroście bo zarówno Wiśniewska by się pozbyła akcji po wzroście jak i Cagara. Cagarze nie zależy na wzrostach by Wiśniewska wywaliła 200 k akcji. Ten pat będzie trwał w najlepsze. Porównujecie do innych spółek ok, ale tu jest kilku inwestorów i żaden nie ma większości a z rynku brać nie bardzo chcą, chyba że wysypiecie po te 10-20 groszy a to nastąpi za jakieś 5 lat... albo przy kolejnej Bessie na GPW.
Znafca się znalazł za....y, tylko,że nie wie o tym po ile oni brali. A brali nie po to by stracić kasę.!!!!!!!!!!!!!!
Brali powyżej 2 złotych, chcieli sobie niedawno dać po 10 groszy policz jaka to będzie średnia ;-) Uwzględnij proporcje tych akcji kupionych powyżej 2 zł i tych co chcieli sobie dać po 10 groszy ;-) Na razie nie wyszło, ale to nie zmienia faktu, że taki pomysł był... Miłego liczenia ;-))))
Co tu liczyć Wg mnie nie ma możliwości przy obecnym rozkładzie głosów aby uzyskać większość niezbędną do podwyższenia kap. w drodze emisji bez prawa poboru. A ff wynosi oficjalnie 19,58 % Na ostatnim walnym było reprezentowane 39,88 % kap. zakł. Brali wiadomo po ile
Dopóki tu będzie taki szum i będzie cie wypisywać te bzdury do póty nie będzie tu żadnych wzrostów. Balastu nikt nie będzie windą wozić... to po pierwsze.
A po drugie już niedługo założą obrączki panu M... tak jak już założyli panu S...
ladnie mi pompuja dzis Topmedica wziety po 13gr w zeszly piatek, dokupie sobie za to jakies 20kilo Formuly niebawem o ile sie uda sprzedac topmedica po 50gr za pare sesji a mysle ze tak :D mam nadzieje ze dacie jeszcze po 60gr czy moze nawetpo 50gr swoje akcje Formuly co? :D
I tak odrobinę merytorycznie... Zadam Ci jedno pytanie: Komu zależy na "pompowaniu" ??
1. Panu Marcinowi ?? Aby mógł zarobić p. Tadeusz lub p. Jolanta ?? 2. Panu Tadeuszowi ?? Aby analogicznie mógł zarobić p. Marcin lub p. Jolanta ?? 2. Pani Jolancie ?? Aby analogicznie...
to syp akcjami lub nie kupuj jak nie masz Twoja sprawa ja sobie dalej bede zbieral chocby mialo to latami trwac jeszcze i do 10gr wiecej skupie wiecej zarobie w przyszlosci bo tu grube zlotowki tak czy tak beda kiedys, widzisz ja mam czas na to a Cagara i inni nie za bardzo bo to dla nich koszty i chcieliby jak najtaniej skupic akcje wiadomo kto by nie chcial, ale jak im sie nie da po 10gr uchwalic to beda musieli z rynku zbierac chcac przejac firme, lub wywalic to co maja ale wpierw musi dopuscic do obrotu te 300tys Cagara ktorych nie moze opylic na rynku nikomu. Sa w kropce mi na reke jest dalszy spadek kursu im taniej tym lepiej o to chodzi by zebrac jak najwiecej po niskiej cenie, gdy juz kiedys odbije porzadnie to zaczne wywalac z zyskiem po usrednianiu ceny w dol przez te wszystkie miesiace :D ba nawet lata haha :D
inwestorze, powiedz mi dlaczego niby tutaj mają być złotówki a nie groszówki. Argumentacja że grubasy brały powyżej 2 zł jest bynajmniej śmieszna, dla kogo mają pompować kurs dla Ciebie ? Zapamiętaj sobie, oni kombinują jak tutaj zarobić, a nie ulica. Przypomnij sobie jak chcieli dla siebie zrobić dla siebie emisje ale pokrzyżowano im plany, wtedy mieli by średnią dużo niższą od obecnego kursu. Kurs 10 gr, można się zastanowić na kupnem
A może jakieś uzasadnienie dla tych 10 groszy skoro zysk z dywidendy wyniósł za poprzedni rok 23 grosze na akcje.
Może i być kurs 10 groszy , nie przeczę że jest to możliwe, ale raczej spekulacyjnie. Obrotów dużych też tam nie będzie. Może kilka tysięcy akcji przez rynek ewentualnie jakaś ustawiona wymiana.
Ci inwestorzy długoterminowi co trzymają akcje tak długo to tym bardziej nie sprzedadzą przy spadku do 10 groszy. Ja do nich należę i brałem udział w poparciu akcji Grahama i Cagary w celu uzbierania 50%. Jest nas kilkunastu - kilkudziesięciu po kilka tysięcy akcji z ceną zakupu powyżej 2 zł, myślę że znakomita większość tych akcji teraz nie sprzeda.
Jedynie jakiś słup może spowodować spadki kursu do poziomu 10 groszy, chociaż nie widzę korzyści bo spółkę w obecnej formie raczej nikt się nie tknie bo nie warto. Może pojedynczy spekulant za niewielkie kwoty coś tu ugra ale wątpię
Prawda jest taka że Matyjas miał akcje za 10 groszy (pewności nie mam ale prawdopodobieństwo jest bardzo duże). Tutaj rację mają Wisniewcy, ze się pienią bo Matyjas miał wsadzić do spółki nową dochodową działalność, a tego nie zrobił tylko poprzez PMI spekulował kursem akcji. Ta nową działalność miała przykryć problemy z prowadzeniem spółki przez Wiśniewskich, bo zaczęły się tam jakieś problemy z płynnością finansową. I tak doszło do WZ , które spowodowało pierwsze zawieszenie.
Jak się pochrzaniło na PMI to Matyjas puścił akcje F8 w rynek. Wiśniewska ma trochę ponad 200 tys Cagara ma 300 tys Myślę, ze około 400 tys akcji jest na słupach, które udają że ich nie mają.
Jedyne co może podnieść tę spółę to nowa działalność i to im szybciej tym lepiej bo spółka ponosi koszty a zyski niewielkie i to ze starej działalności
Geo trudno się z tobą nie zgodzić. Najlepiej jakby Cygara i Wisienki się dogadali. Co może wydawać się bardzo trudne ale nie niemożliwe. Zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Jak grubasy zaczną rozmawiać a nie się wiecznie kłucić to wszyskim wyjdzie na dobre.
To się kolega Geo rozmarzył z tym zyskiem na jedną akcję Co to za kreatywna matematyka Akcji 1,3 mln zysk 32 tyś zł Czyli ile to wychodzi na jedną akcję ? No właśnie Gdyby był taki jak pisze Geo to kurs pomimo wszystko byłby o wiele wyżej.
ej no koledzy czekac jeszcze z tym odpalem nie zdazylem dokupic !! ehhh syfa topmedila mi nie otworzyli bo sie wkurze a chcialem dobrac jeszcze ze 20kilo Formuly!! :///
Dnia 2016-03-01 o godz. 15:59 ~Inwestor napisał(a): > ej no koledzy czekac jeszcze z tym odpalem nie zdazylem dokupic !! ehhh syfa topmedila mi nie otworzyli bo sie wkurze a chcialem dobrac jeszcze ze 20kilo Formuly!! :///
I co Graham wziąłeś dzisiaj te 20k perły? Pytam, bo coś mi się chyba arkusz nie chce odświeżać...