Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,60 zł , zmiana od tamtej pory: -23,33%

Re: jest raport i

A może jakieś uzasadnienie dla tych 10 groszy skoro zysk z dywidendy wyniósł za poprzedni rok 23 grosze na akcje.

Może i być kurs 10 groszy , nie przeczę że jest to możliwe, ale raczej spekulacyjnie. Obrotów dużych też tam nie będzie. Może kilka tysięcy akcji przez rynek ewentualnie jakaś ustawiona wymiana. 

Ci inwestorzy długoterminowi co trzymają akcje tak długo to tym bardziej nie sprzedadzą przy spadku do 10 groszy. Ja do nich należę i brałem udział w poparciu akcji Grahama i Cagary w celu uzbierania 50%. Jest nas kilkunastu - kilkudziesięciu po kilka tysięcy akcji z ceną zakupu powyżej 2 zł, myślę że znakomita większość tych akcji teraz nie sprzeda.

Jedynie jakiś słup może spowodować spadki kursu do poziomu 10 groszy, chociaż nie widzę korzyści bo spółkę w obecnej formie raczej nikt się nie tknie bo nie warto. Może pojedynczy spekulant za niewielkie kwoty coś tu ugra ale wątpię

Prawda jest taka że Matyjas miał akcje za 10 groszy (pewności nie mam ale prawdopodobieństwo jest bardzo duże). Tutaj rację mają Wisniewcy, ze się pienią bo Matyjas miał wsadzić do spółki nową dochodową działalność, a tego nie zrobił tylko poprzez PMI spekulował kursem akcji. Ta nową działalność miała przykryć problemy z prowadzeniem spółki przez Wiśniewskich, bo zaczęły się tam jakieś problemy z płynnością finansową. I tak doszło do WZ , które spowodowało pierwsze zawieszenie.

Jak się pochrzaniło na PMI to Matyjas puścił akcje F8 w rynek.
Wiśniewska ma trochę ponad 200 tys
Cagara ma 300 tys
Myślę, ze około 400 tys akcji jest na słupach, które udają że ich nie mają.

Jedyne co może podnieść tę spółę to nowa działalność i to im szybciej tym lepiej bo spółka ponosi koszty a zyski niewielkie i to ze starej działalności

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
8FORMULA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.