Już nawet i zgadywanie co tu się dzieje będzie błędne :) ale ..... ja stawiam na przejęcie spółki .... tylko po co, na co ktoś by to robił tego nie wiem.
Albo mamy bankruta który już się nie podniesie, albo Ktoś posiada pakiet większościowy i do tej pory się nie ujawnił ..... i tak liczy się że zabawa dalej trwa :)
Drogi Sławku! Wszystkim akcjonariuszom powinno zależeć na wyciągnięciu tej spółki na prostą, ale zarządzający niekoniecznie muszą myśleć tak, jak akcjonariusze. A co za problem przehandlować logo i założyć spółkę od zera. Po co użerać się z polskimi akcjonariuszami, skoro dla zarządzających bieżący kurs ani wizerunek spółki nie jest istotny. Nie oszukujmy się. Czy inwestowanie w tę spółkę ma sens? Przecież tu jest tyle trupów w szafie, że cała IKEA ich nie pomieści. Cytując klasyka "albo rybka, albo pipka".
"Czarny scenariusz" fajna sprawa ..... jego jeszcze nie przerabiałem, tapetowanie ścian odpada akcje są tylko wirualne nie ma ich na papierze :)) ... "przehandlować logo i założyć spółkę od zera" ... z tym bym się bardziej zgodził. Jednego co tu brak ... paniki .... tu już nawet nie ma kto panikować, a skoro paniki nie ma to nadal się przyglądam co tu się takiego dzieje :).
Faktów nie ma :))) .... do dziś nie wiadomo dlaczego w grudniu zeszłego roku jeden z głównych akcjonariuszy podniósł swój udział .... nie zrobił tego na piękne oczy :))
Który to z akcjonariuszy podniósł swój udział ? Sławku skoro jest taka wiara w spółkę to dlaczego te pare szt. na 0,30 to taki problem nie do sforsowania ?
Panie Gustafsson można nas oświecić i powiedzieć na czym polega ta rozgrywka ? Bo ja tu żadnej rozgrywki nie widzę, tylko spółkę która ma potężne problemy nie potrafiąca nawet tak prostego tematu jak NWZA załatwić skutecznie. Jak zostanę poinformowany to obecuję siedzieć cicho ;)
Panie Gustafsson każdy kto tu pisze to raczej nie dla sportu , bo przecież można ciekawiej spędzić czas :) Więc można założyć , że każdy kto pisze jakieś akcje posiada.
Jednak jest tu rozgrywka ..... Rozgrywka we Władzach Zarządu, na parkiecie .... Nawet to co się dzieje z wartością spółki to też tylko gra ... brak faktów, konkretów zrobił z tego wszystkiego Wielką Jedną Loterie.
Jednym słowem loteria dla wtajemniczonych ..... Patric Cool choć powiedział "Nie pozwolę by akcjonariusze więcej tracili na akcjach" słowa dotrzymał .... Tu już nie ma nikogo kto by był z przypadku, grał akcjami, gotówka jest tylko brak info czy opłaca się ją lokować.
P.C. i jego I.G.I. jest jednym z odpowiedzialnych za obecny stan rzeczy w tej spółce. Nie roztrząsajmy tego.
Wszystkie zainteresowane strony muszą spotkać się w jednym terminie przy jednym stole i ustalić precyzyjnie plan działania wraz z rozliczeniem dotychczasowych wierzytelności.
Panie Gustafsson spółka nadal ma nie rozliczone zobowiązania ? Przecież wszystkie tematy w Polsce miałby być zamknięte i wyczyszczone. P.C. nadal jest w rozgrywce ??
Jak sądzę bardziej rozchodzi się o zobowiązania ostatnio roczne ..... spółka wykazywała duże obroty bez zysku .... Mam czas czekam, chciał bym kiedyś powiedzieć postawiłem na czarnego konia.
Ilość obrotu akcji dwukrotnie większa niż najwyższa jaką miałem, a tak to wszystko w normie, obrót gotówkowy standardowy jak przy wzrostach, różnica ceny akcji 30%, cena otwarcie - zamknięcie w cyklach 5 - 10 - 30 nie osiąga dna na poziomie standardu .... komunikat prawdę powie co się dzieje :)))